Ο Κωνσταντίνος Λουκάς Ρολάνδος Κυριάκος, γνωστός ως Coti K., είναι ελληνοϊταλός μουσικός, συνθέτης, ηχολήπτης και μουσικός παραγωγός. Ξεκίνησε από τα μέσα της δεκαετίας του '80 και δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα.

Coti K.
Όνομα γέννησηςΚωνσταντίνος Λουκάς Ρολάνδος Κυριάκος
Γέννηση1966
ΚαταγωγήΕλλάδα
EίδοςΗλεκτρονική μουσική, Ambient, Αβάν-γκαρντ
Μουσικά όργαναΗλεκτρονικά, πλήκτρα, μπάσο, φωνητικά
Παρουσία1984-σήμερα
Ιστότοπος
http://www.cotik.com/

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Το 1966 γεννιέται στο Μιλάνο[1], από Έλληνα πατέρα και Ιταλίδα μητέρα[2]. Το 1972, σε ηλικία 6 χρονών[3], έρχεται με την οικογένειά του για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

Σπούδασε ηχοληψία στο School of Sound Recording στο Μάντσεστερ[4].

Εργάστηκε ως ηχολήπτης στο Studio Praxis για 7 χρόνια (1992-1999) όπου ηχογράφησε αλλά και συμμετείχε σε διάφορους δίσκους, όπως τους πρώτους τρεις δίσκους των Στέρεο Νόβα[5][6]. Παράλληλα, από το 1984 και έπειτα, συμμετέχει σαν μουσικός (παίζοντας ηλεκτρικό μπάσο και πλήκτρα) σε διάφορα σχήματα ηλεκτρονικής και μη μουσικής (Ricochet, Dada Data, Film Noir, In Trance 95, RAW, The Kitchenware Orchestra)[4].

Το 1992 συμμετέχει στον δίσκο συλλογή Random Relations 1 της Elfish records για πρώτη φορά σαν Coti K., και το 1994 κυκλοφορεί το πρώτο του 12ιντσο με τίτλο Θέρος (FM records).

Από το 1999 και έπειτα δουλεύει σαν ανεξάρτητος παραγωγός δίσκων και έχει δουλέψει με συγκροτήματα όπως Raining Pleasure, Tuxedomoon, Γιάννης Αγγελάκας, Διάφανα Κρίνα κ.α.

Έχει γράψει μουσική για θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο και έχει συνεργαστεί με διάφορους σκηνοθέτες όπως Δημήτρης Παπαϊωάννου, Θωμάς Μοσχόπουλος, Μπάμπης Μακρίδης, Γιώργος Λάνθιμος. Έχει κυκλοφορήσει οκτώ προσωπικούς δίσκους[7] και έχει παίξει ζωντανά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Έχει κάνει διάφορες οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις με διάφορους συνεργάτες όπως Voltnoi, Δ. Χαρίτο κ.α.

Το 2009 μαζί με τους Νίκο Βελιώτη και ILIOS ιδρύει τους Mohammad με τους οποίους κυκλοφόρησε συνολικά έξι δίσκους[8].

Το 2014 έβγαλε τον πρώτο προσωπικό δίσκο με τραγούδια που ερμηνεύει ο ίδιος, με το όνομα The Man from Managra[9].

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • Τhe Man from Managra (LP vinyl, 2014 Onefingermusic)
  • Solesulsuolo (CD, 2013 Antifrost)
  • Onda (CD, 2010 triple bath)
  • Dunung (CD, 2008 Antifrost)
  • Lido / Lato (double CD, 2004 Poeta Negra)
  • Metamemoria (CD, 2001 Vibrant Music)
  • La Gru Gialla (EP, 2001 Vibrant Music)
  • Pause (CD, 2001 Cheap Art [not for sale])
  • Lego (CD, 1999 Studio2)
  • Quasi (CD, 1997 FM / Indivisible)
  • Θέρος (EP, 1994 FM)

Παραγωγές-μηχανικός ήχουΕπεξεργασία

  • Γιάννης Αγγελάκας και οι 100⁰ - Ησυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια (2016 Feelgood)
  • Παύλος Παυλίδης & B-Movies - Στον διπλανό ουρανό (2015 Inner Ear records)
  • Γιάννης Αγγελάκας - Η γελαστή Ανηφόρα (2014 All Together Now)
  • Etten - Lappuggla (2011 Inner ear)
  • Etten - I know you are behind me but I am not scared (2009 Undo/EM)
  • Tuxedomoon - Vapor Trails (2008 Crammed)
  • Γ. Αγγελάκας & Ν. Βελιώτης - Πότε θα φτάσουμε εδώ (2007 All Together Now)
  • Μέντα - Ινστρουμέντα (CD 2007)
  • Tuxedomoon - Bardo Hotel (2006 Crammed)
  • Γ. Αγγελάκας & N. Βελιώτης - Οι ανάσες των λύκων (2005 All Together Now)
  • Congotronics vol.2 (2005 Crammed)
  • Tuxedomoon - Cabin in the sky (CD, 2004 Crammed)
  • Raining Pleasure - Forwards and backwards (CD, 2003 EMI)
  • Μέντα - Σε καινούργια µπάντα (CD, 2003 Studio 2)
  • Sigmatropic - 16 haikus και άλλες ιστορίες (CD, 2002 Hitch hyke)
  • Raining Pleasure - Flood (CD, EMI 2001)
  • Διάφανα Κρίνα - Είναι που όλα ήρθανε αργά (EP/CD, 2001 My Voice records)
  • Ονειροπαγίδα - Μελόντικα (CD, 2000 Warner)
  • Μέντα - Στον Πλανήτη του Εδµούνδου (CD, 2000 Studio 2)
  • Blaine Reininger - The more I learn, the less I know (CD, 1999 FM records)
  • Ονειροπαγίδα - Μικρά Μυστικά (CD, 1999 Studio 2)
  • Bokomolech - Slowburner (CD, 1999 Hitch Hyke)
  • Ονειροπαγίδα - Ασηµένια Μέρα (CD, 1998 Studio 2)

ΕγκαταστάσειςΕπεξεργασία

  • Suono[10] (2010, Γκαλερί Cheap Art)
  • Auriculars (2009, Biennale Αθήνας)
  • Pollen (µε τον Δ.Χαρίτο) (2009, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αθήνα)
  • Omega (2009, The Art Foundation, Αθήνα)
  • Statistical Harp (µε τον Δ.Χαρίτο) (2007, Event gallery, Λονδίνο)
  • Στατιστική άρπα και άλλες μηχανές[11] (µε τον Δ.Χαρίτο) (2006, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης τέχνης)
  • Άχρονο 1 (2006, στο Time Based Arts, Πνευματικό κέντρο Αγ.Παρασκευής)
  • Στατιστική άρπα και άλλες μηχανές (µε τον Δ.Χαρίτο) (2006, Γκαλερί Cheap Art)
  • Tone Home RMX (µε τους Voltnoi, Δ.Χαρίτο, Θ.Ευγενίου) (2005, Synch festival)
  • Detour (µε τους Δ.Χαρίτο, Ε.Γαβρήλου, Β.Μπουρδάκη, Δ.Σκούφη) (2004, Athens By Art)
  • Tone Home[12] (µε τους Voltnoi καί Δ.Χαρίτο) (2003, Γκαλερί Cheap Art)
  • Lego_Garden[13] (µε τον Δ.Χαρίτο) (2002, Bios 1 festival)
  • Pause (µε τον Δ.Ρότσιο) (2001, Γκαλερί Cheap Art)
  • 180ο (µε τον Δ.Χαρίτο) (2001, Γκαλερί Kappatos)
  • Lego Kit Box[14] (µε τον Δ.Χαρίτο) (2000, Γκαλερί Μύλος)

Πηγές-αναφορέςΕπεξεργασία

  1. «Coti K - Βιογραφία». 
  2. «Coti K - Σκέφτομαι πάντα μόνο την επόμενη κίνησή μου, συνέντευξη στην εφημερίδα Αυγή». 
  3. «Coti K - Οι Αθηναίοι , συνέντευξη στη Lifo». 
  4. 4,0 4,1 «Coti K - Παρουσίαση και συνέντευξη στο Avopolis». [νεκρός σύνδεσμος]
  5. «Coti K - Γυρνάμε στα πιο σημαντικά, συνέντευξη στην εφημερίδα Το Βήμα». 
  6. «Στέρεο Νόβα week, από το Facebook του Μιχάλη Δέλτα, άρθρο στην εφημερίδα Lifo». 
  7. «Coti K - Δισκογραφία στο Discogs». 
  8. «Mohammad - Δισκογραφία στο Discogs». 
  9. «Το μεγάλο ταξίδι του Coti K, συνέντευξη στο Popaganda». 
  10. «Coti K - Suono». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 10 Ιουνίου 2015. 
  11. «Coti K & Δημήτρης Χαρίτος - Στατιστική Άρπα και άλλες μηχανές». [νεκρός σύνδεσμος]
  12. «Workshop Proceedings of the 9th International Conference on Intelligent Environments». 
  13. «Coti K & Δημήτρης Χαρίτος - Lego Garden». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 10 Ιουνίου 2015. 
  14. «Art, Technology, Consciousness: Mind@large». 

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία