Δημήτρης Μπάσης

Έλληνας τραγουδιστής

Ο Δημήτρης Μπάσης (πραγματικό όνομα: Δημήτριος Μπιμπάσης) (Στουτγκάρδη, 4 Απριλίου 1970) είναι Έλληνας τραγουδιστής. Κατάγεται από το Χέρσο Κιλκίς.

Δημήτρης Μπάσης
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Δημήτρης Μπάσης (Ελληνικά)
Γέννηση4 Απριλίου 1970 (1970-04-04) (51 ετών)
Στουτγκάρδη, Γερμανία
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότητατραγουδιστής
Όργαναφωνή

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Ο Δημήτρης Μπάσης γεννήθηκε στην Στουτγκάρδη, όπου είχαν μεταναστεύσει για μερικά χρόνια οι γονείς του. Την Ελλάδα τη γνωρίζει για πρώτη φορά στα οκτώ του χρόνια, όταν επιστρέφουν οικογενειακώς σ’ ένα ακριτικό χωριό, το Χέρσο του νομού Κιλκίς.

Στα είκοσι του, αμέσως μόλις αρχίζει να τραγουδά επαγγελματικά, τον ανακαλύπτει ο Σταμάτης Κραουνάκης αλλά και η δισκογραφική του εταιρεία η Warner, με την οποία υπογράφει αμέσως συμβόλαιο. Για τρεις συνεχείς σεζόν συνεργάζεται με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και την ομάδα της, που αποτελείτο από τους Σταμάτη Κραουνάκη και Λίνα Νικολακοπούλου, όπου γράφει τη δική του ιστορία στις μουσικές παραστάσεις υπό το σκηνοθετικό βλέμμα του Ανδρέα Βουτσινά. Το δισκογραφικό του ντεμπούτο έγινε με δυο συμμετοχές στα έργα του Σταμάτη Κραουνάκη «Όταν Έρχονται Οι Φίλοι Μου», στο οποίο συμμετέχει με δύο τραγούδια και στο soundtrack «Το Τρίτο Στεφάνι», όπου συμμετέχει με ένα τραγούδι. Το ’96 τον ανακαλύπτει ο Χρήστος Νικολόπουλος, συνεργάζεται μαζί του σε ζωντανές εμφανίσεις και το ’97 κυκλοφορεί ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Με Τη Φόρα Του Ανέμου» (μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και Κώστα Φαλκώνη και στίχοι του Χρίστου Παπαδόπουλου).

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

AlbumsΕπεξεργασία

  • 1997 "Ψίθυροι Καρδιάς"
  • 1997 "Με Τη Φόρα Του Ανέμου"
  • 1998 "Σε Ανοιχτούς Ουρανούς"
  • 2000 "Μιλάω Χρόνια"
  • 2001 "Το Τραγούδι Του Νεκρού Αδελφού"
  • 2001 "Η Αγάπη Είναι Φωτιά"
  • 2002 "Η Συναυλία Από Το Στάδιο Ειρήνης Και Φιλίας"
  • 2003 "Δημήτρης Μπάσης"
  • 2004 "Δύσκολη Καρδιά"
  • 2005 "Υπάρχει Και Το Ζεϊμπέκικο - Ζωντανή Ηχογράφηση Από Την Ακτή Πειραιώς"
  • 2007 "Η Ζωή Αλλού Σε Πάει"
  • 2008 "Μέσα απ' τον δικό μου κόσμο"
  • 2008 "Από Το Βυζάντιο Στο Σήμερα"
  • 2010 "Live"
  • 2011 "Η Συννεφιά Περνάει Με Παρέα"
  • 2015 "Τα Λαικά Της Καρδιάς Μου"
  • 2017 "Τι Τα Θέλεις"
  • 2018 "Πρόβα Και Πάμε"
  • 2018 "20 Χρόνια Live - Μια Βραδιά Με Φίλους Στην Τεχνόπολη Του Δήμου Αθηναίων"
  • 2020 "Πειρατές Και Πίθηκοι"

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία