Γιάννης Κατράνης

Έλληνας ηθοποιός

O Γιάννης Κατράνης (Αλμυρό Μαγνησίας 22 Φεβρουαρίου 1943 ) είναι Έλληνας ηθοποιός.

Γιάννης Κατράνης
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση22  Φεβρουαρίου 1943
Αλμυρός Μαγνησίας
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
σεναριογράφος

Βιογραφικά στοιχείαΕπεξεργασία

Το πραγματικό του όνομα είναι Γιάννης Κατράνης γεννήθηκε στον Αλμυρό Μαγνησίας το 22 Φεβρουαρίου 1943 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών.

Ηθοποιός της σκηνής αναπτύσσει μεγάλη δραστηριότητα στον κινηματογράφο και συνεργάζεται για μια πενταετία με την εταιρεία Art Films Τζέιμς Πάρις. Γίνεται σύντομα πρωταγωνιστής της οθόνης, ο τελευταίος ίσως του ελληνικού κινηματογράφου.

Σήμερα διαμένει μόνιμα στην Στυλίδα.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

ταινία έτος
Σουλιώτες 1972
Στη μάχη της Κρήτης 1970
28η Οκτωβρίου ώρα 5.30 1971
Παπαφλαίσσας 1971
Η γυναικοκρατία 1973
Ο Ιπποκράτης και η Δημοκρατία 1972
Ισιδώρα 1975
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο 1980
Ο τελευταίος των κομιτατζήδων 1970
Ο-ΚΕΥ φίλε 1974
Οι πολεμισταί της ειρήνης 1973
Οι τελευταίοι του Ρούπελ 1971
Στα δίχτυα της αράχνη 1973
Ως την τελευταία στιγμή 1972


ΠαραπομπέςΕπεξεργασία