Κατάλογος αντιπροέδρων των ΗΠΑ

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Ο Κατάλογος Αντιπροέδρων των Ηνωμένων Πολιτειών περιλαμβάνει 49 (κατά το 2020) αντιπροέδρους των ΗΠΑ στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. [1][2]

Κατάλογος ΑντιπροέδρωνΕπεξεργασία

Αντιπρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών [3][4]Επεξεργασία

Κατάλογος των αντιπροέδρων των ΗΠΑ που έχουν ορκιστεί (†: απεβίωσε εν ενεργεία)
# Πορτραίτο Όνομα
(γέννηση-θάνατος)
Έναρξη θητείας Λήξη θητείας Κόμμα Πρόεδρος/οι
1   Τζον Άνταμς
(1735–1826)
21 Απριλίου 1789 4 Μαρτίου 1797 Φεντεραλιστικό Τζορτζ Ουάσινγκτον
2   Τόμας Τζέφερσον
(1743-1826)
4 Μαρτίου 1797 4 Μαρτίου 1801 Δημοκρατικό-Ρεπουμπλικανικό Τζον Άνταμς
3   Ααρών Μπερρ
(1756-1836)
4 Μαρτίου 1801 4 Μαρτίου 1805 Δημοκρατικό-Ρεπουμπλικανικό Τόμας Τζέφερσον
4   Τζορτζ Κλίντον
(1739-1812)
4 Μαρτίου 1805 20 Απριλίου 1812 Δημοκρατικό-Ρεπουμπλικανικό
Τζέιμς Μάντισον
5   Έλμπριτζ Γκέρι
(1744-1814)
4 Μαρτίου 1813 23 Νοεμβρίου 1814 Δημοκρατικό-Ρεπουμπλικανικό
6   Ντάνιελ Ντ. Τόμπκινς
(1774-1825)
4 Μαρτίου 1817 4 Μαρτίου 1825 Δημοκρατικό-Ρεπουμπλικανικό Τζέιμς Μόνροου
7   Τζον Κ. Καλχούν
(1782-1850)
4 Μαρτίου 1825 28 Δεκεμβρίου 1832 Δημοκρατικό *


Τζον Κουίνσι Άνταμς

Άντριου Τζάκσον
8   Μάρτιν Βαν Μπιούρεν
(1782-1862)
4 Μαρτίου 1833 4 Μαρτίου 1837 Δημοκρατικό
9   Ρίτσαρντ Μ. Τζόνσον
(1780-1850)
4 Μαρτίου 1837 4 Μαρτίου 1841 Δημοκρατικό Μάρτιν Βαν Μπιούρεν
10   Τζον Τάιλερ
(1790-1862
4 Μαρτίου 1841 4 Απριλίου 1841 Ουίγων Ουίλιαμ Χένρι Χάρισον
11   Τζορτζ Μ. Ντάλλας
(1792-1864)
4 Μαρτίου 1845 4 Μαρτίου 1849 Δημοκρατικό Τζέιμς Νοξ Πολκ
12   Μίλαρντ Φίλμορ
(1800-1874)
4 Μαρτίου 1849 9 Ιουλίου 1850 Ουίγων Ζαχαρίας Τέιλορ
13   Ουίλλιαμ Ρ. Κινγκ
(1786-1853)
4 Μαρτίου 1853 18 Απριλίου 1853 Δημοκρατικό Φράνκλιν Πιρς
14   Τζον Κ. Μπρέκινριτζ
(1821-1875)
4 Μαρτίου 1857 4 Μαρτίου 1861 Δημοκρατικό Τζέιμς Μπιουκάναν
15   Χάνιμπαλ Χάμλιν
(1809-1891)
4 Μαρτίου 1861 4 Μαρτίου 1865 Ρεπουμπλικανικό Αβραάμ Λίνκολν
16   Άντριου Τζόνσον
(1808-1875)
4 Μαρτίου 1865 15 Απριλίου 1865 Δημοκρατικό (ενωτικό)
17   Σουίλερ Κόλφαξ
(1823-1885)
4 Μαρτίου 1869 4 Μαρτίου 1873 Ρεπουμπλικανικό Οδυσσεύς Γκραντ
18   Χένρι Ουίλσον
(1812-1875)
4 Μαρτίου 1873 22 Νοεμβρίου 1875 Ρεπουμπλικανικό
19   Ουίλλιαμ Α. Ουίλερ
(1819-1887)
4 Μαρτίου 1877 4 Μαρτίου 1881 Ρεπουμπλικανικό Ράδερφορντ Χαίηζ
20   Τσέστερ Άρθουρ
(1829-1886)
4 Μαρτίου 1881 19 Σεπτεμβρίου 1881 Ρεπουμπλικανικό Τζέιμς Γκάρφιλντ
21   Τόμας Α. Χέντρικς
(1819-1885)
4 Μαρτίου 1885 25 Νοεμβρίου 1885 Δημοκρατικό Γκρόβερ Κλίβελαντ
22   Λεβί Π. Μόρτον
(1824-1920)
4 Μαρτίου 1889 4 Μαρτίου 1893 Ρεπουμπλικανικό Μπέντζαμιν Χάρρισον
23   Αντλάι Στίβενσον
(1835-1914)
4 Μαρτίου 1893 4 Μαρτίου 1897 Δημοκρατικό Γκρόβερ Κλίβελαντ
24   Γκάρετ Α. Χόμπαρτ
(1844-1899)
4 Μαρτίου 1897 21 Νοεμβρίου 1899 Ρεπουμπλικανικό Ουίλλιαμ ΜακΚίνλεϊ
25   Θεόδωρος Ρούζβελτ
(1858-1919)
4 Μαρτίου 1901 14 Σεπτεμβρίου 1901 Ρεπουμπλικανικό
26   Τσαρλς Ο. Φέρμπανκς
(1852-1918)
4 Μαρτίου 1905 4 Μαρτίου 1909 Ρεπουμπλικανικό Θεόδωρος Ρούζβελτ
27   Τζέιμς Σ. Σέρμαν
(1855-1912)
4 Μαρτίου 1909 30 Οκτωβρίου 1912 Ρεπουμπλικανικό Ουίλιαμ Χ. Ταφτ
28   Τόμας Ρ. Μάρσαλ
(1854-1925)
4 Μαρτίου 1913 4 Μαρτίου 1921 Δημοκρατικό Γούντροου Ουίλσον
29   Κάλβιν Κούλιτζ
(1872-1933)
4 Μαρτίου 1923 2 Αυγούστου 1923 Ρεπουμπλικανικό Ουόρεν Χάρντινγκ
30   Τσαρλς Γκ. Ντωζ
(1865-1951)
4 Μαρτίου 1925 4 Μαρτίου 1929 Ρεπουμπλικανικό Κάλβιν Κούλιτζ
31   Τσαρλς Κέρτις
(1860-1936)
4 Μαρτίου 1929 4 Μαρτίου 1933 Ρεπουμπλικανικό Χέρμπερτ Χούβερ
32   Τζον Νανς Γκάρνερ
(1868-1967)
4 Μαρτίου 1933 20 Ιανουαρίου 1941 Δημοκρατικό Φραγκλίνος Ρούζβελτ
33   Χένρι Α. Ουάλλας
(1888-1965)
20 Ιανουαρίου 1941 20 Ιανουαρίου 1945 Δημοκρατικό
34   Χάρι Τρούμαν
(1884-1972)
20 Ιανουαρίου 1945 12 Απριλίου 1945 Δημοκρατικό
35   Άλμπεν Ου. Μπάρκλεϊ
(1877-1956)
20 Ιανουαρίου 1949 20 Ιανουαρίου 1953 Δημοκρατικό Χάρι Τρούμαν
36   Ρίτσαρντ Νίξον
(1913-1994)
20 Ιανουαρίου 1953 20 Ιανουαρίου 1961 Ρεπουμπλικανικό Ντιουάιτ Αϊζενχάουερ
37   Λίντον Τζόνσον
(1909-1973)
20 Ιανουαρίου 1961 22 Νοεμβρίου 1963 Δημοκρατικό Τζον Φ. Κέννεντι
38   Χιούμπερτ Χ. Χάμφρεϋ
(1911-1978)
20 Ιανουαρίου 1965 20 Ιανουαρίου 1969 Δημοκρατικό Λίντον Τζόνσον
39   Σπίρο Άγκνιου
(1918-1996)
20 Ιανουαρίου 1969 10 Οκτωβρίου 1973 Ρεπουμπλικανικό Ρίτσαρντ Νίξον
40   Τζέραλντ Φορντ
(1913-2006)
6 Δεκεμβρίου 1973 9 Αυγούστου 1974 Ρεπουμπλικανικό
41   Νέλσον Ροκφέλερ
(1908-1979)
19 Δεκεμβρίου 1974 20 Ιανουαρίου 1977 Ρεπουμπλικανικό Τζέραλντ Φορντ
42   Ουόλτερ Μοντέιλ
(1928-2021)
20 Ιανουαρίου 1977 20 Ιανουαρίου 1981 Δημοκρατικό Τζίμι Κάρτερ
43   Τζορτζ Χ.Ο. Μπους
(1924-2018)
20 Ιανουαρίου 1981 20 Ιανουαρίου 1989 Ρεπουμπλικανικό Ρόναλντ Ρήγκαν
44   Νταν Κουέιλ
(1947-)
20 Ιανουαρίου 1989 20 Ιανουαρίου 1993 Ρεπουμπλικανικό Τζορτζ Χ.Ο. Μπους
45   Αλ Γκορ
(1948-)
20 Ιανουαρίου 1993 20 Ιανουαρίου 2001 Δημοκρατικό Μπιλ Κλίντον
46   Ντικ Τσέινι
(1941-)
20 Ιανουαρίου 2001 20 Ιανουαρίου 2009 Ρεπουμπλικανικό Τζορτζ Ο. Μπους
47   Τζο Μπάιντεν
(1942-)
20 Ιανουαρίου 2009 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοκρατικό Μπαράκ Ομπάμα
48   Μάικ Πενς
(1959-)
20 Ιανουαρίου 2017 20 Ιανουαρίου 2021 Ρεπουμπλικανικό Ντόναλντ Τραμπ
49   Κάμαλα Χάρις
(1964-)
20 Ιανουαρίου 2021 Εν ενεργεία Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν

Δείτε ακόμηΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία