Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Χοσέ Μπεναζέραφ (José Bénazéraf, 8 Ιανουαρίου 19221 Δεκεμβρίου 2012) ήταν σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός του γαλλικού κινηματογράφου.

Χοσέ Μπεναζέραφ
José Bénazéraf.jpg
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
José Bénazéraf (Γαλλικά)
Γέννηση8  Ιανουαρίου 1922[1][2][3]
Καζαμπλάνκα[4]
Θάνατος1  Δεκεμβρίου 2012[1][2][3]
Τσικλάνα ντε λα Φροντέρα
Χώρα πολιτογράφησηςΓαλλία
Ιδιότητασκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων, σεναριογράφος, παραγωγός ταινιών και ηθοποιός ταινιών[5]
ΣύζυγοςSimone D'Aillencourt

Γεννήθηκε στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου. Αφού τελείωσε τις σπουδές του στις πολιτικές επιστήμες, ξεκίνησε την καριέρα του κάνοντας το 1958 την παραγωγή του φιλμ Les lavandières du Portugal με σκηνοθέτη τον Pierre Gaspard-Huit. Στη δεκαετία του 1960 άρχισε να σκηνοθετεί ερωτικές ταινίες ξεκινώντας με το L'éternité pour tous το 1961. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 μετακινήθηκε στο χώρο του πορνό γυρίζοντας κυρίως χαμηλού προϋπολογισμού παραγωγές κατευθείαν για την αγορά του βίντεο, κάτι που αποτέλεσε πλήγμα στην όποια φήμη του.

Επιλεγμένη φιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • 1987: Spanish Fly
  • 1984: Lusty Widow
  • 1984: Hot Close-Ups
  • 1980: Patricia, Valerie, Anna Et Les Autres
  • 1978: Bordel SS
  • 1971: Les Dérèglements d'une jeune provinciale
  • 1970: Le désirable et le sublime
  • 1969: Joe Caligula
  • 1961: L'éternité pour tous

ΒιβλιογραφίαΕπεξεργασία

Το βιβλίο των Cathal Tohill και Pete Tombs Immoral Tales: European Sex & Horror Movies 1956-1984 (1994) αφιερώνει ένα κεφάλαιο στον σκηνοθέτη.