Άνοιγμα κυρίου μενού

Σάιμον Χέλμπεργκ

Αμερικανός ηθοποιός και κωμικός

Ο Σάιμον Χέλμπεργκ (Simon Maxwell Helberg, 9 Δεκεμβρίου 1980) είναι Αμερικανός ηθοποιός, κωμικός και μουσικός.

Σάιμον Χέλμπεργκ
Simon Helberg at PaleyFest 2013.jpg
Γέννηση 9 Δεκεμβρίου 1980 (1980-12-09) (38 ετών)
Λος Άντζελες, ΗΠΑ
Εθνικότητα Αμερικανοεβραίοι
Χώρα πολιτογράφησης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Σπουδές New York University Tisch School of the Arts
Ιδιότητα ηθοποιός, ηθοποιός τηλεόρασης, ηθοποιός ταινιών και κωμικός
Γονείς Sandy Helberg
Όργανα πιάνο
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

Πίνακας περιεχομένων

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε το 1980 στο Λος Άντζελες από εβραϊκή οικογένεια.[1] Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής Tisch School Of The Arts της Νέας Υόρκης. Εκτός από την υποκριτική, ο Χέλμπεργκ έχει ασχοληθεί και με τη μουσική, καθώς έχει ολοκληρωμένες σπουδές στο πιάνο.[2]

Είναι νυμφευμένος με την επίσης ηθοποιό Τζόσελιν Τόουν και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.[3]

Καλλιτεχνική πορείαΕπεξεργασία

Έγινε ευρέως γνωστός από την τηλεοπτική σειρά The Big Bang Theory, όπου υποδύεται τον επιστήμονα Χάουαρντ Γουόλοβιτς. Για τον ρόλο αυτό έχει κερδίσει το βραβείο Β' ανδρικού ρόλου σε κωμική σειρά από την Ένωση Αμερικανών Κριτικών.[4] Επίσης, έχει παίξει σε κάποια επεισόδια της σειράς Joey και έχει δώσει τη φωνή του σε μεταγλωττίσεις.

Στον κινηματογράφο, συμμετείχε στις ταινίες Καληνύχτα, και Καλή Τύχη του Τζορτζ Κλούνεϊ και στην κωμωδία Ένας Σοβαρός Άνθρωπος των αδερφών Κοέν. To 2016 έπαιξε στην ταινία Florence: Φάλτσο σοπράνο και έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Β' ανδρικού ρόλου.[5]

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Κινηματογράφος
Τηλεόραση
  • 2001 Son of the Beach
  • 2004-2006 Joey
  • 2006-2007 Studio 60
  • 2007-σήμερα The Big Bang Theory
  • 2011-2016 Κουνγκ φου πάντα: Η σειρά (φωνή)
  • 2012 Weasel Town (φωνή)
  • 2014 The Tom and Jerry Show (φωνή)

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Simon Helberg - Biography». Ανακτήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2016. 
  2. «Simon Helberg». Ανακτήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2016. 
  3. «Simon Helberg of 'Big Bang Theory' Talks How Being a Dad Helps His Acting». Ανακτήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2016. 
  4. «2013 // Winners of the 3rd Annual Critics' Choice Television Awards». Ανακτήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2016. 
  5. «Simon Helberg - Golden Globes: 1 Nomination». Ανακτήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2016.