Η Σερτάμπ Ερενέρ (Sertab Erener, Κωνσταντινούπολη, 4 Δεκεμβρίου 1964) είναι τουρκάλα τραγουδίστρια. Κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2003 με το τραγούδι Every Way That I Can συγκεντρώνοντας συνολικά 167 βαθμούς. Η Σερτάμπ κυκλοφόρησε το άλμπουμ της Every Way That I Can σε όλη την Ευρώπη και είχε μεγάλη επιτυχία. Συνεχίζει να ηχογραφεί τραγούδια στα Αγγλικά και στα Τουρκικά και το επόμενο της σινγκλ Here I Am έγινε επιτυχία και έξω από τα σύνορα της Τουρκίας.

Σερτάμπ Ερενέρ
Sertab Erener konser öncesi kulisinde..jpg
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Sertab Erener (Τουρκικά)
Γέννηση4  Δεκεμβρίου 1964 ή 4  Απριλίου 1964[1]
Κωνσταντινούπολη[2]
ΚατοικίαΚωνσταντινούπολη
Χώρα πολιτογράφησηςΤουρκία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΤουρκικά
ΣπουδέςIşık Lisesi
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδίστρια
συνθέτρια
τραγουδοποιός
Αξιοσημείωτο έργοSatılık Kalpler Şehri
Everyway That I Can
Here I Am
İyileşiyorum
Zor Kadin
d:Q6580309
d:Q10571772
d:Q6577897
Sertab Erener
d:Q10706635
No Boundaries
d:Q10423853
d:Q6580620
d:Q12811625
d:Q25477103
Περίοδος ακμής1992
Ιστότοπος
www.sertab.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Στο Διαγωνισμό Congratulations για τα 50 έτη της Eurovision, η Σερτάμπ με το Every Way That I Can κατέλαβε την 9η από τις 15 θέσεις. Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει αρκετά άλμπουμ και έχει κάνει αρκετά ντουέτα με πολλούς καλλιτέχνες όπως τον Ρίκι Μάρτιν, την Ρουσλάνα και την Έλληνιδα τραγουδίστρια Μαντώ.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • Sakin Ol! (Ηρέμησε!) (1992)
  • Lâ'l (Ρουμπινένιο Κρασί) (1994)
  • Sertab Gibi (Σαν τη Σερτάμπ) (1996)
  • Sertab Erener (1999)
  • Sertab (2000)
  • Turuncu (Πορτοκαλί)(2001)
  • Sertab (Επανέκδοση με επιπλέον κομμάτια και διαφορετικά έργα - 2003)
  • No Boundaries (Χωρίς Όρια) (2004)
  • Aşk Ölmez (Ο έρωτας δεν πεθαίνει) (2005)
  • The best of Sertab Erener (2007)
  • Sertab goes to the club (2007)
  • "Rengarenk" (Πολύχρωμοι) (2010)
  • "Ey Şûh-i Sertab" (2012)
  • "Sade" (Απλά) (2013)

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία