Η Σοφία Πανάγου (Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 1982) είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από την τηλεοπτική κωμική σειρά "Πενήντα Πενήντα" το 2005, που ήταν και η πρώτη της τηλεοπτική συμμετοχή[1].

Σοφία Πανάγου
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Σοφία Πανάγου (Ελληνικά)
ΓέννησηΣοφία Πανάγου
16 Ιανουαρίου 1982 (1982-01-16) (38 ετών)
Αθήνα
ΕθνικότηταΕλληνική
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός
Οικογένεια
Τέκνα1

ΒιογραφικόΕπεξεργασία

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Η πρώτη της δουλειά στην τηλεόραση ήταν στην κωμική σειρά Πενήντα Πενήντα που έκανε πρεμιέρα το 2005 και προβλήθηκε αρχικά για δύο σεζόν. Στη σειρά είχε τον ρόλο της Ναταλίας Ζορμπά υποδυόμενη την τηλεοπτική κόρη του Πέτρου Φιλιππίδη και της Άβας Γαλανοπούλου. Εξαιτίας της μεγάλης επιτυχίας της σειράς ακολούθησαν κι άλλες επιτυχημένες τηλεοπτικές συμμετοχές μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το 2007 συμμετείχε σε ένα επεισόδιο της σειράς "Εντιμότατοι κερατάδες" μαζί με τον Μέμο Μπεγνή. Ακόμη έλαβε μέρος σε μία ιστορία της σειράς "Επτά Θανάσιμες Πεθερές" συμπρωταγωνιστώντας μαζί με την Μίρκα Παπακωνσταντίνου και τον Γιάννη Ζουγανέλη. Ακόμη την ίδια περίοδο συμμετείχε στο βασικό καστ της σειράς "Στους 31 δρόμους". Ακολούθησε μία ακόμη συμμετοχή της στις "Επτά Θανάσιμες Πεθερές" το 2008 όπου έπαιξε μαζί με την Καίτη Κωνσταντίνου και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου στο επεισόδιο "Η Πειραιώτισσα Πεθερά" ενώ συμμετείχε και στη σειρά "Αληθινοί Έρωτες".

Τη σεζόν 2008-2009 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην κοινωνική σειρά "Ιατρικό Απόρρητο" συμπρωταγωνιστώντας μαζί με τους Γιώργο Κιμούλη, Παναγιώτη Μπουγιούρη, Σοφία Παυλίδου και Κλέλια Ρένεση. Το 2009 έλαβε μέρος σε μία ιστορία της σειράς Εργαζόμενη Γυναίκα υποδυόμενη την έφηβη κόρη του Βλαδίμηρου Κυριακίδη και της Ελένης Ράντου. Το 2011 συμμετείχε και πάλι στην επιστροφή της σειράς Πενήντα Πενήντα και τον τρίτο κύκλο επεισοδίων.

Επέστρεψε στην τηλεόραση μετά από μία αποχή 3 χρόνων το 2014 με τη σειρά Το σόι σου που προβάλλεται μέχρι και σήμερα από τον Alpha. Εκεί υποδύεται τις δύο από τις κόρες της οικογένειας Χαμπέα με τον ένα ρόλο να έχει μόνιμη συμμετοχή στο βασικό καστ της σειράς και ο άλλος κάποιες guest εμφανίσεις[2].

ΚινηματογράφοςΕπεξεργασία

Στον κινηματογράφο έχει λάβει μέρος στις ταινίες "Είναι ο Θεός μάγειρας;" (2004) και "Κλέφτες" (2007).

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2005-2011 Πενήντα Πενήντα MEGA Ναταλία Ζορμπά Πρωταγωνιστικός ρόλος
2007 Εντιμότατοι κερατάδες ALPHA Τίνα Επεισόδιο: "Ο μαμάκιας κερατάς"
Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Θέκλα Πετράτου Επεισόδιο: "Η Κεφαλονίτισσα Πεθερά"
Στους 31 δρόμους MEGA Μυρτώ Βασικό Καστ
2008 Αληθινοί Έρωτες ALPHA Επεισόδιο: "Ερωτικό Παιχνίδι"
Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Βαρβάρα Δαρζέντα Επεισόδιο: "Η Πειραιώτισσα Πεθερά"
2008-2009 Ιατρικό Απόρρητο ANT1 Σόνια Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2009 Εργαζόμενη Γυναίκα ANT1 Αριάδνη Ρήγα Επεισόδιο: "Η Φιλόλογος"
2014-2019 Το σόι σου ALPHA Όλγα Χαμπέα / Μαρίζα Χαμπέα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας Ρόλος
2004 Είναι ο Θεός μάγειρας;
2007 Κλέφτες άστεγη


ΠαραπομπέςΕπεξεργασία