Άνοιγμα κυρίου μενού

Άννα Παϊταζή

Ελληνίδα ηθοποιός
(Ανακατεύθυνση από Άννα Παϊτατζή)

Η Άννα Παϊταζή[2] (1923 - 2 Ιουλίου 2009, αρχικό επώνυμο Παϊταζόγλου) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Χαρακτηριστικότερος ίσως ήταν ο ρόλος της ως Ουρανία στην τηλεοπτική σειρά του Δαλιανίδη Λούνα Παρκ, από το 1974 ως το 1981.

Άννα Παϊταζή
Γέννηση1923[1]
Κωνσταντινούπολη
Θάνατος2  Ιουλίου 2009[1]
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός

ΚαριέραΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη[3] και η οκταμελής οικογένειά της ήρθε στην Ελλάδα όταν η ίδια ήταν πολύ μικρή. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή των Αθηνών και αποφοίτησε το 1946. Μια χρονιά νωρίτερα, το 1945 είχε αποφοιτήσει και από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Το 1948 μετέβη στη Γαλλία, για να σπουδάσει στο διάσημο Κονσερβατουάρ του Παρισιού. Έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο το 1950 στο έργο του Σαίξπηρ Όπως σας αρέσει (γνωστό και ως Όπως αγαπάτε), σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολωμού. Συμμετείχε σε 100 περίπου θεατρικές παραστάσεις. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1950 και μία από τις πρώτες της ταινίες ήταν Η λύκαινα, το 1951. Εμφανίστηκε επίσης στις ταινίες Ένας ιππότης για τη Βασούλα (1968), Ο τσακιτζής (1960), Έξω οι κλέφτες (1961), Για ποιον χτυπά η κουδούνα (1968), Ο γίγας της Κυψέλης (1968), Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά (1970), Ο διαιτητής (1963), Ο θείος της Βιολέτας (1957), Ο τετραπέρατος (1966), Ρ20 (2004) και σε άλλες.[4] Από το γάμο της με το δικηγόρο Ηλία Ανδρίτσο (πέθανε το 2006) απέκτησε δύο παιδιά, το Φοίβο και την Ευτυχία.

Το 1972 ενσάρκωσε το ρόλο της Μαντάμ Σουσού στην πρώτη τηλεοπτική σειρά που βασίστηκε στο σενάριο του Δημήτρη Ψαθά[5] και το 1976 στη σειρά Η Θέμις έχει νεύρα. Την ίδια περίπου περίοδο επιλέχθηκε από τον Δαλιανίδη για το ρόλο της Ουρανίας, συζύγου του κυρ Γιώργη στην μακρόβια τηλεοπτική σειρά Λούνα Παρκ. Το 1981, όταν γυρίστηκε η σειρά Τα Ανάποδα, που ήταν και η συνέχεια του Λούνα Παρκ, η Παϊταζή έπαιξε ξανά το ρόλο της Ουρανίας, ωστόσο η νέα διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε εκείνη την εποχή να μην προβάλει το σίριαλ. Από τις τελευταίες της τηλεοπτικές εμφανίσεις ήταν στις σειρές Οι δύο ορφανές (1991), Το σόι μας (1992), Επτά θανάσιμες πεθερές και σε ρόλο γκεστ σταρ στο ριμέικ της σειράς Εκείνες κι εγώ με το Γιάννη Μπέζο.

Πέθανε στις 2 Ιουλίου του 2009, σε ηλικία 86 ετών.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • Θύελλα στο φάρο - Το σφάλμα μιας μητέρας (1950)
  • Η λύκαινα (1951)
  • Έχει θειο το κορίτσι - Ο θείος της Βιολέττας (1957) ..... Κατερίνα Σακούλα
  • Γαμήλιες περιπέτειες (1959) .... Δήμητρα Μπισμπίκη
  • Τσακιτζής, ο προστάτης των φτωχών (1960) ...... Αϊσά
  • Έξω οι κλέφτες (1961) ..... Περσεφόνη Αδάμαντα
  • Κορόιδο γαμπρέ (1962) .... Νίνα
  • Η μεγάλη θυσία (1962) ..... Άννα Μαράκη
  • Ποτέ δεν σε ξέχασα (1962) ...... Νάντια
  • 7 μέρες ψέματα (1963) ..... Τζούλια
  • Ένας ντελικανής (1963) ..... Παρασκευούλα
  • Ο διαιτητής (1963)
  • Ιστορία μιας ζωής (1965) ..... Αμαλία Παπαδοπούλου
  • Όταν σημάνουν οι καμπάνες (1965)
  • Κλαίω και σ’ αναζητώ (1965)
  • Ο τετραπέρατος (1966) ..... Margaret
  • Η αρτίστα (1966) ..... μάνα της Γιάννας
  • Για ποιόν χτυπά η κουδούνα (1968) .... Κάτια
  • Ένας ιππότης για τη Βασούλα (1968) .... Γεωργία Παπαδοπούλου - Λιόντου
  • Ο Μικές παντρεύεται (1968) .... Συναξαρίδου
  • Οι άντρες δε λυγίζουν ποτέ (1968) .....
  • Πληγωμένα νιάτα (1969) ......
  • Ο γίγας της Κυψέλης (1969) ...... η μάνα της Κλάρα
  • Ο γόης (1969) ..... Χριστίνα Μπελίρη
  • Αυτοί που μίλησαν με το θάνατο (1970) ...... Καίτη Αναστασοπούλου
  • Η ζούγκλα των πόλεων (1970) ...... Χριστίνα Σινιάσκου
  • Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά (1970) ...... Τζένη Χάνου
  • Αστερισμός της παρθένου (1973) ..... Μάρθα Μπαμπαρδούλη
  • Γυναίκες στα όπλα (1979) ...... διοικητής στρατοπέδου
  • Θα σε κλέψω μ’ ακούς; (1982) ..... κυρία Καριάδη
  • P20 - R20 (2004)

Θεατρικές παραστάσειςΕπεξεργασία

Κατάλογος βασικών πληροφοριών θεατρικών παραστάσεων, στις οποίες η Παϊταζή συμμετείχε ως ηθοποιός.

χρονική περίοδος παράσταση ρόλος εταιρεία παραγωγής θέατρο σκηνοθέτης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1947/1948 Ματωμένος γάμος Πεθερά του Λεονάρντο Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν Θέατρο Αλίκης Κάρολος Κουν
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1952/1953 Αγαπούλα Κατερίνα Μπίντερ Θίασος Έλλης Λαμπέτη - Γιώργου Παππά - Δημήτρη Χορν Θέατρο Κυβέλης Μάριος Πλωρίτης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1952/1953 Νόρα Κριστίνε Λίντε Θίασος Έλλης Λαμπέτη - Γιώργου Παππά - Δημήτρη Χορν Θέατρο Κυβέλης Μάριος Πλωρίτης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1952/1953 Η Φάννυ τα κατάφερε Νεότερη Δεσποινίς Γουέδερελ Θίασος Κώστα Μουσούρη Θέατρο Μουσούρη Κώστας Μουσούρης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1956/1957 Ήταν όλοι τους παιδιά μου Κέητ Κέλλερ Θίασος Αλέκου Αλεξανδράκη Θέατρο Γκλόρια Γιώργος Θεοδοσιάδης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1970/1971 Το φιντανάκι Φρόσω Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας
Οργανισμός Κρατικών Θεάτρων Ελλάδος - Κινητή Μονάδα
περιοδεία Μήτσος Λυγίζος

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε παράσταση εμφανίζονται ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο που υπάρχει στο όνομα της κάθε παράστασης


Θεατρικές παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε η Άννα ΠαϊταζήΕπεξεργασία

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΘΙΑΣΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΡΟΛΟΣ
1945 Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΣΑΙΞΠΗΡ ΚΑΡΟΥΣΟΥ ΓΕΤΣΙΚΑ
1945 Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ Π. ΚΑΓΙΑ ΚΑΡΟΥΣΟΥ ΑΜΑΛΙΤΣΑ
1946 ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ
Ο ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΝ. ΟΥΙΛΛΙΑΜΣ ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ ΑΜΑΝΤΑ
1947 ΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ SEAN O ' CASEY/ ΣΗΝ Ο ΚΕΗΖΥ ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ Ν. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΗΡΑ ΜΠΟΥΛ
1947 (Θερινή) Ο ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑΣ Δημήτριος Κορομηλάς Εταιρεία Ελληνικού Θεάτρου * Αγγέλω
1947 (Θερινή) ΑΓΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Γιάννης Σιδέρης Εταιρεία Ελληνικού Θεάτρου * Σωκράτης Καραντινός Το τρυφερό κορίτσι
1947 (Θερινή) ΚΑΫΜΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Νίκος Τουτουνζάκης Εταιρεία Ελληνικού Θεάτρου * Δέσπω
1947 (Θερινή) ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ Δημήτρης Μπόγρης Εταιρεία Ελληνικού Θεάτρου * Πέλος Κατσέλης Γκάρμπο
1947 (Θερινή) ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΡΟΝΙΜΑΔΑΣ Γιώργος Θεοτοκάς Εταιρεία Ελληνικού Θεάτρου * Σωκράτης Καραντινός Μαρουλίνα
1947-48 Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Τζον Μπ. Πρίσλεϋ Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κούν Κάρολος Κούν Έντνα
1947-48 ΖΩΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ Κλάρενς Νταίη (Χόγουαρντ Λίντσαιη & Ράσσελ Κρούζ) Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κούν Κάρολος Κούν Μητέρα
1948 ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κούν Κάρολος Κούν Πεθερά
1948 ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΥΙΝΣΛΟ Ράττινγκαν Τέρενς Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κούν Κάρολος Κούν Βιολέττα
1948 Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΟΥ ΜΠΕΛΛΑΚ Ζαν Ζιρωντού Κατερίνας (Ανδρεάδη) Κάρολος Κούν Δεσποινίς Σερβντάν
1948 Η ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ Νίκος Τσιφόρος- Ασημάκης Γιαλαμάς Κατερίνας (Ανδρεάδη) Αυγουστίνα
1949 ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΔΑΦΝΗ ΝΤΥ ΜΩΡΙΕ Κατερίνας (Ανδρεάδη) ΚΑΤΕΡΙΝΑ
1949 Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΡΟΥΘ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΚΕΤΣ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΣΟΥΡΗ ΑΛΕΞΗΣ ΣΟΛΩΜΟΣ ΛΑΒΙΝΙΑ ΠΕΝΝΙΜΑΝ
1949 ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ :Η ΔΥΝΑΤΩΤΕΡΗ ΣΤΡΙΜΤΜΠΕΡΓΚ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΣΟΥΡΗ ΑΛΕΞΗΣ ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ
1950 Γ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ (Γ. ΔΡΟΣΙΝΗΣ-ΓΡ. ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ) ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Επιμέλεια: ΣΩΚΡ. ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ
1950 ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΑΙΡΗ ΤΣΑΙΗΖ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ ΒΕΤΑ ΛΟΥΪΖΑ ΣΙΜΟΝΣ
1950 ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΖΕΗΜΣ ΜΠΑΡΡΥ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΣΟΥΡΗ ΑΛΕΞΗΣ ΣΟΛΩΜΟΣ ΛΑΙΔΗ ΜΠΟΥΜΙΓΚΤΟΝ
1950 ΛΙΛΙΟΜ ΦΕΡΕΝΤΣ ΜΟΛΝΑΡ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΣΟΥΡΗ ΑΛΕΞΗΣ ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΥΡΑ ΧΟΛΛΑΝΤΕΡ
1951 ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΣΑΙΞΠΗΡ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΗΣ ΣΟΛΩΜΟΣ ΑΝΤΡΙΑΝΑ, χωριατοπούλα
1951 ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ Α.ΤΣΕΧΩΦ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ ΝΑΤΑΛΙΑ ΙΒΑΝΟΒΝΑ
ΟΠΩΣ ΑΓΑΠΑΤΕ ΣΑΙΞΠΗΡ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
1952 ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ Μ. ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Κ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΙΝΑ
1952 Η ΦΑΝΝΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΖΗΡΟΜ Κ. ΤΖΗΡΟΜ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΣΟΥΡΗ ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ ΕΝΤΙΘ ΓΟΥΕΔΡΕΛ
1952 ΤΡΙΤΗ ΠΡΑΞΗ Π. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΠΑΠΠΑ-ΧΑΤΧΗΑΡΓΥΡΗ ΜΙΑ ΚΟΥΦΗ
1952 ΑΓΑΠΟΥΛΑ ARTHUR SCHNITZLER ΚΥΒΕΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΙΝΤΕΡ
1952 ΧΑΜΕΝΑ ΦΙΛΙΑ Α. ΜΙΡΑΜΠΩ ΠΑΠΠΑ-ΧΑΤΧΗΑΡΓΥΡΗ ΤΕΡΕΖΑ
1952 Ο ΕΡΩΣ ΘΕΛΕΙ ΞΥΛΟ Π. ΚΑΓΙΑ ΠΑΠΠΑ-ΧΑΤΧΗΑΡΓΥΡΗ ΦΑΝΗ
1952 ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Απαγγελία ποιημάτων Γ. Βιζυηνού, Κ. Βάρναλη,κλπ
1952 Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ ΠΑΠΠΑ-ΧΑΤΧΗΑΡΓΥΡΗ ΜΠΑΜΠΟΥΣΚΑ
1952 ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΕΤΩΝ 39 ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ ΠΑΠΠΑ-ΧΑΤΧΗΑΡΓΥΡΗ
1952 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ Η ΕΥΤΥΧΙΑ MARC - GILBERT SAUVAJON ΛΑΜΠΕΤΗ - ΠΑΠΠΑΣ - ΧΟΡΝ ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ Δεν αναφέρεται στη διανομή, έχει φωτογραφία της
1952 Η ΒΑΘΕΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ TERENCE RATTIGAN ΛΑΜΠΕΤΗ - ΠΑΠΠΑΣ - ΧΟΡΝ ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ Δεν αναφέρεται στη διανομή, έχει φωτογραφία της
1952 ΝΟΡΑ ΙΨΕΝ ΛΑΜΠΕΤΗ - ΠΑΠΠΑΣ - ΧΟΡΝ ΚΥΡΙΑ ΛΙΝΤΕ/ΧΡΙΣΤΙΝΑ
1953 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΗΣ ΕΝΤΟΥΑΡΤΟ ΝΤΕ ΦΙΛΙΠΠΟ ΒΑΣ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ ΑΜΑΛΙΑ
1953 Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΕΤΗ ΛΟΥΪΤΖΙ ΠΙΡΑΝΤΕΛΛΟ ΒΑΣ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ Κα ΠΕΡΕΛΛΑ/ΑΡΕΤΗ?
1953 ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ ΓΡ. ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ Β. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ
1954 ΟΙ ΤΡΕΛΛΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΑΝΣ ALEX JOFFE και JEAN GILTENE Μ. ΠΛΩΡΙΤΗΣ ΜΑΡΚΟ ΝΤΥΝΟΥΑΓΙΕ
1955 ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΖΑΝ ΑΝΟΥΪΓ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΣΟΥΡΗ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΣΟΥΡΗ Η ΜΗΤΕΡΑ
1956 ΠΙΚ-ΝΙΚ ΟΥΪΛΙΑΜ ΙΝΓΚ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ-ΑΝΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ ΦΛΟ ΟΟΥΕΝΣ
1956 ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΕΣ ΚΩΣΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ-ΑΝΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΕΑΝΩ
1957 ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΡΘΟΥΡ ΜΥΛΛΕΡ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ ΚΑΙΗΤ ΚΕΛΛΑΡ
1957 ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΖΑΙΗΜΣ ΜΠΑΡΡΥ ΛΑΜΠΕΤΗ- ΧΟΡΝ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΖΑΝΑ ΘΡΩΣΙΛ
1957 ΖΙΖΗ ΚΟΛΕΤ ΛΑΜΠΕΤΗ- ΧΟΡΝ
1958 ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ Φρέντερικ Λονστέηλ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΑΡΑ ?
1958 Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΖ. ΜΠ. ΠΡΙΣΛΕΫ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΑΡΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΣΥΜΠΙΛ
1958 Ο ΒΑΒΑΣ Αντρέ Ρουσσέν ΛΑΜΠΕΤΗ- ΧΟΡΝ
1959 ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΛΙΕΣ ΑΛ.ΔΟΥΜΑΣ ΛΑΜΠΕΤΗ- ΧΟΡΝ ΠΡΥΝΤΑΝΣ
1959 ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΜΛΥΝ ΓΟΥΪΛΛΙΑΜΣ Δ. ΜΥΡΑΤ Δ. ΜΥΡΑΤ ΚΥΡΙΑ ΛΟΘΙΑΝ
1961 ΟΙ ΑΘΩΕΣ ΛΙΛΙΑΝ ΧΕΛΜΑΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΡΤΑΡ
1961 ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΜΕΛΙ Σίλα Ντελάνι Αλέξης Δαμιανός Αλέξης Δαμιανός Έλεν
1961 ΚΑΡΔΙΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙ Ρόμπερτ Μπόλτ Αλέξης Δαμιανός Αλέξης Δαμιανός Ιζαμπέλ
1963 ΟΚΤΩ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΡΟΜΠΕΡ ΤΟΜΑ ΒΙΛΜΑ ΚΥΡΟΥ Δ. ΛΥΓΙΖΟΣ
1963 Ο ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ TENESSEE WILLIAMS ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ Η ΜΗΤΕΡΑ Αμάντα
1963 ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ JOHN VAN DRUTEN ΛΑΜΠΕΤΗ ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ ΟΛΙΒΙΑ ΛΑΣΜΠΡΟΥΚ
1963 Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΡΟΥΘ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΚΑΙΤΣ ΛΑΜΠΕΤΗ ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ ΛΑΒΙΝΙΑ ΠΕΝΝΙΜΑΝ
1964 ΚΑΝΕ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Ν. ΤΣΙΦΟΡΟΥ-ΠΟΛ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Δ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ
1965 ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΣΑΡΛΙ ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΛΝΤΟΥΙΝ Α.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ Λ. ΤΡΙΒΙΖΑΣ ΤΖΟ ΜΠΡΙΤΕΝ
1966 ΕΝΑΣ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΣ ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΣ Γ. ΠΑΠΠΑ
1966 ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
1967 Ο ΠΑΤΟΥΧΑΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΡΓΗΝΙΩ
1967 Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΜΑΡΙΩ
1967 ΤΡΕΧΟΥΝ!!! ΤΡΕΧΟΥΝ!!! ΦΙΛΙΠ ΚΙΝΓΚ Α. ΒΑΛΑΚΟΥ- Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ Μις ΣΚΙΛΟΝ
1969 ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΑΡΑΤΙΑ ΠΙΕΡ ΜΑΡΙΓΙΕ & ΖΑΝ ΠΙΕΡ ΓΚΡΕΝΤΥ ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ ΜΟΝΕΤ
1970 ΚΟΚΤΕΙΛ ΠΑΡΤΥ Τ. Σ. ΕΛΙΟΤ ΕΛΣΑΣ ΒΕΡΓΗ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΤΖΟΥΛΙΑ ΣΑΤΛΘΟΥΕΪΤ
1971 ΤΟ ΦΙΝΤΑΝΑΚΙ ΠΑΝΤΕΛΗ ΧΟΡΝ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΗΤΣΟΣ ΛΥΓΙΖΟΥ ΦΡΟΣΩ
1971 Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Τ.Σ. ΕΛΙΟΤ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΗΤΣΟΣΛΥΓΙΖΟΥ ΚΥΡΙΑ ΠΙΓΚΟΤ
1971 Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΔΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΜΑΝΑ
1972 ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΑΡΑΤΙΑ ΠΙΕΡ ΜΑΡΙΓΙΕ & ΖΑΝ ΠΙΕΡ ΓΚΡΕΝΤΥ ΕΛΛΗΣ ΛΑΜΠΕΤΗ ΜΟΝΕΤ
1972 ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ 2ΑΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΝΗΛ ΣΑΙΜΟΝ Α. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ-Δ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΠΕΡΛ
1972 ΩΡΑΙΑ ΜΟΥ ΚΥΡΙΑ ΜΠΕΡΝΑΡ ΣΩ Α. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ-Δ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΚΥΡΙΑ ΧΙΓΓΙΝΣ
1973 Η ΘΕΑΤΡΙΝΑ ΣΩΜΕΡΣΕΤ ΜΩΜ & ΓΚΑΫ ΜΠΟΛΤΟΝ Α. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ-Δ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ
1973 ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ Κ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΤΣΑ
1975 Η ΘΕΑΤΡΙΝΑ ΣΩΜΕΡΣΕΤ ΜΩΜ & ΓΚΑΫ ΜΠΟΛΤΟΝ Α. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ-Δ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΕΥΑ
1976 ΕΥΥΤΥΧΕΣΤΑ ΚΙ ΑΣΤΑ ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ-ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΦΩΤΗΣ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ
1976 ΑΡΜΕΝΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΝΙΚΟΥ ΦΩΣΚΟΛΟΥ ΔΗΜ. ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ ΣΕΡΠΟΥΪ
1977-78 ΞΥΠΟΛΗΤΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ Νηλ Σάιμον ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ - ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΒΙΛΙΚΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ Έθελ Μπάνκς
1978 ΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ Γ. ΔΑΛΙΑΝΙΔΗΣ ΤΑΚΗ ΜΑΚΡΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑ
1978 Ο ΚΟΥΝΕΝΕΣ Κ.ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΔΗΜ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΕΛΕΝΗ
1979 Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΜΕΜΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΑΝΝΑ ΠΑΙΤΑΖΗ ΜΙΧ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ
1979 ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΓΚΕΡΣ Γ. ΛΕΜΠΕΣΗ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΙΗΚΕΡ
1980 ΤΟ ΣΤΡΑΒΟΞΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΘΑ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΩΝΑΚΗ ΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΟΥΡΑΝΙΑ
1981 ΦΙΓΚΑΡΟ ΜΠΩΜΑΡΣΑΙ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΗΜ. ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ ΜΑΡΚΕΛΙΝΑ
1981 ΕΤΟΣ ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΒΕΑΚΗ-ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
1982 ΚΑΤΖΟΥΡΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΡΤΑΤΖΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΧΛΗΣ ΑΡΜΕΝΙΣΣΑ
1983 ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ ΝΙΚΟΣ ΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΑΣ ΚΥΡΑ ΜΑΡΟΥΣΩ
1985 Ο ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ ΜΟΛΙΕΡΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΗΣ ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΥΡΙΑ ΠΕΡΝΕΛΕΑ
1986 ΚΙΛΕΛΕΡ Γιώργος Χαραλαμπίδης ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Γιώργος Χαραλαμπίδης Γιαγιά
1987 ΗΛΙΘΙΟΣ Φ. Ντοστογιέφσκι ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Κώστας Μπάκας Λιζαβέτα Προκόφιεβνα Επάντσινα
1988 ΕΝΑ ΚΑΠΕΛΟ ΑΠΟ ΨΑΘΑ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΛΑΜΠΙΣ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΙΖΑΜΠΕΛ ΝΤΕ ΣΑΜΠΙΝΥ (Βαρώνη)
1989 ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡΙΔΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑ ΧΑΡΛΟΥΠΗ
1991 ΕΝΑΣ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ ΛΑΙΔΗ ΜΑΡΚΜΠΙ
1996 ΧΑΜΑΜ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΛΛ ΝΤΑΝ Β. ΠΛΑΤΑΚΗ Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑ ΜΕΝΤΟΟΥ
1999 ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΑΣ DR ΤΣΕΧΩΦ ΤΣΕΧΩΦ Κώστας Καζάκος ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ ΠΑΤΣΗΣ ΜΕΡΤΖΟΥΚΙΝΑ (Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ)
2000 ΟΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ Μαξίμ Γκόρκι Κώστας Καζάκος Κώστας Καζάκος Ακουλίνα Ιβάνοβα

ΠηγέςΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Internet Movie Database. nm0656960. Ανακτήθηκε στις 14  Ιουλίου 2016.
  2. «Πρόσωπα: Άννα Παϊταζή», εργογραφία, ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου.
  3. Καλό ταξίδι, «Μαντάμ Σουσού», είδηση του θανάτου της Άννας Παϊταζή και σύντομο βιογραφικό, ιστότοπος της εφημερίδας «Το Βήμα», 3 Ιουλίου 2009.
  4. «Άννα Παϊταζή, η Ουρανία στους ουρανούς», είδηση θανάτου της Άννας Παϊταζή και σύντομο βιογραφικό, ιστότοπος www.mic.gr, 7 Ιουλίου 2009.
  5. «Μαντάμ Σουσού», αναγγελία της παράστασης που ανέβασε το 2012 το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με αναδρομή σε παλαιότερες εκτελέσεις, μεταξύ αυτών η πρώτη τηλεοπτική μεταφορά το 1972 με την Παϊταζή στον ομώνυμο ρόλο. Ιστότοπος του χώρου «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»