Άνοιγμα κυρίου μενού

H Σβιτλάνα Λομποντά (ουκρανικά: Світла́на Сергі́ївна Лобода́, 18 Οκτωβρίου 1982) είναι Ουκρανή τραγουδίστρια. Έχει εργαστεί, επίσης, ως παρουσιάστρια, ηθοποιός και σχεδιάστρια μόδας.

Σβετλάνα Λομποντά
Esc loboda.jpg
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Світлана Лобода (Ουκρανικά)
ΨευδώνυμοAlisiya Gorn (в настоящее время не используется) και LOBODA
Γέννηση18 Οκτωβρίου 1982 (1982-10-18) (36 ετών)

Κίεβο,
Ουκρανία Country flag
ΕθνικότηταCountry flag Ουκρανική
Χώρα πολιτογράφησηςΈνωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών
Ουκρανία
ΣπουδέςKyiv National University of Culture and Arts
Ιδιότητατραγουδιστής, παρουσιαστής, σχεδιαστής, τηλεοπτικός παρουσιαστής, συνθέτης[1] και ηθοποιός[2]
Όργαναπιάνο, Συνθεσάιζερ, κιθάρα, Τύμπανα και φωνή
Είδος τέχνηςΤραγούδι, Τηλεπαρουσιάστρια, Ηθοποιός, Σχεδιάστρια Μόδας
Καλλιτεχνικά ρεύματαR&B & Pop
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

Το 2009 εκπροσώπησε τη χώρα της στη Eurovision με το τραγούδι Be My Valentine καταλαμβάνοντας τη 12η θέση.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

ΆλμπουμΕπεξεργασία

  • Ty Ne Zabudeshʹ (2005)
  • Chernyy Anhel - Remixes (2006)
  • Postoy, Mushchyna! (2006)
  • Ne Ma4o (2008)
  • F*ck The Macho (2008)
  • Anti-Crisis Girl (2009)

ΣινγκλΕπεξεργασία

  • Cherno-belaya zyma (2004)
  • Ya zabudu tebya (2005)
  • Ty ne zabudesh' (2005)
  • Chernyy Anhel (2006)
  • Postoy, Mushchyna! (2006)
  • Мишка, гадкий мальчишка! (2007)
  • Schastʹe (2007)
  • Ne ma4o (2008)
  • Za shcho? (2008)
  • By Your Side (2008)
  • Be My Valentine! (2009)
  • Zhyty lehko (2010)
  • Serdtse bʹetsya (2010)
  • Revolyutsyya (2010)
  1. Ανακτήθηκε στις 20  Ιουνίου 2019.
  2. Ανακτήθηκε στις 24  Ιουνίου 2019.