Ο Πάουλ Καλκμπρένερ (Paul Kalkbrenner, γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου το 1977 στη Λειψία) είναι ένας Γερμανός παραγωγός techno μουσικής. Έχει κυκλοφορήσει μουσικά κομμάτια με το πραγματικό του όνομα και τα ψευδώνυμα "Paul dB+","Kalkito" και "Grenade".[5]

Πάουλ Καλκμπρένερ
Paul Kalkbrenner at Alte Diamantbrauerei (cropped).jpg
ΨευδώνυμοPK, Paul dB+, Kalkito, Grenade και DJ Ickarus
Γέννηση11  Ιουνίου 1977[1][2][3]
Λειψία[4]
Χώρα πολιτογράφησηςΓερμανία (από 1990)
Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας (έως 1990)
Ιδιότηταμουσικός παραγωγός, ντι τζέι, DJ, ηθοποιός και μουσικός
ΣύζυγοςSimina Grigoriu
ΓονείςJörn Kalkbrenner και Carla Kalkbrenner
ΑδέλφιαFritz Kalkbrenner
ΣυγγενείςFritz Selbmann (great-granduncle)
Είδος τέχνηςTέκνο, minimal techno, ηλεκτρονική μουσική και νταουντέμπο
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα
Paul Kalkbrenner, 2018

Επίσης πρωταγωνίστησε στην ταινία του 2008 "Berlin Calling".[6]

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • 2001: Paul Kalkbrenner – Superimpose (BPitch Control)
  • 2001: Paul Kalkbrenner – Zeit (BPitch Control)
  • 2004: Paul Kalkbrenner – Self (BPitch Control)
  • 2005: Paul Kalkbrenner – Maximalive (Minimaxima)
  • 2006: Paul Kalkbrenner – Reworks (BPitch Control)
  • 2008: Paul Kalkbrenner – Berlin Calling – The Soundtrack (BPitch Control)
  • 2011: Paul Kalkbrenner – Icke Wieder (Paul Kalkbrenner Musik)

DVD

  • 2010: Paul Kalkbrenner – 2010 – A Live Documentary (Paul Kalkbrenner Musik)

Singles και EPs

  • 1999: Paul dB+ – Largesse EP (Synaptic Waves)
  • 1999: Paul dB+ – Friedrichshain (BPitch Control)
  • 2000: Paul dB+ – Largesse Plus EP (Synaptic Waves)
  • 2000: Paul dB+ – Gigahertz (Cadeaux)
  • 2000: Paul Kalkbrenner – dB+ (BPitch Control)
  • 2001: Grenade – Performance Mode (Cadeaux)
  • 2001: Paul Kalkbrenner – Chrono (BPitch Control)
  • 2002: Paul Kalkbrenner – Brennt (BPitch Control)
  • 2003: Paul Kalkbrenner – Steinbeisser (BPitch Control)
  • 2003: Paul Kalkbrenner – F.FWD (BPitch Control)
  • 2004: Paul Kalkbrenner – Press On (BPitch Control)
  • 2005: Paul Kalkbrenner – Tatü-Tata (BPitch Control)
  • 2006: Paul Kalkbrenner – Keule (BPitch Control)
  • 2007: Paul Kalkbrenner – Altes Kamuffel (BPitch Control)
  • 2008: Paul Kalkbrenner – Bingo Bongo (BPitch Control)
  • 2009: Paul & Fritz Kalkbrenner – Sky And Sand (BPitch Control)
  • 2009: Paul Kalkbrenner – Berlin Calling Vol. 1 (BPitch Control)
  • 2009: Paul Kalkbrenner – Berlin Calling Vol. 2 (BPitch Control)
  • 2011: Paul Kalkbrenner – Jestrüpp (Paul Kalkbrenner Musik)
  • 2011: Paul Kalkbrenner – Böxig Leise (Paul Kalkbrenner Musik)

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία