Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Ελίνα Ακριτίδου (Αθήνα, 29 Μαρτίου 1972) είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Ελίνα Ακριτίδου
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Ελίνα Ακριτίδου (Ελληνικά)
Γέννηση29 Μαρτίου 1972 (1972-03-29) (47 ετών)
Αθήνα
ΕθνικότηταΕλληνίδα
Χώρα πολιτογράφησηςFlag of Greece.svg Ελλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός
Οικογένεια
ΣύζυγοςΓιώργος Κουτσουδάκης
(2001-σήμερα)
ΤέκναΡωξάνη Κουτσουδάκη
Νικόλας Κουτσουδάκης
Αλέξανδρος Κουτσουδάκης

Πρώτα ΧρόνιαΕπεξεργασία

Το 1990 με την έναρξη της ιδιωτικής τηλεόρασης η 18χρονη, τότε, Ελίνα είδε στις αγγελίες εφημερίδας ότι ζητούνται νέες κοπέλες για εργασία ως τηλεπαρουσιάστριες στον νεοσύστατο τότε τηλεοπτικό σταθμό ANT1. Η Ακριτίδου πήγε στο casting για τη δουλειά αυτή έτσι ώστε να μπορεί να καλύπτει τα έξοδα των σπουδών της στην Κοινωνιολογία. Εκεί ο πρόεδρος του καναλιού Μίνως Κυριακού την ενημέρωσε πως δεν θα ήταν κατάλληλη για τη θέση της παρουσιάστριας άλλα της έκλεισε ραντεβού με τον σκηνοθέτη Νίκο Φώσκολο που θα ξεκινούσε μία νέα σειρά και έψαχνε πρωταγωνίστρια. Έτσι πήρε το ρόλο μίας κοινωνικής λειτουργού στην καθημερινή σειρά Η Λάμψη, υποσχόμενη στον σκηνοθέτη και σεναριογράφο της σειράς Νίκο Φώσκολο να σπουδάσει υποκριτική.

ΚαριέραΕπεξεργασία

Στη Λάμψη έμεινε για περίπου δύο σεζόν μέχρι δηλαδή το 1993. Ταυτόχρονα είχε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά του ANT1 Τμήμα Ηθών για τα πρώτα 13 επεισόδια της σειράς, ενώ συμμετείχε και στη σατιρική εκπομπή Όχι στα νέα του Ant1 αλλά και στο Χάρρυ Κλυνν Show. Το 1993 ο Νίκος Φώσκολος ξεκινάει και δεύτερη καθημερινή σειρά στον ANT1 το Καλημέρα Ζωή στην οποία η Ακριτίδου έχει διπλό πρωταγωνιστικό ρόλο στον πρώτο επεισόδιο υποδυόμενη τις δύο κόρες του Λεωνίδα Άρχου, Ολίνα και Ξένια. Η Ολίνα Άρχου σκοτώνεται στο πρώτο κιόλας επεισόδιο και η ηθοποιός συνεχίζει με τον ρόλο της Ξένιας Άρχου. Μετά από 4 κύκλους η ηθοποιός ανακοινώνει την αποχώρησή της, με τη σειρά να συνεχίζει κανονικά την πορεία της. Ακολουθεί το "C' est la vie" στο MEGA μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Κατά τις σεζόν 1998-2002 η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στο καθημερινό σήριαλ Απαγορευμένη Αγάπη υποδυόμενη την Αλεξάνδρα Μακρή, μία πλούσια κοπέλα που ερωτεύεται τον βιολογικό της αδερφό χωρίς να γνωρίζει την μεταξύ τους συγγένεια. Ακολουθούν συμμετοχές σε σειρές όπως Επιφάνεια, Το Κόκκινο Δωμάτιο, Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα και Αληθινοί Έρωτες. Τη σεζόν 2014-2015 επανέρχεται στην τηλεόραση με την κωμική σειρά Μάνα Χ Ουρανού στο ρόλο της Μαριλίζας Παπαγιαννακοπούλου. Από το 2017 μέχρι το 2019 πρωταγωνιστούσε στην καθημερινή σειρά του ALPHA Το Τατουάζ.

Προσωπική ΖωήΕπεξεργασία

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 υπήρξε παντρεμένη με τον μπασκετμπολίστα Νίκο Γκάλη.

Το 2001 παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Γιώργο Κουτσουδάκη με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά, την Ρωξάνη (2002), τον Νικόλα (2006) και τον Αλέξανδρο (2009).

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1990 Χάρρυ Κλυνν show ANT1 ρεπόρτερ Guest Εμφανίσεις
1991 Όχι τα νέα του Ant1 ANT1 Βασικό Καστ
1991-1993 Η Λάμψη ANT1 κοινωνική λειτουργός Βασικό Καστ
1992-1993 Τμήμα Ηθών ANT1 Λίνα Χηρογιαννάκη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1993-1997 Καλημέρα Ζωή ANT1 Ξένια Άρχου / Ολίνα Άρχου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1997-1998 C'est la vie MEGA Ζωή Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1998-2004 Απαγορευμένη Αγάπη MEGA Αλεξάνδρα Μακρή Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2001-2002 Επιφάνεια MEGA Κατερίνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2005 Το Κόκκινο Δωμάτιο MEGA Σοφία Επεισόδιο: "Ακόμα κι αν φύγεις"
2007 Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα ALPHA Ευδοκία Χατζηγιώργη Επεισόδιο: "Η κυρία της καμπίνας 17"
2008 Αληθινοί Έρωτες ALPHA Νέλλη Επεισόδιο: "2x2"
2012 Είναι Στιγμές ANT1 Μάχη Πετρίδου Guest εμφάνιση
2014-2015 Μάνα Χ Ουρανού MEGA Μαριλίζα Παπαγιαννακοπούλου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2017-2019 Το Τατουάζ ALPHA Μάρθα Μελά Πρωταγωνιστικός Ρόλος