Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Βαγγέλης Γερμανός (γενν. Πειραιάς 14 Νοεμβρίου 1949) είναι Έλληνας συνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής και ηθοποιός.

Βαγγέλης Γερμανός
Γέννηση14 Νοεμβρίου 1949 (1949-11-14) (69 ετών)
Πειραιάς
ΕθνικότηταΈλληνας
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότητασυνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής και ηθοποιός
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςσυνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής
Καλλιτεχνικά ρεύματαΕλαφρό τραγούδι, ροκ
Σημαντικά έργαΤα μπαράκια, Ερωτικό κούρδισμα, Βραχυκύκλωμα

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Μετά το Γυμνάσιο, μετέβη στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε στο Τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ για ένα χρόνο και τον επόμενο πήρε μεταγραφή για την Αθήνα όπου συνέχισε τις σπουδές του. Παράλληλα, σπούδασε κιθάρα και θεωρητικά. Ξεκίνησε την καριέρα του στο τραγούδι το 1980 με το συγκρότημα του Διονύση Σαββόπουλου.

Τον επόμενο χρόνο εξέδωσε τον πρώτο δίσκο του με τίτλο Τα μπαράκια ο οποίος σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το 1982 εξέδωσε το δεύτερό δίσκο του με τίτλο Ερωτικό κούρδισμα απ' τον οποίο ακούστηκε περισσότερο το τραγούδι «Κρουαζιέρα», το 1984 το δίσκο Βραχυκύκλωμα, το 1985 το δίσκο Χάδια και χαστούκια και το 1994 το δίσκο Ασκήσεις.

Εκτός από το τραγούδι, έχει εμφανιστεί σε σίριαλ, όπως τον Κόκκινο Κύκλο και σε κινηματογραφικές ταινίες.[1]

Το 2014 ήταν κριτής στον παιδικό μουσικό διαγωνισμό The Music School Greece.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • 1981 - Τα Μπαράκια
  • 1982 - Ερωτικό Κούρδισμα
  • 1984 - Βραχυκύκλωμα
  • 1985 - Χάδια Καί Χαστούκια
  • 1986 - Ζωντανή Περιπέτεια
  • 1987 - Ερωτόλογα
  • 1989 - Γιούπι - Για
  • 1992 - Ο Τροβαδούρος Σου
  • 1994 - Ασκήσεις
  • 2000 - Ελεύθερος Χρόνος (cd single)
  • 2000 - Ελεύθερος Χρόνος
  • 2001 - Εφ' όλης της ύλης
  • 2005 - Το Μαγικό Νησί
  • 2008 - Καμικάζι
  • 2013 - Τα Bluzάκια
  • 2014 - Καλοκαίρι Στην Αμοργό (Και Άλλες Ιστορίες) (με πολλούς ακόμα)

ΑναφορέςΕπεξεργασία

  1. «Cinema-TV». vagelisgermanos.gr. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουλίου 2017.