Καίτη Πάνου

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Καίτη Πάνου (Κατερίνα Παναγιώτου) (Πύργος Βουλγαρίας, 28 Αυγούστου 1927 - Αθήνα, 17 Μαΐου 2008) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Στον κινηματογράφο έγινε γνωστή ως παρτενέρ του Λάμπρου Κωνσταντάρα.

Καίτη Πάνου
Γέννηση28 Αυγούστου 1927
Μπουργκάς
Θάνατος17 Μαΐου 2008 (81 ετών)
Αθήνα
Τόπος ταφήςΠρώτο Νεκροταφείο Αθηνών
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλληνική
Ιδιότηταηθοποιός
Είδος τέχνηςηθοποιός

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Σε μικρή ηλικία ήρθε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό μπαλέτο και υποκριτική στην Σχολή Ηθοποιών Κινηματογράφου του Γιώργου Θεοδοσιάδη ενώ όταν ήταν μικρή ασχολήθηκε με το θέατρο ως παιδί θαύμα. Το 1962 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο με τον θίασο του Μίμη Φωτόπουλου. Σε νεαρή ηλικία έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην ταινία Η φωνή της καρδιάς.

Μετέπειτα εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες της χρυσής εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Απεβίωσε στο διαμέρισμά της ύστερα από ανακοπή καρδιάς. Κηδεύτηκε στις 20 Μαΐου του 2008 στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος
1943 Η φωνή της καρδιάς Λίλα
1945 Η βίλα με τα νούφαρα Ρένα
1948 Άννα Ροδίτη Άννα Ροδίτη
Εκατό χιλιάδες λίρες Παγώνα Κατηφέ
1951 Το παιδί μου πρέπει να ζήσει Εύα Λωνή
1956 Ο δρόμος με τις ακακίες Δώρα Ντούβη
1960 Ένας Δον Ζουάν για κλάματα Λένα
1962 Η κυρία του κυρίου Αγγέλα
Ο Δήμος από τα Τρίκαλα Τζένη
1963 Χτυποκάρδια στο θρανίο Ελένη Πετροβασίλη
Τρελοί πολυτελείας Μέλπω
Ο φίλος μου ο Λευτεράκης Ελένη Καδρή
1964 Ευχή και κατάρα Κάκια
1965 Ο μεγάλος όρκος Σόνια
Κλαίω και σ' αναζητώ Ρίτα
1967 Άδικη κατάρα Έφη
1968 Ο τρελός τα 'χει 400 Σοφία Τσιμπιρλή-Λαμπρέτα
Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο Ελένη
1969 Ο μπλοφατζής Μιράντα
Κακός, ψυχρός κι ανάποδος Άννα
1971 Ο φαφλατάς Ράνια
Ο τρελοπενηντάρης Ελπίδα
Πρόκλησις Ρόζυ
1972 Συμμορία εραστών Μάγδα Σαλταμούρη
Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη Ελένη Μπόμπολα

ΒιντεοταινίεςΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος
1987 Η βασίλισσα της ρέγγας Σκουφά
Δεν κρατιέμαι, δεν κρατιέμαι

Τηλεοπτικό θέατροΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Κανάλι
1973 Τρέλα με λοφίο ΕΙΡΤ
Ο καλός μας ο παππούς ΕΙΡΤ
1998 Επικίνδυνες σχέσεις ΑΝΤ1

Ελεύθερο θέατροΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
1965 Χωριστά τραπέζια
1967 Ήταν ένας playboy
1971 Βασίλισσα Αμαλία
1972 Η θεατρίνα
Ερωτιάρης αλά ελληνικά
1973 Ωραία μου κυρία
Ευτυχώς τρελάθηκα

Τηλεοπτικές σειρέςΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Κανάλι
1971 Γραφείο συνοικεσίων ΕΙΡΤ
1972 Το κορίτσι της Κυριακής ΕΙΡΤ
1973 Από την άλλη όχθη ΕΙΡΤ
1975 Ο βασιλιάς και το άγαλμα ΥΕΝΕΔ
1976 Το ταξίδι ΥΕΝΕΔ
Η δικαιοσύνη μίλησε ΕΡΤ
1977 Υποψίες ΕΡΤ
Αθάνατες ιστορίες αγάπης ΥΕΝΕΔ
1978 Λεμονοδάσος ΕΡΤ
1983 Το δίχτυ ΕΡΤ2
Αρχαία σκουριά ΕΡΤ2
1986 Το δίλημμα ΕΡΤ2
1988 Ποιος σκότωσε τον Άβελ ΕΡΤ2
1992 Γυναίκες MEGA
1993 Οι μεν και οι δεν ΑΝΤ1
Μάνα είναι μόνο μια MEGA
1994 Ο Πέτρος και τα κορίτσια του MEGA
1996 Cheek to Cheek ΑΝΤ1
1997 Τα παιδιά του Ζεβεδαίου ΑΝΤ1
Τα χρώματα της αγάπης ΑΝΤ1
1998 Για σένα MEGA

ΕκπομπέςΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Κανάλι
2001 Σαν παλιό σινεμά ΕΤ1

ΤηλεπαιχνίδιαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Κανάλι
1980 Τα τετράγωνα των αστέρων ΕΡΤ

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία