Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Πάρις Χίλτον (Paris Whitney Hilton, 17 Φεβρουαρίου 1981) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, μοντέλο, τραγουδίστρια, DJ, συγγραφέας βιβλίων, καθώς και τηλεοπτική παρουσιάστρια. Ωστόσο φημίζεται για τις κοσμικές εμφανίσεις και για την μεγάλη περιουσία που έχει στην κατοχή της. Είναι κόρη του Ρίτσαρντ Χίλτον και δισέγγονη του Κόνραντ Χίλτον,ιδρυτή των ξενοδοχείων Χίλτον. Γεννήθηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης και μεγάλωσε εκεί καθώς και στο Μπέβερλι Χιλς ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο στην εφηβική ηλικία της. Στην πορεία της ζωής της απέκτησε διεθνώς μεγάλη φήμη όπου έτσι κατέληξε να γίνει διάσημη. Έχει σχολιαστεί πολλές φορές από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την ζωή της γενικά καθώς και για τις σχέσεις της.[2]

Πάρις Χίλτον
Paris Hilton.jpg
Γενικές πληροφορίες
ΓέννησηΠάρις Γουίτνεΐ Χίλτον
17 Φεβρουαρίου 1981 (1981-02-17) (38 ετών)
Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
ΚατοικίαΜπέβερλι Χιλς, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
ΕθνικότηταΑμερικανική
Χώρα πολιτογράφησηςΑμερικανική
Ύψος176 cm
Βάρος52 kg
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά[1]
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΚοσμικός άνθρωπος, τηλεοπτική παρουσιάστρια , μοντέλο, ηθοποιός, τραγουδίστρια, DJ, συγγραφέας
Περίοδος ακμής1997
Ποινική κατάσταση
Κατηγορίες εγκλήματοςdriving under the influence
κατοχή ναρκωτικών
Οικογένεια
ΣύντροφοςΡικ Σάλομον (από 2000)
Jason Shaw (2002–2003)
Chris Zylka (2017–2018)
Paris Kassidokostas - Latsis (2015)
Nick Carter (2003–2004)
ΓονείςΡίτσαρντ Χίλτον και Κάθι Χίλτον
ΑδέλφιαNicky Hilton
Ιστότοπος
[επίσημη ιστοσελίδα
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Επίσης έχει εμφάνιστει σε διάφορες ταινίες όπως Η κούκλα και η πανούκλα (2008) και σε αυτήν της Σοφίας Κόπολα, Οι Ύποπτοι Φορούσαν Γόβες (2013).

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
1992 Wishman Girl on beach
2000 Sweetie Pie
2001 Zoolander Ο Εαυτός της Cameo
2002 Nine Lives Jo Κατευθείαν σε βίντεο
2002 QIK2JDG Strung-out supermodel
2003 Wonderland Barbie Cameo
2003 Ο Γάτος Clubgoer Cameo
2004 Win a Date with Tad Hamilton! Heather
2004 The Hillz Heather Smith
2004 Raising Helen Amber
2004 1 Night in Paris Ο Εαυτός της Celebrity sex tape
2005 Το Σπίτι του Θανάτου Paige Edwards
2006 Bottoms Up Lisa Mancini Κατευθείαν σε βίντεο
2006 National Lampoon's Pledge This! Victoria English Κατευθείαν σε βίντεο
2008 America the Beautiful Ο Εαυτός της Ντοκιμαντέρ
2008 Paris, Not France Ο Εαυτός της Ντοκιμαντέρ
2008 Η κούκλα και η πανούκλα Cristabel Abbott
2008 Repo! The Genetic Opera Amber Sweet Περιορισμένη κυκλοφορία
2008 An American Carol Ο Εαυτός της
2010 Teenage Paparazzo Ο Εαυτός της Ντοκιμαντέρ
2010 The Dog Who Saved Christmas Vacation Bella Τηλεοπτική ταινία
2013 Οι Ύποπτοι Φορούσαν Γόβες Ο Εαυτός της Κάμεο

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • Paris (2006)

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. (Γαλλικά) BnF authorities. data.bnf.fr/ark:/12148/cb14631623x. Ανακτήθηκε στις 10  Οκτωβρίου 2015.
  2. «The Paris Hilton Rule: Famous For Being Famous». Scoreboard Media Group. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Μαΐου 2012. Ανακτήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2014. 

Εξωτερικοί ΣύνδεσμοιΕπεξεργασία