Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Γιώργος Μουφλουζέλης (Μυτιλήνη, 1912 - 4 Αυγούστου 1991), ήταν Έλληνας τραγουδιστής του ρεμπέτικου.

Γιώργος Μουφλουζέλης
Γέννηση 1912
ΛέσβοςήΜυτιλήνη
Θάνατος 1991
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Ιδιότητα τραγουδιστής
Όργανα φωνή

Πίνακας περιεχομένων

Βιογραφικά στοιχείαΕπεξεργασία

Άφησε σημαντικά τραγούδια, όπως «Ο ψαράς μέσα στη χώρα», «Εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο» (το οποίο ερμήνευσε αργότερα και ο Γιώργος Νταλάρας), «Κάηκε μια συνοικία» κ.ά. Ο δίσκος «50 Χρόνια Ρεμπέτικο Τραγούδι» πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων και είναι ο πρώτος πλατινένιος δίσκος στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας.[1] Πέθανε στο Γαλάτσι.

Το 1983 εμφανίστηκε στο πρώτο επεισόδιο της δραματικής τηλεοπτικής σειράς του Φώτη Μεσθεναίου, Το μινόρε της αυγής, που προβαλλόταν στην ΕΡΤ, παίζοντας Τζουρά.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • 1972 - Το παλιό Ρεμπέτικο
  • 1974 - Ο Μουφλουζέλης έρχεται
  • 1974 - Το Ρεμπέτικο περιβόλι (Συμμετοχή)
  • 1975 - Τα Αλλοιώτικα
  • 1975 - Ζωγραφιές απ΄το Θεόφιλο (Συμμετοχή)
  • 1977 - Τα μεράκια του Μουφλουζέλη
  • 1980 - Μαζί και χωριστά
  • 1986 - Εδώ είμαι εγώ
  • 1994 - Επιτυχίες


ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία