Αλ Λετιέρι

Αμερικανός ηθοποιός

Ο Αλ Λετιέρι (αγγλικά: Alfredo "Al" Lettieri), (24 Φεβρουαρίου 1928 - 18 Οκτωβρίου 1975), ήταν Αμερικανός ηθοποιός του κινηματογράφου.

Αλ Λετιέρι
Γέννηση24 Φεβρουαρίου 1928 (1928-02-24)
Νέα Υόρκη
Θάνατος18 Οκτωβρίου 1975 (47 ετών)
Νέα Υόρκη
Αιτία θανάτουέμφραγμα του μυοκαρδίου
Συνθήκες θανάτουφυσικά αίτια
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ιδιότηταηθοποιός, ηθοποιός ταινιών και ηθοποιός τηλεόρασης[1]

Ο Λετιέρι κατά την διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε με μερικούς από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς του Χόλυγουντ, όπως είναι οι Στηβ ΜακΚουήν, Τσαρλς Μπρόνσον, Ρίτσαρντ Μπάρτον, Ρίτσαρντ Χάρις, καθώς επίσης με τους Μάρλον Μπράντο και Αλ Πατσίνο στον Νονό, όπου υποδήθηκε τον Τούρκο μεγάλεμπορο Σολότσο.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος Σημείωση
1964 The Hanged Man Al TV film
1965 Wild Seed (Fargo) Bartender
1965 Dark Intruder (Black Cloak) 2nd Sergeant TV film
1966 After the Fox
1967 The Bobo Eugenio Gomez
1969 The Night of the Following Day Pilot aka Al
1971 A Town Called Bastard La Bomba
1972 Ο Νονός Virgil "The Turk" Sollozzo
1972 Pulp Miller
1972 Footsteps Zimmerman TV film
1972 The Getaway Rudy Butler
1973 The Don Is Dead (Beautiful But Deadly, The D eadly Kiss) Vince Fargo
1973 The Deadly Trackers Gutierrez, Mexican Policeman
1974 McQ Manny Santiago
1974 Mr. Majestyk Frank Renda
1975 Piedone a Hong Kong (Flatfoot in Hong Kong) Frank Barella
1975 Winner Take All ("Time Lock") Man at Track TV series
1976 Dublin Murders
1976 Go Gorilla Go Ciro Musante
1976 House of Pleasure for Women Eddie Mordace (τελευταίος ρόλος)

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. Ανακτήθηκε στις 21  Μαΐου 2019.

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία