Πολ Ντέινο

Αμερικανός ηθοποιός και παραγωγός


Ο Πολ Φράνκλιν Ντέινο (αγγλικά: Paul Franklin Dano, 19 Ιουνίου 1984) είναι Αμερικανός ηθοποιός και παραγωγός. Έχει συμμετάσχει σε ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές όπως οι: L.I.E. (2001), Little Miss Sunshine (2006), Gigantic (2008), Meek's Cutoff (2010), Being Flynn (2012) και Ruby Sparks (2012), αλλά και σε ταινίες παραγωγής στούντιο όπως οι: The Girl Next Door (2004), Θα χυθεί αίμα (2007), Cowboys & Aliens (2011), και Looper (2012).

Πολ Ντέινο
Paul Dano Deauville 2012.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση19  Ιουνίου 1984
Χάρλεμ
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςWilton High School (έως 2002)
Πανεπιστήμιο Πέις
Browning School
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
παραγωγός ταινιών
μουσικός
ηθοποιός θεάτρου
ηθοποιός τηλεόρασης
ηθοποιός ταινιών
σεναριογράφος
ηθοποιός φωνής
σκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων
Περίοδος ακμής1998
Οικογένεια
ΣύντροφοςΖόι Καζάν (από 2007)
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςΒραβείο Σωματείου Ηθοποιών Καλύτερης ομαδικής ερμηνείας σε ταινία (2007)
Chlotrudis Award for Best Supporting Actor (2008)
Commons page Σχετικά πολυμέσα

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Κινηματογράφος
  • 2000 The Newcomers
  • 2001 L.I.E.
  • 2002 Η λέσχη των αυτοκρατόρων
  • 2004 Κλεμμένες ζωές
  • 2004 Το κορίτσι της διπλανής πόρτας
  • 2005 Τζακ & Ρόουζ: Μπαλάντα για δύο
  • 2005 Ο βασιλιάς
  • 2006 Fast Food Nation
  • 2006 Little Miss Sunshine
  • 2007 Θα χυθεί αίμα
  • 2007 Weapons
  • 2009 Έτσι πήραμε το Γούντστοκ
  • 2009 Στη χώρα των μαγικών πλασμάτων (φωνή)
  • 2009 Οικογένεια για δύο
  • 2010 Επικίνδυνες παρέες
  • 2010 Ο συνοδός
  • 2011 Cowboys & Aliens
  • 2012 Looper: Αντιμέτωποι με το χρόνο
  • 2012 For Ellen
  • 2012 Το κορίτσι των ονείρων μου
  • 2012 Άλλη μια νύχτα
  • 2013 12 χρόνια σκλάβος
  • 2013 Prisoners
  • 2014 Love & Mercy
  • 2015 Νιότη
  • 2016 Swiss Army Man
  • 2017 Okja
Τηλεόραση
  • 1998 Smart Guy
  • 2002 Sopranos
  • 2004 Sopranos
  • 2016 War & Peace

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία