Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Τζενεβίβ Νάτζι (αγγλ. : Genevieve Nnaji, γεννημένη στις 3 Μαΐου 1979) είναι μια Νιγηριανή ηθοποιός και τραγουδίστρια. Το 2005 διακρίθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού της Αφρικανικής Ακαδημίας Ταινιών.

Τζενεβίβ Νάτζι
Genevieve30.jpg
Γέννηση3 Μαΐου 1979 (1979-05-03) (40 ετών)
Ίμο Στέιτ, Νιγηρία
ΕθνικότηταΝιγηριανή
Χώρα πολιτογράφησηςΝιγηρία
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο του Λάγος
Ιδιότηταηθοποιός, τραγουδιστής, μοντέλο και ηθοποιός ταινιών
Όργαναφωνή
ΒραβεύσειςΒραβείο Καλύτερης Ηθοποιού Αφρικανικής Ακαδημίας Ταινιών
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

Μεγάλωσε στο Λάγος, την εμπορική πρωτεύουσα της Νιγηρίας. Η τέταρτη από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, μεγάλωσε σε μεσοταξικό περιβάλλον. Ο πατέρας δούλευε ως μηχανικός και η μητέρα της ως δασκάλα. Φοίτησε στο Μεθοδιστικό Κολλέγιο Θηλέων Γιάμπα, και αργότερα στο Πανεπιστήμιο του Λάγος. Ενόσω φοιτούσε στο πανεπιστήμιο, ξεκίνησε "οντισιόν" (καλλιτεχνικές προκριματικές ακροάσεις) για ρόλους σε μερικές από τις πολλές ανερχόμενες παραγωγές του Νιγηριανού Κινηματογράφου.

ΚαριέραΕπεξεργασία

Η Νάτζι ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της με ένα ρόλο στη σαπουνόπερα Ripples, σε ηλικία 8 ετών. Στη συνέχεια εμφανίστηκε σε διάφορα διαφημιστικά σποτ. Σε ηλικία 19 ετών εμφανίζεται για πρώτη φορά σε παραγωγή του Νιγηριανού κινηματογράφου, στο φιλμ Most Wanted, και στη συνέχεια στο Last Party, Mark of the Beast και Ijele.

Μεταξύ άλλων, έλαβε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού από το City People Awards το 2001 και από την Αφρικανική Ακαδημία Ταινιών το 2005.

Το 2004 υπέγραψε συμβόλαιο με μια γκανέζικη δισκογραφική εταιρεία, και εξέδωσε τον πρώτο της δίσκο, One Logologo Line. Τον Μάιο του 2008 κυκλοφόρησε η συλλογή ρούχων (κολεξιόν) St. Genevieve, ένα μέρος από τα έσοδα της οποίας θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • Beautiful Soul (2008)
  • Broken Tears (2008)
  • My Idol (2008)
  • River of Tears (2008)
  • Letters to a Stranger (2007)
  • Warrior's Heart (2007)
  • 30 Days (2006)
  • Girls Cot (2006)
  • Darkest Night (2005)
  • Games Women Play (2005)
  • Rip-Off (2005)
  • Bumper to Bumper (2004)
  • Critical Decision (2004)
  • Dangerous Sisters (2004)
  • Goodbye New York (2004)
  • He Lives in Me (2004)
  • Into Temptation (2004)
  • My First Love (2004)
  • Never Die for Love (2004)
  • Promise Me Forever (2004)
  • Stand by Me (2004)
  • Treasure (2004)
  • Unbreakable (2004)
  • We Are One (2004)
  • Above Death: In God We Trust (2003)
  • Blood Sister (2003)
  • Break Up (2003)
  • Butterfly (2003)
  • By His Grace (2003)
  • Church Business (2003)
  • Deadly Mistake (2003)
  • Emergency Wedding (2003)
  • For Better for Worse (2003)
  • Honey (2003)
  • Jealous Lovers (2003)
  • Keeping Faith: Is That Love? (2003)
  • Last Weekend (2003)
  • Late Marriage (2003)
  • Love (2003)
  • My Only Love (2003)
  • Not Man Enough (2003)
  • Passion & Pain (2003)
  • Passions (2003)
  • Player: Mr. Lover Man (2003)
  • Private Sin (2003)
  • Sharon Stone in Abuja (2003)
  • Super Love (2003)
  • The Chosen One (2003)
  • Women Affair (2003)
  • Battle Line (2002)
  • Formidable Force (2002)
  • Power of Love (2002)
  • Runs! (2002)
  • Sharon Stone (2002)
  • Valentino (2002)
  • Death Warrant (2001)
  • Love Boat (2001)
  • Camouflage (1999)

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Genevieve Nnaji της Ολλανδικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).