Άνοιγμα κυρίου μενού

Τομ Φέλτον

Άγγλος ηθοποιός και τραγουδιστής

Ο 'Τομ Φέλτον' (πλήρες ονομα: Thomas Andrew Felton, 22 Σεπτεμβρίου 1987) είναι Άγγλος ηθοποιός και μουσικός [1], γνωστός για τον ρόλο του ως Ντράκο Μαλφόι στην ομώνυμη σειρά ταινιών Χάρι Πότερ. Έκανε το κινηματογραφικό του Ντεμπούτο στον ρόλο του Peagreen Clock στην σειρά The Borrowers και ως Louis T. Leonowens στην Ταινία Anna and the King. Η επίδοση του στις ταινίες Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ και Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου - Μέρος 1 του χάρισαν δύο βραβεία MTV Movie Awards για τον καλύτερο κακό το 2010 και 2011.

Τομ Φέλτον
Tom Felton 02 (20673956413).jpg
ΓέννησηThomas Andrew Felton 22 Σεπτεμβρίου 1987
Έπσομ , Ηνωμένο Βασίλειο
ΚατοικίαΣάρρεϋ
Seiko Epson
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένο Βασίλειο
ΣπουδέςLABoral Centro de Arte y Creación Industrial
ΙδιότηταΗθοποιός , Μουσικός
Εν ενεργεία1997 -
ΣύντροφοςJade Gordon (2008-2016)
Όργαναφωνή
ΒραβεύσειςΚινηματογραφικό Βραβείο MTV για τον καλύτερο κακό (2010), Κινηματογραφικό Βραβείο MTV για τον καλύτερο κακό (2011), Βραβείο Teen Choice Καλύτερου κακού (2011) και Κινηματογραφικό Βραβείο MTV Καλύτερου διδύμου (2012)
Ιστοσελίδαtomfelton.com
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

Πρώτα χρόνιαΕπεξεργασία

Ο Φέλτον γεννήθηκε στο Έπσομ, είναι γιος της Σάρον και του Πίτερ Φέλτον. Εκπαιδεύτηκε στο σχολείο Cranmore της West Horsley, μέχρι την ηλικία των δεκατριών ετών. Στη συνέχεια παρακολούθησε το The Howard of Effingham School το οποίο είναι ένα γυμνάσιο που βρίσκεται στο Effingham που ειδικεύεται στις επιστήμες. Ο Φέλτον είναι τραγουδιστής και ήταν μέλος μιας χορωδίας στην ηλικία των επτά ετών. Ήταν μέλος τεσσάρων σχολικών χορωδιών και του δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχει στη χορωδία του καθεδρικού ναού Guildford. Έχει τρεις μεγαλύτερους αδελφούς τους Ashley, Jonathan και Chris.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Χρονιά Τίτλος Ταινίας Ρόλος Σημειώσεις
1997 The Borrowers Peagreen Clock
1999 Η Άννα και ο βασιλιάς Louis T. Leonowens
2001 Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος Ντράκο Μαλφόι
2002 Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά
Ντράκο Μαλφόι
2004 Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν Ντράκο Μαλφόι
2005 Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς Ντράκο Μαλφόι
2007 Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα Ντράκο Μαλφόι
2009 The Disappeared Σίμον Πρίορ
2009 Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ Ντράκο Μαλφόι
2010 Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου  - Μέρος 1 Ντράκο Μαλφόι
2010 White Other Ρέι Μαρσντέν Ταινία Μικρού Μήκους
2010 Σηκωτός για τη συναυλία Τον εαυτό του Cameo
2010 13Hrs Γκάρι Άσμπι
2011 Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου  - Μέρος 2 Ντράκο Μαλφόι
2011 Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Εξέγερση Ντότζ Λάντον
2012 Σκοτεινή οντότητα Πάτρικ
2012 From the Rough Έντουαρντ
2013 Belle Τζέιμς Ασφόρντ
2013 In Secret Camille Raquin
2014 Against the Sun Τόνι Παστούλα
2016 Risen Λούσιους
2016 Message from the King Φράνκι
2016 A United Kingdom Ρούφους Λανκάστερ
2016 Sheep and Wolves Γκρέι (Φωνή) Ταινία Κινουμένων Σχεδίων
2017 Megan Leavey Άντριου Ντιν
2017 Feed Ματ Γκρέι
2017 Επίλεκτος πράκτορας Stratton Cummings
2018 Ophelia Laertes

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

ΠηγέςΕπεξεργασία

[2]