Κατάλογος δήμων και κοινοτήτων Κυπριακής Δημοκρατίας

Η Κυπριακή Δημοκρατία, για διοικητικούς λόγους, είναι διαιρεμένη σε έξι επαρχίες. Οι επαρχίες αυτές διαιρούνται σε δήμους και κοινότητες.[1] Τα Δημοτικά Συμβούλια και τα Κοινοτικά Συμβούλια αποτελούν τον πρώτο βαθμό αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας. Επιπλέον, υπάρχουν και ελάχιστα Συμβούλια Συμπλέγματος Κοινοτήτων. Οι Δήμοι και οι Κοινότητες έχουν παρόμοιες αρμοδιότητες, ωστόσο, οι κοινότητες έχουν μικρότερη αυτοτέλεια.[1]

Δήμοι και Κοινοτικά Συμβούλια ανά επαρχίαΕπεξεργασία

Ο πιο κάτω πίνακας παρουσιάζει των αριθμών των Δήμων και των Κοινοτήτων ανά επαρχία[2] (σε παρένθεση ο αριθμός των δήμων και κοινοτήτων που, μετά την τουρκική εισβολή του 1974, δεν ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία. Το έδαφος τους ανήκει εκ του νόμου (de jure) στην Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ εκ των πραγμάτων (de facto) ανήκει στο μη αναγνωρισμένο κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου. Οι δήμοι και οι κοινότητες αυτοί, διατηρούν την νομική υπόσταση τους στην Κυπριακή Δημοκρατία).

Επαρχία Δήμοι Κοινότητες Σύνολο
Αμμοχώστου 8 (4) 90 (85) 98 (89)
Κερύνειας 3 (3) 44 (44) 47 (47)
Λάρνακας 6 (0) 53 (4) 59 (4)
Λεμεσού 6 (0) 106 (0) 112 (0)
Λευκωσίας 12 (2) 162 (39) 174 (41)
Πάφου 4 (0) 121 (0) 125 (0)
Σύνολο 39 (9) 576 (172) 615 (181)

Κατάλογος Δήμων και Κοινοτικών ΣυμβουλίωνΕπεξεργασία

Ο πιο κάτω πίνακας παρουσιάζει αλφαβητικά τους Δήμους και τις Κοινότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας,[2] τον πληθυσμό τους, την έκταση που καταλαμβάνουν και το υψόμετρο τους από την επιφάνεια της θάλασσας. Όσον αφορά τον πληθυσμό, παρουσιάζεται ο πληθυσμός σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011. Για τους Δήμους και τις Κοινότητες που δεν ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν αναγράφεται πληθυσμός, καθώς μετά το 1974 δεν πραγματοποιήθηκε απογραφή σε αυτά από την Κυπριακή Δημοκρατία, αφού το έδαφος τους δεν ελέγχεται από αυτήν.

Α/Α Ονομασία Επαρχία Πληθυσμός (2011) Επιφάνεια (km2) Ύψος (m)
1 Άγιοι Ηλιόφωτοι Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 60 5,05311 440[5]
2 Άγιοι Τριμιθιάς Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 1529 18,938 270[5]
3 Άγιος Αθανάσιος Επαρχία Λεμεσού[4][3] 14578 14,1711
4 Άγιος Αμβρόσιος Επαρχία Λεμεσού[4][3] 323 14,4819 475[5]
5 Άγιος Αμβρόσιος Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας[3][4] 1543 37,2565
6 Άγιος Ανδρόνικος Καρπασίας Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 24,7318
7 Άγιος Ανδρόνικος Τρικώμου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 17,7036
8 Άγιος Βασίλειος Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 14,4677
9 Άγιος Γεώργιος Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 26 21,1173 455[5]
10 Άγιος Γεώργιος Επαρχία Λεμεσού[4][3] 111 5,82341 550[5]
11 Άγιος Γεώργιος Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 8,93562
12 Άγιος Γεώργιος Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας[3][4] 967 1,93095
13 Άγιος Γεώργιος Πάφου Επαρχία Πάφου[3][4] 101 4,64542 180[5]
14 Άγιος Γεώργιος Σολέας Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 259 2,767
15 Άγιος Δημήτριος Επαρχία Λεμεσού[4][3] 54 3,28542 900[6][5]
16 Άγιος Δημητριανός Πάφου Επαρχία Πάφου[3][4] 91 5,42773 515[5]
17 Άγιος Δομέτιος Επαρχία Λευκωσίας[7] 12456 11,8382 160[8]
18 Άγιος Επίκτητος Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας[3][4] 1252 20,2973
19 Άγιος Επιφάνιος Ορεινής Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 412 17,3593 455[5]
20 Άγιος Επιφάνιος Σολέας Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 0 7,31828 320[5]
21 Άγιος Ερμόλαος Επαρχία Κερύνειας[3][4] 508 13,1909
22 Άγιος Ευστάθιος Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 2,42312
23 Άγιος Ηλίας Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 14,2883
24 Άγιος Θεράπων Επαρχία Λεμεσού[4][3] 125 16,4019 570[5]
25 Άγιος Θεόδωρος Επαρχία Λεμεσού[4][3] 65 10,4436 970[5]
26 Άγιος Θεόδωρος Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 26,6454
27 Άγιος Θεόδωρος Σκαρίνου Επαρχία Λάρνακας[3][4] 663 38,1668 120[5]
28 Άγιος Θεόδωρος Σολέας Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 49 21,592 455[5]
29 Άγιος Θεόδωρος Τηλλυρίας Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 0
27
10,207
30 Άγιος Θωμάς Επαρχία Λεμεσού[4][3] 50 4,06137 300[5]
31 Άγιος Ιάκωβος Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 12,984
32 Άγιος Ισίδωρος Επαρχία Πάφου[3][4] 7 1,29634 210[5]
33 Άγιος Ιωάννης Επαρχία Λεμεσού[4][3] 339 7,67443 850[5]
34 Άγιος Ιωάννης Επαρχία Πάφου[3][4] 29 18,7847 670[5]
35 Άγιος Ιωάννης Μαλούντας Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 472 13,9368 350[5]
36 Άγιος Ιωάννης Σελέμανη Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 85 3,41664
37 Άγιος Κωνσταντίνος Επαρχία Λεμεσού[4][3] 137 8,78961 730[5]
38 Άγιος Μάμας Επαρχία Λεμεσού[4][3] 114 14,8834 500[5]
39 Άγιος Νικόλαος Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 9,76903
40 Άγιος Νικόλαος Πάφου Επαρχία Πάφου[3][4] 61 26,6639 730[5]
41 Άγιος Νικόλαος Σολέας Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 85 2,49589
42 Άγιος Παύλος Επαρχία Λεμεσού[4][3] 135 5,68054 670[5]
43 Άγιος Σέργιος Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 16,7122
44 Άγιος Συμεών Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 12,2751
45 Άγιος Σωζόμενος Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 11 10,9874 180[5]
46 Άγιος Τύχωνας Επαρχία Λεμεσού[4][3] 3455 10,4213 75[5]
47 Άγιος Φώτιος Επαρχία Πάφου[9][10] 113
48 Άγιος Χαρίτων Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 8,16721
49 Άλασσα Επαρχία Λεμεσού[4][3] 282 9,22093 440[5]
50 Άλωνα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 67 7,79322 1090[5]
51 Άρδανα Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 21,982
52 Άρμου Επαρχία Πάφου[3][4] 600 6,78146 335[5]
53 Άρσος Επαρχία Λεμεσού[4][3] 202 10,0764 790[5]
54 Άρσος Επαρχία Λάρνακας[3][4] 20,9172
55 Άρτεμη Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 10,1015
56 Άσσια Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 31,1475
57 Άχνα Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 2087 34,8407 75[5]
58 Έγκωμη Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 14,8202
59 Έγκωμη Λευκωσίας Επαρχία Λευκωσίας[11] 18010 9,90484
60 Έμπα Επαρχία Πάφου[3][4] 4855 6,28257 135[12]
61 Έξω Μετόχι Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 12,6821
62 Ίνεια Επαρχία Πάφου[3][4] 385 36,0324 605[5]
63 Όβγορος Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 15,8788
64 Όμοδος Επαρχία Λεμεσού[4][3] 322 13,7263 575[5]
65 Όρκα Επαρχία Κερύνειας[3][4] 3,80219
66 Ύψωνας Επαρχία Λεμεσού[4][3] 11117 32,6644 90[13]
67 Αβδελλερό Επαρχία Λάρνακας[3][4] 196 20,3195 120[5]
68 Αγία Άννα Λάρνακας Επαρχία Λάρνακας[3][4] 339 12,9059 135[5]
69 Αγία Βαρβάρα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 2204 24,24 300[5]
70 Αγία Βαρβάρα Επαρχία Πάφου[3][4] 172 7,34864 105[5]
71 Αγία Ειρήνη Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας[3][4] 682 34,1993
72 Αγία Ειρήνη Λευκωσίας Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 27 4,98972 930[5]
73 Αγία Μαρίνα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 568 20,2803 455[5]
74 Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων Επαρχία Πάφου[3][4] 37 8,0108 485[5]
75 Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 20,5245
76 Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς Επαρχία Πάφου[3][4] 647 12,6564 455[5]
77 Αγία Μαρινούδα Επαρχία Πάφου[3][4] 266 1,48947 125[14]
78 Αγία Νάπα Επαρχία Αμμοχώστου[15] 3212 30,6395 60[5]
79 Αγία Τριάδα Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 19,25
80 Αγίοι Βαβατσινιάς Επαρχία Λάρνακας[3][4] 131 15,4531 720[5]
81 Αγίρδα Επαρχία Κερύνειας[3][4] 7,60988
82 Αγγλισίδες Επαρχία Λάρνακας[3][4] 1146 15,7626 135[5]
83 Αγγολέμι Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 9,49705
84 Αγιά Κεπίρ Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 15,0608
85 Αγκαστίνα Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 21,5926
86 Αγλαντζιά Επαρχία Λευκωσίας[16] 20783 31,1816
87 Αγρίδια Επαρχία Λεμεσού[4][3] 104 4,2322 1090[5]
88 Αγριδάκι Επαρχία Κερύνειας[3][4] 6,47093
89 Αγροκηπιά Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 509 9,23983 380[5]
90 Αγρός Επαρχία Λεμεσού[4][3] 806 10,2703 1000[5]
91 Αθηένου Επαρχία Λάρνακας[3][4] 4996 64,404 135[5]
92 Ακάκι Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 3003 25,3866 210[5]
93 Ακανθού Επαρχία Αμμοχώστου[17] 80,1776
94 Ακαπνού Επαρχία Λεμεσού[4][3] 20 6,64705 365[5]
95 Ακουρσός Επαρχία Πάφου[3][4] 22 8,22677 455[5]
96 Ακρούντα Επαρχία Λεμεσού[4][3] 455 13,2358 105[5]
97 Ακρωτήρι Περιοχές Κυρίαρχων Βάσεων Ακρωτηρίου και Δεκέλειας[18]
Επαρχία Λεμεσού[4][3]
870 50,8737 10[5]
98 Αλάμπρα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 1585 16,3201 270[5]
99 Αλέκτορα Επαρχία Λεμεσού[4][3] 64 18,6796 365[5]
100 Αλαμινός Επαρχία Λάρνακας[3][4] 345 9,77197 90[5]
101 Αλεθρικό Επαρχία Λάρνακας[3][4] 1101 18,1737 120[5]
102 Αλεύγα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 9 2,80886 350[5]
103 Αληθινού Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 9 3,09758 940[5]
104 Αλόδα Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 5,00728
105 Αμίαντος Επαρχία Λεμεσού[4][3] 228 9,226 1100[5]
106 Αμαργέτη Επαρχία Πάφου[3][4] 209 15,0919 380[5]
107 Αμμαδιές Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 5,48983
108 Αμπελικού Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 24,8689
109 Ανάγεια Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 1514 3,9548 300[5]
110 Αναδιού Επαρχία Πάφου[3][4] 17 12,4143 515[5]
111 Αναλιόντας Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 443 10,6058 365[5]
112 Αναρίτα Επαρχία Πάφου[3][4] 876 14,9075 90[5]
113 Αναφωτία Επαρχία Λάρνακας[3][4] 790 11,8885 90[5]
114 Ανδρολύκου Επαρχία Πάφου[3][4] 34 19,319 300[5]
115 Ανώγυρα Επαρχία Λεμεσού[4][3] 301 21,0422 455[5]
116 Αξύλου Επαρχία Πάφου[3][4] 61 6,09725 350[5]
117 Απεσιά Επαρχία Λεμεσού[4][3] 474 9,60013 485[5]
118 Απλάντα Επαρχία Λάρνακας[3][4] 6 3,25333 90[5]
119 Απλίκι Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 87 3,75352 530[5]
120 Αραδίππου Επαρχία Λάρνακας[3][4] 19199 55,3317
121 Αρακαπάς Επαρχία Λεμεσού[4][3] 307 12,4244 650[5]
122 Αργάκα Επαρχία Πάφου[3][4] 1078 16,1516 60[5]
123 Αργάκι Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 9,97813
124 Αρεδιού Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 1225 11,9283 365[5]
125 Αρμίνου Επαρχία Πάφου[3][4] 24 8,99058 575[5]
126 Αρμενοχώρι Επαρχία Λεμεσού[4][3] 218 8,19545 290[5]
127 Αρναδί Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 6,65677
128 Ασγάτα Επαρχία Λεμεσού[4][3] 417 19,8922 150[5]
129 Ασκάς Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 170 8,19589 940[5]
130 Ασπρογιά Επαρχία Πάφου[3][4] 60 11,5328 640[5]
131 Αστρομερίτης Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 2307 18,1996 135[5]
132 Ασώματος Επαρχία Λεμεσού[4][3] 726 14,015 5[5]
133 Ασώματος Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας[3][4] 21,7313
134 Αυγολίδα Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 3,39073
135 Αυγόρου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 4604 33,9364 40[5]
136 Αυδήμου Επαρχία Λεμεσού[4][3] 535 19,3334 75[5]
137 Αυλώνα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 7,72806
138 Αφάνεια Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 19,1887
139 Αχέλεια Επαρχία Πάφου[3][4] 145 10,0617 35[19]
140 Αχερίτου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 1556 40,1905 15[5]
141 Αψιού Επαρχία Λεμεσού[4][3] 208 20,6786 395[5]
142 Βάβλα Επαρχία Λάρνακας[3][4] 39 9,81591 455[5]
143 Βάσα Κελλακίου Επαρχία Λεμεσού[4][3] 73 16,4528 365[5]
144 Βάσα Κοιλανίου Επαρχία Λεμεσού[4][3] 163 8,36055 760[5]
145 Βίκλα Επαρχία Λεμεσού[4][3] 1 3,94263 455[5]
146 Βαβατσινιά Επαρχία Λάρνακας[3][4] 81 14,5867 865[5]
147 Βαθύλακας Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 10,7932
148 Βαρίσεια Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 244 12,2487
149 Βασίλεια Επαρχία Κερύνειας[3][4] 21,0132
150 Βασίλι Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 8,43436
151 Βατυλή Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 35,391
152 Βιτσάδα Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 9,069
153 Βοκολίδα Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 12,5608
154 Βουνί Επαρχία Λεμεσού[4][3] 149 15,0837 770[5]
155 Βουνό Επαρχία Κερύνειας[3][4] 8,92881
156 Βρέτσια Επαρχία Πάφου[3][4] 1 11,0821 590[5]
157 Βυζακιά Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 347 7,97452 270[5]
158 Βώνη Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 4,66206
159 Γέναγρα Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 14,7813
160 Γέρι Επαρχία Λευκωσίας[20] 8235 33,3662
161 Γαλάτα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 581 8,28146 605[5]
162 Γαλάτεια (Κύπρος) Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 25,462
163 Γαλαταριά Επαρχία Πάφου[3][4] 56 8,27534 730[5]
164 Γαληνή Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 14,4909
165 Γαληνόπορνη Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 20,8953
166 Γαστριά Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 13,7422
167 Γαϊδουράς Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 15,8757
168 Γεράνι Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 11,2661
169 Γεράσα Επαρχία Λεμεσού[4][3] 69 10,2831 335[5]
170 Γερακιές Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 75 24,9705 925[5]
171 Γερμασόγεια Επαρχία Λεμεσού[4][3] 13421 15,9916
172 Γεροβάσα-Τρόζενα Επαρχία Λεμεσού[4][3] 0 4,70779 455[5]
173 Γεροσκήπου Επαρχία Πάφου[3][4] 7878 10,8596
174 Γερόλακκος Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 45,9817
175 Γιαλιά Επαρχία Πάφου[3][4] 202 36,4779 150[5]
176 Γιαλούσα Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 49,75
177 Γιόλου Επαρχία Πάφου[3][4] 762 9,76347 300[5]
178 Γουδί Επαρχία Πάφου[3][4] 204 4,82452 105[5]
179 Γούρρη Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 196 16,9241 760[5]
180 Γούφες Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 10,946
181 Γύψου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 25,068
182 Δάλι Επαρχία Λευκωσίας[21] 10466 31,3197 225[5]
183 Δένεια Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 373 13,3105 180[5]
184 Δήμος Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[15] 38,2446
185 Δήμος Δρομολαξιάς-Μενεού Επαρχία Λάρνακας[3][4] 6689 23,50536
186 Δήμος Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας[3][4] 10,5925
187 Δήμος Λάρνακας Επαρχία Λάρνακας[3][4] 51214 29,3477
188 Δήμος Λεμεσού Επαρχία Λεμεσού[4][3] 101000 34,1873
189 Δήμος Λευκωσίας Επαρχία Λευκωσίας[7] 55014 50,6291
190 Δήμος Πάφου Επαρχία Πάφου[3][4] 32892 18,0882
191 Δαυλός Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 22,1193
192 Δελίκηπος Επαρχία Λάρνακας[3][4] 23 16,4514 300[5]
193 Δερύνεια Επαρχία Αμμοχώστου[15] 5844 31,97 60[5]
194 Διερώνα Επαρχία Λεμεσού[4][3] 192 23,0324 730[5]
195 Διόριος Επαρχία Κερύνειας[3][4] 36,9651
196 Δορά Επαρχία Λεμεσού[4][3] 145 17,1713 450[5]
197 Δρούσια Επαρχία Πάφου[3][4] 405 37,2213 635[5]
198 Δρυνιά Επαρχία Πάφου[3][4] 55 5,27252 545[5]
199 Δρύμου Επαρχία Πάφου[3][4] 110 6,50909 485[5]
200 Δύμες Επαρχία Λεμεσού[4][3] 165 6,07303 910[5]
201 Δύο Ποταμοί Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 5,02699
202 Ελεδιώ Επαρχία Πάφου[3][4] 44 3,5578 300[5]
203 Ελιά Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας[3][4] 1,0219
204 Ελιά Λευκωσίας Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 13,1269
205 Επισκοπή Λεμεσού Επαρχία Λεμεσού[4][3] 3681 24,3755 60[5]
206 Επισκοπή Πάφου Επαρχία Πάφου[3][4] 220 13,2649 290[5]
207 Επισκοπειό Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 524 4,29281 335[5]
208 Επιχό Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 12,4438
209 Επταγώνια Επαρχία Λεμεσού[4][3] 353 12,1232 455[5]
210 Επτακώμη Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 33,8111
211 Ερήμη Επαρχία Λεμεσού[4][3] 2432 6,1369 75[5]
212 Εργάτες Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 1792 11,3949 335[5]
213 Ευρέτου Επαρχία Πάφου[3][4] 3 3,43802 180[5]
214 Ευρύχου Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 827 13,088 425[5]
215 Ζαχαριά Επαρχία Πάφου[3][4] 0 4,16134 485[5]
216 Ζωοπηγή Επαρχία Λεμεσού[4][3] 140 10,9706 850[5]
217 Ζύγι Επαρχία Λάρνακας[3][4] 589 2,21933 10[5]
218 Θέρμια Επαρχία Κερύνειας[3][4] 1,05736
219 Θελέτρα Επαρχία Πάφου[3][4] 269 8,83129 270[5]
220 Κάθηκας Επαρχία Πάφου[3][4] 438 18,4458 635[5]
221 Κάμπος Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 271 69,7607 910[5]
222 Κάρμι Επαρχία Κερύνειας[3][4] 14,7519
223 Κάτω Ακουρδάλια Επαρχία Πάφου[3][4] 65 3,01787 330[5]
224 Κάτω Αρόδες Επαρχία Πάφου[3][4] 39 10,8869 575[5]
225 Κάτω Δίκωμο Επαρχία Κερύνειας[3][4] 28,0303
226 Κάτω Δευτερά Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 2054 7,41341 290[5]
227 Κάτω Δρυς Επαρχία Λάρνακας[3][4] 129 13,6797 500[5]
228 Κάτω Ζώδεια Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 22,8494
229 Κάτω Κουτραφάς Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 17 23,2629 180[5]
230 Κάτω Κυβίδες Επαρχία Λεμεσού[4][3] 5 5,75935 425[5]
231 Κάτω Λεύκαρα Επαρχία Λάρνακας[3][4] 128 11,5946 470[5]
232 Κάτω Μονή Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 339 13,3522 395[5]
233 Κάτω Μύλος Επαρχία Λεμεσού[4][3] 50 2,74122 790[5]
234 Κάτω Πλάτρες Επαρχία Λεμεσού[4][3] 148 8,68891 900[5]
235 Κάτω Πολεμίδια Επαρχία Λεμεσού[4][3] 22369 18,0984
236 Κάτω Πύργος Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 1036 6,19278 200[5]
237 Κέδαρες Επαρχία Πάφου[3][4] 80 4,9502 260[5]
238 Κίτι Επαρχία Λάρνακας[3][4] 4252 8,8433 15[5]
239 Καζάφανι Επαρχία Κερύνειας[3][4] 8,45455
240 Καζιβερά Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 6,77991
241 Κακοπετριά Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 1274 33,2206 665[5]
242 Καλαβασός Επαρχία Λάρνακας[3][4] 737 20,7444 180[5]
243 Καλιάνα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 200 9,81729 605[5]
244 Καλλέπεια Επαρχία Πάφου[3][4] 326 12,1476 470[5]
245 Καλογραία Επαρχία Κερύνειας[3][4] 18,4381
246 Καλοπαναγιώτης Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 263 34,7144 710[5]
247 Καλοψίδα Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 27,9528
248 Καλυβάκια Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 9,84096
249 Καλό Χωριό Επαρχία Λεμεσού[4][3] 497 24,318 700[5]
250 Καλό Χωριό Καπούτη Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 27,5996
251 Καλό Χωριό Λάρνακας Επαρχία Λάρνακας[3][4] 1518 27,3504 75[5]
252 Καλό Χωριό Ορεινής Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 734 8,51749 395[5]
253 Καλό Χωριό Σολέας Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 4,67674
254 Καμινάρια Επαρχία Λεμεσού[4][3] 44 6,36106 850[5]
255 Καμπί Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 97 5,36215 700[5]
256 Καμπιά Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 475 12,6837 440[5]
257 Καμπυλή Επαρχία Κερύνειας[3][4] 7,39605
258 Κανλί Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 8,29484
259 Καννάβια Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 129 16,9907 890[5]
260 Κανναβιού Επαρχία Πάφου[3][4] 175 5,24183 330[5]
261 Καντού Επαρχία Λεμεσού[4][3] 349 11,5322 135[5]
262 Καπέδες Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 572 20,8544 575[5]
263 Καπηλειό Επαρχία Λεμεσού[4][3] 34 9,97107 450[5]
264 Καράκουμι Επαρχία Κερύνειας[3][4] 0,364466
265 Καραβάς Επαρχία Κερύνειας[3][4] 14,0423
266 Καραβοστάσι Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 5,03239
267 Καραμούλληδες Επαρχία Πάφου[3][4] 33 0,276339 30[5]
268 Καρπάσια Επαρχία Κερύνειας[3][4] 6,73128
269 Καταλιόντας Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 24 4,86578 355[5]
270 Κατωκοπιά Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 1578 10,1301
271 Κατύδατα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 114 6,71691 240[5]
272 Κελλάκι Επαρχία Λεμεσού[4][3] 299 9,2546 600[5]
273 Κελλιά Επαρχία Λάρνακας[3][4] 387 12,755 45[5]
274 Κελοκέδαρα Επαρχία Πάφου[3][4] 193 17,1251 485[5]
275 Κιβισίλι Επαρχία Λάρνακας[3][4] 233 13,2337 60[5]
276 Κιδάσι Επαρχία Πάφου[3][4] 11 5,99691 270[5]
277 Κινούσα Επαρχία Πάφου[3][4] 71 8,30041 440[5]
278 Κιομουρτζιού Επαρχία Κερύνειας[3][4] 2,28834
279 Κιος Επαρχία Πάφου[3][4] 0 4,56511 425[5]
280 Κισσούσα Επαρχία Λεμεσού[4][3] 6 2,88601 600[5]
281 Κισσόνεργα Επαρχία Πάφου[3][4] 2004 9,53789 80[22][23]
282 Κιόνελι Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 24,6819
283 Κλήρου Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 1847 18,7389 365[5]
284 Κλαυδιά Επαρχία Λάρνακας[3][4] 427 20,8045 105[5]
285 Κλεπίνη Επαρχία Κερύνειας[3][4] 22,0803
286 Κλωνάρι Επαρχία Λεμεσού[4][3] 18 3,23177 455[5]
287 Κνώδαρα Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 23,6838
288 Κοίλη Επαρχία Πάφου[3][4] 466 16,3298 560[5]
289 Κοιλάνεμος Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 3,86878
290 Κοιλάνι Επαρχία Λεμεσού[4][3] 216 11,5093 800[5]
291 Κοιλίνια Επαρχία Πάφου[3][4] 39 5,14872 760[5]
292 Κοκκινοτριμιθιά Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 4077 23,7959 225[5]
293 Κολόσσι Επαρχία Λεμεσού[4][3] 5651 9,61585 45[5]
294 Κολώνη Γεροσκήπου[24][25][3][4] 451
295 Κονιά Επαρχία Πάφου[3][4] 2209 6,15137 200[26]
296 Κοντέα Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 18,8606
297 Κοντεμένος Επαρχία Κερύνειας[3][4] 11,6377
298 Κοράκου Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 521 9,67375 410[5]
299 Κορμακίτης Επαρχία Κερύνειας[3][4] 50,8016
300 Κορνόκηπος Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 20,6735
301 Κορφή Επαρχία Λεμεσού[4][3] 199 6,01013 550[5]
302 Κορόβια Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 16,5817
303 Κοτσιάτης Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 160 5,10749 320[5]
304 Κουκά Επαρχία Λεμεσού[4][3] 27 1,76854 600[5]
305 Κουρού Μοναστήρι Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 3,53999
306 Κουτσοβέντης Επαρχία Κερύνειας[3][4] 14,0896
307 Κοφίνου Επαρχία Λάρνακας[3][4] 1309 27,8243 150[5]
308 Κούκλια Επαρχία Πάφου[3][4] 892 43,2662 45[5]
309 Κούκλια Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 15,6803
310 Κούρτακα Επαρχία Πάφου[3][4] 7 1,56851 380[5]
311 Κρήτου Μαρόττου Επαρχία Πάφου[3][4] 85 15,6706 530[5]
312 Κρήτου Τέρρα Επαρχία Πάφου[3][4] 86 10,2436 455[5]
313 Κρίδια Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 12,2022
314 Κρηνί Επαρχία Κερύνειας[3][4] 15,8905
315 Κυθρέα Επαρχία Λευκωσίας[27] 32,783
316 Κυπερούντα Επαρχία Λεμεσού[4][3] 1516 8,77351 1140[5]
317 Κυρά Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 782 16,8102
318 Κόκκινα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 5,30263
319 Κόρνος Επαρχία Λάρνακας[3][4] 2083 30,0428 300[5]
320 Κόσιη Επαρχία Λάρνακας[3][4] 0 13,5062 150[5]
321 Κώμα του Γιαλού Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 20,6837
322 Κώμη Κεπίρ Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 36,7108
323 Λάγια Επαρχία Λάρνακας[3][4] 28 10,2148 360[5]
324 Λάνια Επαρχία Λεμεσού[4][3] 281 7,94163 575[5]
325 Λάπαθος Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 15,1823
326 Λάπηθος Επαρχία Κερύνειας[3][4] 18,7113
327 Λάρνακας της Λαπήθου Επαρχία Κερύνειας[3][4] 14,8818
328 Λάσα Πάφου Επαρχία Πάφου[3][4] 67 4,38323 590[5]
329 Λέμπα Επαρχία Πάφου[3][4] 506 1,47376 80[28]
330 Λαγουδερά Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 84 7,93842 1030[5]
331 Λαζανιάς Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 39 41,2622 1060[5]
332 Λακατάμια Επαρχία Λευκωσίας[29] 38345 27,444
333 Λαπηθιού Επαρχία Πάφου[3][4] 0 4,57393 550[5]
334 Λατσιά Επαρχία Λευκωσίας[30] 16774 16,272
335 Λειβάδια Τρικώμου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 5,82492
336 Λεμύθου Επαρχία Λεμεσού[4][3] 88 5,96528 880[5]
337 Λεμώνα Επαρχία Πάφου[3][4] 51 7,56066 300[5]
338 Λεονάρισσο Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 16,4999
339 Λετύμπου Επαρχία Πάφου[3][4] 249 10,2224 400[5]
340 Λευκόνοικο Επαρχία Αμμοχώστου[31] 52,9628
341 Λεύκα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 4544 27,6722
342 Ληνού Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 161 5,37151 290[5]
343 Λιβάδι Πάφου Επαρχία Πάφου[3][4] 0 42,1173 380[5]
344 Λιβάδια Επαρχία Λάρνακας[3][4] 7177 7,78036
345 Λιβάδια Λευκωσίας Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 18 3,43942 1000[5]
346 Λιβερά Επαρχία Κερύνειας[3][4] 14,7217
347 Λιμνάτης Επαρχία Λεμεσού[4][3] 314 11,7186 455[5]
348 Λιμνιά Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 23,5918
349 Λιοπέτρι Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 4591 24,1571 45[5]
350 Λουβαράς Επαρχία Λεμεσού[4][3] 363 10,4179 545[5]
351 Λουκρούνου Επαρχία Πάφου[3][4] 4 1,87135 210[5]
352 Λουρουκίνα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 11 28,9051
353 Λουτρός Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 8,47198
354 Λυθράγκωμη Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 7,09846
355 Λυθροδόντας Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 3043 41,9638 410[5]
356 Λυσός Επαρχία Πάφου[3][4] 205 95,0394 545[5]
357 Λόφου Επαρχία Λεμεσού[4][3] 46 12,4833 790[5]
358 Λύμπια Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 2694 23,0033 260[5]
359 Λύση Επαρχία Αμμοχώστου[32] 45,361
360 Μάμμαρη Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 1592 19,5428 200[5]
361 Μάνδρες Λευκωσίας Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 18,2023
362 Μάντρες Τρικώμου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 18,3933
363 Μάρωνας Επαρχία Πάφου[3][4] 0 7,13642 395[5]
364 Μάσαρη Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 3,81045
365 Μένικο Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 1023 22,6112 260[5]
366 Μέσα Γειτονιά Επαρχία Λεμεσού[4][3] 14477 3,60819
367 Μέσα Χωριό Επαρχία Πάφου[3][4] 586 3,98554 315[33]
368 Μέσανα Επαρχία Πάφου[3][4] 31 4,13261 530[5]
369 Μαζωτός Επαρχία Λάρνακας[3][4] 832 14,2135 30[5]
370 Μαθιάτης Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 646 21,0495 365[5]
371 Μαθικολώνη Επαρχία Λεμεσού[4][3] 174 14,411 335[5]
372 Μακούντα Επαρχία Πάφου[3][4] 116 7,68082 120[5]
373 Μακράσυκα Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 11,9805
374 Μαλιά Επαρχία Λεμεσού[4][3] 64 12,7381 650[5]
375 Μαλούντα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 490 6,56002 380[5]
376 Μαμούνταλι Επαρχία Πάφου[3][4] 18 1,76353 800[5]
377 Μαμώνια Επαρχία Πάφου[3][4] 51 8,21968 150[5]
378 Μανδριά Λεμεσού Επαρχία Λεμεσού[4][3] 107 6,32138 820[5]
379 Μανσούρα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 9 1,866
380 Μαντριά Επαρχία Πάφου[3][4] 893 7,66978 20[5]
381 Μαράθα Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 1,32271
382 Μαρί Επαρχία Λάρνακας[3][4] 158 10,9706 60[5]
383 Μαραθούντα Επαρχία Πάφου[3][4] 309 13,0323 300[5]
384 Μαραθόβουνος Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 28,3496
385 Μαργί Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 146 9,33218 330[5]
386 Μαργό Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 17 17,5799
387 Μαρώνι Επαρχία Λάρνακας[3][4] 710 14,1317 60[5]
388 Μελάδια Επαρχία Πάφου[3][4] 17 3,40399 240[5]
389 Μελάναρκα Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 5,16495
390 Μελάνδρα Επαρχία Πάφου[3][4] 2 3,92633 575[5]
391 Μελίνη Επαρχία Λάρνακας[3][4] 59 7,55006 600[5]
392 Μελούντα Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 10,0078
393 Μελούσεια Επαρχία Λάρνακας[3][4] 7,27086
394 Μενόγια Επαρχία Λάρνακας[3][4] 50 7,79006 120[5]
395 Μεσόγη Επαρχία Πάφου[3][4] 1689 4,16521 300[34]
396 Μηλιά Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 22,3272
397 Μηλιά Πάφου Επαρχία Πάφου[3][4] 14 2,17308 605[5]
398 Μηλικούρι Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 17 96,4933 725[5]
399 Μηλιού Επαρχία Πάφου[3][4] 89 2,49701 240[5]
400 Μια Μηλιά Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 17,1169
401 Μιτσερό Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 860 24,6433 395[5]
402 Μονάγρι Επαρχία Λεμεσού[4][3] 175 7,15549 455[5]
403 Μονή Επαρχία Λεμεσού[4][3] 622 8,16686 60[5]
404 Μοναγρούλλι Επαρχία Λεμεσού[4][3] 536 17,6565 90[5]
405 Μοναρκά Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 1,0224
406 Μονιάτης Επαρχία Λεμεσού[4][3] 275 14,6185 730[5]
407 Μοσφίλι Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 20 1,795
408 Μοσφιλωτή Επαρχία Λάρνακας[3][4] 1342 13,7941 240[5]
409 Μουσουλίτα Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 3,88851
410 Μουτουλλάς Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 174 7,96662 760[5]
411 Μουτταγιάκα Επαρχία Λεμεσού[4][3] 2939 4,85539 60[5]
412 Μούσερε Επαρχία Πάφου[3][4] 2 7,94395 550[5]
413 Μπέικιοϊ Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 191 2,13582
414 Μπέλλα-Πάις Επαρχία Κερύνειας[3][4] 23,483
415 Μπογάζι Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 1,17494
416 Μόρα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 21,5483
417 Μόρφου Επαρχία Λευκωσίας[35] 58,2031
418 Μότιδες Επαρχία Κερύνειας[3][4] 1,13699
419 Μύρτου Επαρχία Κερύνειας[3][4] 14,8862
420 Νέα Δήμματα Επαρχία Πάφου[3][4] 50 2,88627 35[5]
421 Νέο Χωριό Επαρχία Πάφου[3][4] 519 41,4088 150[5]
422 Νέο Χωριό Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 17,8099
423 Νέτα Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 6,16158
424 Νήσου Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 2179 9,55778 230[5]
425 Νατά Επαρχία Πάφου[3][4] 181 12,6512 210[5]
426 Νικήτας Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 4,23973
427 Νικητάρι Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 447 33,113 320[5]
428 Νικόκλεια Επαρχία Πάφου[3][4] 121 2,89863 90[5]
429 Ξερόβουνος Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 26,1838
430 Ξυλιάτος Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 138 15,901 515[5]
431 Ξυλοτύμβου Επαρχία Λάρνακας[3][4] 3649 25,0515 60[5]
432 Ξυλοφάγου Επαρχία Λάρνακας[3][4] 6231 35,8204 75[5]
433 Οίκος Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 158 3,35357 630[5]
434 Οδού Επαρχία Λάρνακας[3][4] 213 11,8689 875[5]
435 Ορά Επαρχία Λάρνακας[3][4] 206 27,1348 530[5]
436 Ορμήδεια Επαρχία Λάρνακας[3][4] 4189 21,2536 59[5]
437 Ορούντα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 604 20,1561 300[5]
438 Ορτάκιοϊ Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 7,52435
439 Ορόκλινη Επαρχία Λάρνακας[3][4] 6117 15,214 60[5]
440 Πάναγρα Επαρχία Κερύνειας[3][4] 2,03699
441 Πάνω Ακουρδάλια Επαρχία Πάφου[3][4] 44 2,67763 430[5]
442 Πάνω Αρχιμανδρίτα Επαρχία Πάφου[3][4] 43 18,5636 395[5]
443 Πάνω Αρόδες Επαρχία Πάφου[3][4] 135 14,334 600[5]
444 Πάνω Δίκωμο Επαρχία Κερύνειας[3][4] 15,4954
445 Πάνω Δευτερά Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 2789 17,4416 290[5]
446 Πάνω Ζώδεια Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 15 15,946
447 Πάνω Κουτραφάς Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 4 4,03282 210[5]
448 Πάνω Κυβίδες Επαρχία Λεμεσού[4][3] 707 17,5998 530[5]
449 Πάνω Λεύκαρα Επαρχία Λάρνακας[3][4] 737 62,1744 575[5]
450 Πάνω Παναγιά Πάφου Επαρχία Πάφου[3][4] 481 53,0455 900[5]
451 Πάνω Πολεμίδια Επαρχία Λεμεσού[4][3] 3470 3,73711 80[36]
452 Πάνω Πύργος Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 22 27,3431 200[5]
453 Πάχνα Επαρχία Λεμεσού[4][3] 865 28,9196 670[5]
454 Πέγεια Επαρχία Πάφου[3][4] 3953 50,641 210[5]
455 Πέρα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 1372 22,0409 365[5]
456 Πέρα Πεδί Επαρχία Λεμεσού[4][3] 120 7,21592 760[5]
457 Πέρα Χωριό Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 2637 8,27937 225[5]
458 Πέργαμος Επαρχία Λάρνακας[3][4] 193 22,4931
459 Πέτρα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 16,1461
460 Πέτρα του Διγενή Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 4,29187
461 Παλαίκυθρο Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 19,4713
462 Παλαιομέτοχο Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 4145 35,1151 240[5]
463 Παλαιχώρι Μόρφου Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 686 16,6513 910[5]
464 Παλαιχώρι Ορεινής Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 333 18,9569 910[5]
465 Παλαιόμυλος Λεμεσού Επαρχία Λεμεσού[4][3] 20 4,25421 1030[5]
466 Παλαιόσοφος Επαρχία Κερύνειας[3][4] 2,72067
467 Παλώδια Επαρχία Λεμεσού[4][3] 1568 8,89362 290[5]
468 Παραλίμνι Επαρχία Αμμοχώστου[15] 14963 50,7958 75[5]
469 Παραμάλι Επαρχία Λεμεσού[4][3] 220 19,7737 90[5]
470 Παραμύθα Επαρχία Λεμεσού[4][3] 569 10,1752 290[5]
471 Παρεκκλησιά Επαρχία Λεμεσού[4][3] 2738 25,3157 120[5]
472 Πατρίκι Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 12,3936
473 Παχύαμμος Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 70 3,52099 330[5]
474 Πεδουλάς Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 132 10,9132 1090[5]
475 Πελένδρι Επαρχία Λεμεσού[4][3] 1074 32,1077 880[37][5]
476 Πελαθούσα Επαρχία Πάφου[3][4] 57 7,2282 270[5]
477 Πεντάγεια Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 10,3338
478 Πεντάκωμο Επαρχία Λεμεσού[4][3] 644 19,8229 120[5]
479 Πενταλιά Επαρχία Πάφου[3][4] 63 14,4919 700[5]
480 Περβόλια Λάρνακας Επαρχία Λάρνακας[3][4] 3009 8,5298 10[5]
481 Περιβόλια του Τρικώμου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 2,37256
482 Περιστερωνάρι Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 4,26032
483 Περιστερώνα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 2226 24,3367 225[5]
484 Περιστερώνα Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 15,5933
485 Περιστερώνα Χρυσοχούς Επαρχία Πάφου[3][4] 302 5,79367 90[5]
486 Πετροφάνι Επαρχία Λάρνακας[3][4] 0 7,53425 200[5]
487 Πηγή Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 11,4474
488 Πηγαίνια Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 107 16,5053 230[5]
489 Πισσούρι Επαρχία Λεμεσού[4][3] 1819 40,2437 215[5]
490 Πιταρκού Επαρχία Πάφου[3][4] 0 5,61214 300[5]
491 Πλάτρες Επαρχία Λεμεσού[4][3] 239 26,964 1100[5]
492 Πλατάνι Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 20,9566
493 Πλατανίστεια Επαρχία Λεμεσού[4][3] 45 13,1867 365[5]
494 Πλατανισσός Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 17,0838
495 Πλατανιστάσα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 117 20,628 940[5]
496 Πολέμι Επαρχία Πάφου[3][4] 848 11,5389 450[5]
497 Πολιτικό Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 419 17,7569 365[5]
498 Πολύστυπος Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 128 2,4906 1090[5]
499 Ποτάμι Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 558 10,9013 240[5]
500 Ποταμίτισσα Επαρχία Λεμεσού[4][3] 62 4,70209 845[5]
501 Ποταμιά Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 505 10,9908 210[5]
502 Ποταμιού Επαρχία Λεμεσού[4][3] 36 3,57036 680[5]
503 Πραιτώρι Επαρχία Πάφου[3][4] 23 3,91431 650[5]
504 Πραστειό Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 10,7439
505 Πραστειό (Αυδήμου) Επαρχία Λεμεσού[4][3] 245 12,8397 270[5]
506 Πραστειό (Κελλακίου) Επαρχία Λεμεσού[4][3] 103 17,2076 380[5]
507 Πραστειό Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 22,737
508 Πραστειό Κελοκεδάρων Επαρχία Πάφου[3][4] 8 5,65238 260[5]
509 Πρόδρομος Επαρχία Λεμεσού[4][3] 123 7,44786 1400[5]
510 Πυλέρι Επαρχία Κερύνειας[3][4] 10,5863
511 Πυργά Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 10,4888
512 Πυργά Λάρνακας Επαρχία Λάρνακας[3][4] 782 40,5217 455[5]
513 Πυρόι Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 8,39202
514 Πωμός Επαρχία Πάφου[3][4] 448 19,5912 30[5]
515 Πόλη Χρυσοχούς Επαρχία Πάφου[3][4] 2018 13,3698 20[5]
516 Πύλα Επαρχία Λάρνακας[3][4] 2771 28,3386 60[5]
517 Πύργος Λεμεσού Επαρχία Λεμεσού[4][3] 2363 14,7095 75[5]
518 Ριζοκάρπασο Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 153,834
519 Σίμου Επαρχία Πάφου[3][4] 185 5,72504 410[5]
520 Σίντα Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 18,9674
521 Σαλαμιού Επαρχία Πάφου[3][4] 265 15,9076 635[5]
522 Σανίδα Επαρχία Λεμεσού[4][3] 42 10,6996 605[5]
523 Σανταλάρης Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 6,07151
524 Σαράντι Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 44 9,54666 1240[5]
525 Σαραμά Επαρχία Πάφου[3][4] 2 3,60225 380[5]
526 Σελλάδι του Άππη Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 0 4,25009 230[5]
527 Σιά Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 754 17,2795 330[5]
528 Σιναόρος Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 228 3,51628 590[5]
529 Σκαρίνου Επαρχία Λάρνακας[3][4] 393 11,5804 165[5]
530 Σκουριώτισσα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 11 1,02481 195[5]
531 Σκούλλι Επαρχία Πάφου[3][4] 65 1,90856 150[5]
532 Σκυλλούρα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 18,1236
533 Σουσκιού Επαρχία Πάφου[3][4] 10 16,1848 150[5]
534 Σοφτάδες Επαρχία Λάρνακας[3][4] 62 6,88151 20[5]
535 Σούνι-Ζανατζιά Επαρχία Λεμεσού[4][3] 837 20,6521 420[5]
536 Σπήλια Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 142 13,4841 1060[5]
537 Σπαθαρικό Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 6,84086
538 Σπιτάλι Επαρχία Λεμεσού[4][3] 316 2,63396 290[5]
539 Στατός Επαρχία Πάφου[9][10] 214
540 Στατός-Άγιος Φώτιος Επαρχία Πάφου[3][4] 243 16,3809 800[5]
541 Σταυροκόννου Επαρχία Πάφου[3][4] 56 9,09807 435[5]
542 Στενή Επαρχία Πάφου[3][4] 173 7,85509 150[5]
543 Στρογγυλός Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 7,45508
544 Στρουμπί Επαρχία Πάφου[3][4] 540 13,5387 500[5]
545 Στρόβολος Επαρχία Λευκωσίας[38] 67904 24,893
546 Στύλλοι Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 19,2717
547 Συγχαρί Επαρχία Κερύνειας[3][4] 13,1423
548 Συκόπετρα Επαρχία Λεμεσού[4][3] 120 14,0733 760[5]
549 Συλίκου Επαρχία Λεμεσού[4][3] 137 7,45682 635[5]
550 Συνοικισμός Ανθούπολης Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 1756 0,442
551 Συριανοχώρι Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 8,86619
552 Σωτήρα Επαρχία Λεμεσού[4][3] 143 28,2191 290[5]
553 Σωτήρα Επαρχία Αμμοχώστου[39] 5474 25,6569 75[5]
554 Σύγκραση Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 11,4211
555 Σύσκληπος Επαρχία Κερύνειας[3][4] 11,1128
556 Τάλα Επαρχία Πάφου[3][4] 2695 9,23505 289
557 Τέμπλος Επαρχία Κερύνειας[3][4] 4,53254
558 Τέρρα Επαρχία Πάφου[3][4] 36 6,59274 365[5]
559 Τίμη Επαρχία Πάφου[3][4] 1220 11,6082 45[5]
560 Ταύρου Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 7,71817
561 Τεμβριά Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 498 5,39133 455[5]
562 Τερσεφάνου Επαρχία Λάρνακας[3][4] 1299 19,644 60[5]
563 Τζιάος Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 15,7441
564 Τράπεζα Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας[3][4] 6,80284
565 Τράχωνας Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 6,2816
566 Τρίκωμο Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 37,958
567 Τραχυπέδουλα Επαρχία Πάφου[3][4] 64 9,01835 485[5]
568 Τραχώνι Επαρχία Λεμεσού[4][3] 3952 4,60922 30[5]
569 Τραχώνι Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 2,87762
570 Τρεις Ελιές Επαρχία Λεμεσού[4][3] 25 4,69584 845[5]
571 Τρεμετουσιά Επαρχία Λάρνακας[3][4] 15,6205
572 Τρεμιθούσα Πάφου Επαρχία Πάφου[3][4] 1041 5,28703 270[40][41]
573 Τριμίθθι Επαρχία Κερύνειας[3][4] 3,37381
574 Τριμίκλινη Επαρχία Λεμεσού[4][3] 307 7,19149 545[5]
575 Τριμιθούσα Χρυσοχούς Επαρχία Πάφου[3][4] 0 2,56952 270[5]
576 Τρούλλοι Επαρχία Λάρνακας[3][4] 1169 28,472 120[5]
577 Τρυπημένη Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 20,5429
578 Τρόοδος Επαρχία Λεμεσού[4][3] http://www,wikidata,org/,well-known/genid/2c16512697875636eb995d12455e3375
579 Τσάδα Επαρχία Πάφου[3][4] 1043 17,0063 575[5]
580 Τσέρι Επαρχία Λευκωσίας[42] 7035 27,0504 270[5]
581 Τσακίστρα Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 79 33,1557 910[5]
582 Τσερκέζ Τσιφτλίκ Επαρχία Λεμεσού[4][3] 50 9,09853
583 Τόχνη Επαρχία Λάρνακας[3][4] 424 17,2946 120[5]
584 Τύμβου Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 27,4094
585 Φάλια Επαρχία Πάφου[3][4] 2 4,03781 545[5]
586 Φαρμακάς Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 480 16,0536 910[5]
587 Φασλί Επαρχία Πάφου[3][4] 0 5,33589 515[5]
588 Φασούλα Επαρχία Λεμεσού[4][3] 560 15,2828 365[5]
589 Φασούλα Κελοκεδάρων Επαρχία Πάφου[3][4] 56 6,69151 260[5]
590 Φικάρδου Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 15 6,6305 1060[5]
591 Φιλούσα Κελοκεδάρων Επαρχία Πάφου[3][4] 17 3,06594 450[5]
592 Φιλούσα Χρυσοχούς Επαρχία Πάφου[3][4] 31 4,85687 395[5]
593 Φλάσου Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 240 4,93402 320[5]
594 Φλαμούδι Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 20,4413
595 Φοίνικας Πάφου Επαρχία Πάφου[3][4] 0 5,02384 105[5]
596 Φοίτη Επαρχία Πάφου[3][4] 150 4,5331 680[5]
597 Φοινί Επαρχία Λεμεσού[4][3] 391 22,1919 910[5]
598 Φοινικάρια Επαρχία Λεμεσού[4][3] 339 12,1337 185[5]
599 Φρέναρος Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 4298 30,1285 75[5]
600 Φροδίσια Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 297 47,5782 575[5]
601 Φτέρυχα Επαρχία Κερύνειας[3][4] 3,52551
602 Φτερικούδι Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 90 13,743 925[5]
603 Φυλλιά Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 18,5435
604 Φώττα Επαρχία Κερύνειας[3][4] 12,5452
605 Χάρτζια Επαρχία Κερύνειας[3][4] 29,1617
606 Χανδριά Επαρχία Λεμεσού[4][3] 162 2,57022 1215[5]
607 Χλώρακα Επαρχία Πάφου[3][4] 5356 5,65464 70[43][44]
608 Χοιροκοιτία Επαρχία Λάρνακας[3][4] 632 17,6358 210[5]
609 Χολέτρια Επαρχία Πάφου[3][4] 264 7,23653 150[5]
610 Χούλου Επαρχία Πάφου[3][4] 147 11,6337 350[5]
611 Χρυσοχού Επαρχία Πάφου[3][4] 132 6,36544 30[5]
612 Χόλη Επαρχία Πάφου[3][4] 83 1,58343 200[5]
613 Ψάθι Επαρχία Πάφου[3][4] 110 2,29971 455[5]
614 Ψεματισμένος Επαρχία Λάρνακας[3][4] 271 8,13502 90[5]
615 Ψευδάς Επαρχία Λάρνακας[3][4] 1261 12,4833 150[5]
616 Ψιμολόφου Επαρχία Λευκωσίας[3][4] 1626 9,29614 330[5]
617 Ψυλλάτος Επαρχία Αμμοχώστου[3][4] 8,43459

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 «Επαρχιακές Διοικήσεις - Ιστορικό». www.moi.gov.cy. Υπουργείο Εσωτερικών. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2017. 
  2. 2,0 2,1 «ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΔΗΜΩΝ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, 2015». Στατιστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Αυγούστου 2018. Ανακτήθηκε στις 4 Αυγούστου 2018. 
  3. 3,000 3,001 3,002 3,003 3,004 3,005 3,006 3,007 3,008 3,009 3,010 3,011 3,012 3,013 3,014 3,015 3,016 3,017 3,018 3,019 3,020 3,021 3,022 3,023 3,024 3,025 3,026 3,027 3,028 3,029 3,030 3,031 3,032 3,033 3,034 3,035 3,036 3,037 3,038 3,039 3,040 3,041 3,042 3,043 3,044 3,045 3,046 3,047 3,048 3,049 3,050 3,051 3,052 3,053 3,054 3,055 3,056 3,057 3,058 3,059 3,060 3,061 3,062 3,063 3,064 3,065 3,066 3,067 3,068 3,069 3,070 3,071 3,072 3,073 3,074 3,075 3,076 3,077 3,078 3,079 3,080 3,081 3,082 3,083 3,084 3,085 3,086 3,087 3,088 3,089 3,090 3,091 3,092 3,093 3,094 3,095 3,096 3,097 3,098 3,099 3,100 3,101 3,102 3,103 3,104 3,105 3,106 3,107 3,108 3,109 3,110 3,111 3,112 3,113 3,114 3,115 3,116 3,117 3,118 3,119 3,120 3,121 3,122 3,123 3,124 3,125 3,126 3,127 3,128 3,129 3,130 3,131 3,132 3,133 3,134 3,135 3,136 3,137 3,138 3,139 3,140 3,141 3,142 3,143 3,144 3,145 3,146 3,147 3,148 3,149 3,150 3,151 3,152 3,153 3,154 3,155 3,156 3,157 3,158 3,159 3,160 3,161 3,162 3,163 3,164 3,165 3,166 3,167 3,168 3,169 3,170 3,171 3,172 3,173 3,174 3,175 3,176 3,177 3,178 3,179 3,180 3,181 3,182 3,183 3,184 3,185 3,186 3,187 3,188 3,189 3,190 3,191 3,192 3,193 3,194 3,195 3,196 3,197 3,198 3,199 3,200 3,201 3,202 3,203 3,204 3,205 3,206 3,207 3,208 3,209 3,210 3,211 3,212 3,213 3,214 3,215 3,216 3,217 3,218 3,219 3,220 3,221 3,222 3,223 3,224 3,225 3,226 3,227 3,228 3,229 3,230 3,231 3,232 3,233 3,234 3,235 3,236 3,237 3,238 3,239 3,240 3,241 3,242 3,243 3,244 3,245 3,246 3,247 3,248 3,249 3,250 3,251 3,252 3,253 3,254 3,255 3,256 3,257 3,258 3,259 3,260 3,261 3,262 3,263 3,264 3,265 3,266 3,267 3,268 3,269 3,270 3,271 3,272 3,273 3,274 3,275 3,276 3,277 3,278 3,279 3,280 3,281 3,282 3,283 3,284 3,285 3,286 3,287 3,288 3,289 3,290 3,291 3,292 3,293 3,294 3,295 3,296 3,297 3,298 3,299 3,300 3,301 3,302 3,303 3,304 3,305 3,306 3,307 3,308 3,309 3,310 3,311 3,312 3,313 3,314 3,315 3,316 3,317 3,318 3,319 3,320 3,321 3,322 3,323 3,324 3,325 3,326 3,327 3,328 3,329 3,330 3,331 3,332 3,333 3,334 3,335 3,336 3,337 3,338 3,339 3,340 3,341 3,342 3,343 3,344 3,345 3,346 3,347 3,348 3,349 3,350 3,351 3,352 3,353 3,354 3,355 3,356 3,357 3,358 3,359 3,360 3,361 3,362 3,363 3,364 3,365 3,366 3,367 3,368 3,369 3,370 3,371 3,372 3,373 3,374 3,375 3,376 3,377 3,378 3,379 3,380 3,381 3,382 3,383 3,384 3,385 3,386 3,387 3,388 3,389 3,390 3,391 3,392 3,393 3,394 3,395 3,396 3,397 3,398 3,399 3,400 3,401 3,402 3,403 3,404 3,405 3,406 3,407 3,408 3,409 3,410 3,411 3,412 3,413 3,414 3,415 3,416 3,417 3,418 3,419 3,420 3,421 3,422 3,423 3,424 3,425 3,426 3,427 3,428 3,429 3,430 3,431 3,432 3,433 3,434 3,435 3,436 3,437 3,438 3,439 3,440 3,441 3,442 3,443 3,444 3,445 3,446 3,447 3,448 3,449 3,450 3,451 3,452 3,453 3,454 3,455 3,456 3,457 3,458 3,459 3,460 3,461 3,462 3,463 3,464 3,465 3,466 3,467 3,468 3,469 3,470 3,471 3,472 3,473 3,474 3,475 3,476 3,477 3,478 3,479 3,480 3,481 3,482 3,483 3,484 3,485 3,486 3,487 3,488 3,489 3,490 3,491 3,492 3,493 3,494 3,495 3,496 3,497 3,498 3,499 3,500 3,501 3,502 3,503 3,504 3,505 3,506 3,507 3,508 3,509 3,510 3,511 3,512 3,513 3,514 3,515 3,516 3,517 3,518 3,519 3,520 3,521 3,522 3,523 3,524 3,525 3,526 3,527 3,528 3,529 3,530 3,531 3,532 3,533 3,534 3,535 3,536 3,537 3,538 3,539 3,540 3,541 3,542 3,543 3,544 3,545 3,546 3,547 3,548 3,549 3,550 3,551 3,552 3,553 3,554 3,555 3,556 3,557 3,558 3,559 3,560 3,561 3,562 3,563 3,564 3,565 3,566 3,567 3,568 3,569 3,570 3,571 3,572 3,573 3,574 3,575 3,576 3,577 3,578 3,579 3,580 3,581 3,582 3,583 3,584 3,585 3,586 3,587 3,588 3,589 3,590 3,591 3,592 3,593 3,594 http://www.mof.gov.cy/mof/cystat/statistics.nsf/All/A2A7A50A241BC682C2257DBF002697D0/$file/GEO_CODES-2015.xls?OpenElement
  4. 4,000 4,001 4,002 4,003 4,004 4,005 4,006 4,007 4,008 4,009 4,010 4,011 4,012 4,013 4,014 4,015 4,016 4,017 4,018 4,019 4,020 4,021 4,022 4,023 4,024 4,025 4,026 4,027 4,028 4,029 4,030 4,031 4,032 4,033 4,034 4,035 4,036 4,037 4,038 4,039 4,040 4,041 4,042 4,043 4,044 4,045 4,046 4,047 4,048 4,049 4,050 4,051 4,052 4,053 4,054 4,055 4,056 4,057 4,058 4,059 4,060 4,061 4,062 4,063 4,064 4,065 4,066 4,067 4,068 4,069 4,070 4,071 4,072 4,073 4,074 4,075 4,076 4,077 4,078 4,079 4,080 4,081 4,082 4,083 4,084 4,085 4,086 4,087 4,088 4,089 4,090 4,091 4,092 4,093 4,094 4,095 4,096 4,097 4,098 4,099 4,100 4,101 4,102 4,103 4,104 4,105 4,106 4,107 4,108 4,109 4,110 4,111 4,112 4,113 4,114 4,115 4,116 4,117 4,118 4,119 4,120 4,121 4,122 4,123 4,124 4,125 4,126 4,127 4,128 4,129 4,130 4,131 4,132 4,133 4,134 4,135 4,136 4,137 4,138 4,139 4,140 4,141 4,142 4,143 4,144 4,145 4,146 4,147 4,148 4,149 4,150 4,151 4,152 4,153 4,154 4,155 4,156 4,157 4,158 4,159 4,160 4,161 4,162 4,163 4,164 4,165 4,166 4,167 4,168 4,169 4,170 4,171 4,172 4,173 4,174 4,175 4,176 4,177 4,178 4,179 4,180 4,181 4,182 4,183 4,184 4,185 4,186 4,187 4,188 4,189 4,190 4,191 4,192 4,193 4,194 4,195 4,196 4,197 4,198 4,199 4,200 4,201 4,202 4,203 4,204 4,205 4,206 4,207 4,208 4,209 4,210 4,211 4,212 4,213 4,214 4,215 4,216 4,217 4,218 4,219 4,220 4,221 4,222 4,223 4,224 4,225 4,226 4,227 4,228 4,229 4,230 4,231 4,232 4,233 4,234 4,235 4,236 4,237 4,238 4,239 4,240 4,241 4,242 4,243 4,244 4,245 4,246 4,247 4,248 4,249 4,250 4,251 4,252 4,253 4,254 4,255 4,256 4,257 4,258 4,259 4,260 4,261 4,262 4,263 4,264 4,265 4,266 4,267 4,268 4,269 4,270 4,271 4,272 4,273 4,274 4,275 4,276 4,277 4,278 4,279 4,280 4,281 4,282 4,283 4,284 4,285 4,286 4,287 4,288 4,289 4,290 4,291 4,292 4,293 4,294 4,295 4,296 4,297 4,298 4,299 4,300 4,301 4,302 4,303 4,304 4,305 4,306 4,307 4,308 4,309 4,310 4,311 4,312 4,313 4,314 4,315 4,316 4,317 4,318 4,319 4,320 4,321 4,322 4,323 4,324 4,325 4,326 4,327 4,328 4,329 4,330 4,331 4,332 4,333 4,334 4,335 4,336 4,337 4,338 4,339 4,340 4,341 4,342 4,343 4,344 4,345 4,346 4,347 4,348 4,349 4,350 4,351 4,352 4,353 4,354 4,355 4,356 4,357 4,358 4,359 4,360 4,361 4,362 4,363 4,364 4,365 4,366 4,367 4,368 4,369 4,370 4,371 4,372 4,373 4,374 4,375 4,376 4,377 4,378 4,379 4,380 4,381 4,382 4,383 4,384 4,385 4,386 4,387 4,388 4,389 4,390 4,391 4,392 4,393 4,394 4,395 4,396 4,397 4,398 4,399 4,400 4,401 4,402 4,403 4,404 4,405 4,406 4,407 4,408 4,409 4,410 4,411 4,412 4,413 4,414 4,415 4,416 4,417 4,418 4,419 4,420 4,421 4,422 4,423 4,424 4,425 4,426 4,427 4,428 4,429 4,430 4,431 4,432 4,433 4,434 4,435 4,436 4,437 4,438 4,439 4,440 4,441 4,442 4,443 4,444 4,445 4,446 4,447 4,448 4,449 4,450 4,451 4,452 4,453 4,454 4,455 4,456 4,457 4,458 4,459 4,460 4,461 4,462 4,463 4,464 4,465 4,466 4,467 4,468 4,469 4,470 4,471 4,472 4,473 4,474 4,475 4,476 4,477 4,478 4,479 4,480 4,481 4,482 4,483 4,484 4,485 4,486 4,487 4,488 4,489 4,490 4,491 4,492 4,493 4,494 4,495 4,496 4,497 4,498 4,499 4,500 4,501 4,502 4,503 4,504 4,505 4,506 4,507 4,508 4,509 4,510 4,511 4,512 4,513 4,514 4,515 4,516 4,517 4,518 4,519 4,520 4,521 4,522 4,523 4,524 4,525 4,526 4,527 4,528 4,529 4,530 4,531 4,532 4,533 4,534 4,535 4,536 4,537 4,538 4,539 4,540 4,541 4,542 4,543 4,544 4,545 4,546 4,547 4,548 4,549 4,550 4,551 4,552 4,553 4,554 4,555 4,556 4,557 4,558 4,559 4,560 4,561 4,562 4,563 4,564 4,565 4,566 4,567 4,568 4,569 4,570 4,571 4,572 4,573 4,574 4,575 4,576 4,577 4,578 4,579 4,580 4,581 4,582 4,583 4,584 4,585 4,586 4,587 4,588 4,589 4,590 4,591 4,592 4,593 4,594 «ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΔΗΜΩΝ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, 2015». Γεωγραφικοί κωδικοί Κυπριακής Δημοκρατίας. Ανακτήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2018. 
  5. 5,000 5,001 5,002 5,003 5,004 5,005 5,006 5,007 5,008 5,009 5,010 5,011 5,012 5,013 5,014 5,015 5,016 5,017 5,018 5,019 5,020 5,021 5,022 5,023 5,024 5,025 5,026 5,027 5,028 5,029 5,030 5,031 5,032 5,033 5,034 5,035 5,036 5,037 5,038 5,039 5,040 5,041 5,042 5,043 5,044 5,045 5,046 5,047 5,048 5,049 5,050 5,051 5,052 5,053 5,054 5,055 5,056 5,057 5,058 5,059 5,060 5,061 5,062 5,063 5,064 5,065 5,066 5,067 5,068 5,069 5,070 5,071 5,072 5,073 5,074 5,075 5,076 5,077 5,078 5,079 5,080 5,081 5,082 5,083 5,084 5,085 5,086 5,087 5,088 5,089 5,090 5,091 5,092 5,093 5,094 5,095 5,096 5,097 5,098 5,099 5,100 5,101 5,102 5,103 5,104 5,105 5,106 5,107 5,108 5,109 5,110 5,111 5,112 5,113 5,114 5,115 5,116 5,117 5,118 5,119 5,120 5,121 5,122 5,123 5,124 5,125 5,126 5,127 5,128 5,129 5,130 5,131 5,132 5,133 5,134 5,135 5,136 5,137 5,138 5,139 5,140 5,141 5,142 5,143 5,144 5,145 5,146 5,147 5,148 5,149 5,150 5,151 5,152 5,153 5,154 5,155 5,156 5,157 5,158 5,159 5,160 5,161 5,162 5,163 5,164 5,165 5,166 5,167 5,168 5,169 5,170 5,171 5,172 5,173 5,174 5,175 5,176 5,177 5,178 5,179 5,180 5,181 5,182 5,183 5,184 5,185 5,186 5,187 5,188 5,189 5,190 5,191 5,192 5,193 5,194 5,195 5,196 5,197 5,198 5,199 5,200 5,201 5,202 5,203 5,204 5,205 5,206 5,207 5,208 5,209 5,210 5,211 5,212 5,213 5,214 5,215 5,216 5,217 5,218 5,219 5,220 5,221 5,222 5,223 5,224 5,225 5,226 5,227 5,228 5,229 5,230 5,231 5,232 5,233 5,234 5,235 5,236 5,237 5,238 5,239 5,240 5,241 5,242 5,243 5,244 5,245 5,246 5,247 5,248 5,249 5,250 5,251 5,252 5,253 5,254 5,255 5,256 5,257 5,258 5,259 5,260 5,261 5,262 5,263 5,264 5,265 5,266 5,267 5,268 5,269 5,270 5,271 5,272 5,273 5,274 5,275 5,276 5,277 5,278 5,279 5,280 5,281 5,282 5,283 5,284 5,285 5,286 5,287 5,288 5,289 5,290 5,291 5,292 5,293 5,294 5,295 5,296 5,297 5,298 5,299 5,300 5,301 5,302 5,303 5,304 5,305 5,306 5,307 5,308 5,309 5,310 5,311 5,312 5,313 5,314 5,315 5,316 5,317 5,318 5,319 5,320 5,321 5,322 5,323 5,324 5,325 5,326 5,327 5,328 5,329 5,330 5,331 5,332 5,333 5,334 5,335 5,336 5,337 5,338 5,339 5,340 5,341 5,342 5,343 5,344 5,345 5,346 5,347 5,348 5,349 5,350 5,351 5,352 5,353 5,354 5,355 5,356 5,357 5,358 5,359 5,360 5,361 5,362 5,363 5,364 5,365 5,366 5,367 5,368 5,369 5,370 5,371 5,372 5,373 5,374 5,375 «Κατάλογος κοινοτήτων επιλέξιμων μειονεκτικών περιοχών» (PDF). Ανακτήθηκε στις 4 Απριλίου 2018. 
  6. «Τοποθεσία». Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2018. 
  7. 7,0 7,1 «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2018. 
  8. «Ιστορία Αγίου Δομετίου». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Οκτωβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2018. 
  9. 9,0 9,1 «Ιστορία». Ανακτήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2019. 
  10. 10,0 10,1 https://www.statos-agiosphotios.org/en/tour/general/
  11. «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2018. 
  12. «Έμπα Πάφου». Ανακτήθηκε στις 2 Μαΐου 2019. 
  13. «Γενικά». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2018. 
  14. «Αγία Μαρινούδα». Ανακτήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2019. 
  15. 15,0 15,1 15,2 15,3 «Επαρχία Αμμοχώστου». Ανακτήθηκε στις 30 Αυγούστου 2018. 
  16. «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2018. 
  17. «Επαρχία Αμμοχώστου». Ανακτήθηκε στις 30 Αυγούστου 2018. 
  18. «Ιστορία». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Απριλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2018. 
  19. «Ιστορία». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Αυγούστου 2013. Ανακτήθηκε στις 19 Αυγούστου 2013. 
  20. «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2018. 
  21. «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2018. 
  22. «Εισαγωγή». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2019. 
  23. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2019. 
  24. «Ιστορικό αλλαγών στους γεωγραφικούς κωδικούς από το 2001» (PDF). Ανακτήθηκε στις 12 Αυγούστου 2018. 
  25. http://www.mof.gov.cy/mof/cystat/statistics.nsf/All/47890E3B673F5D68C2257DBF00265E02/$file/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%91%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD-Records_of_Changes-260116.pdf?OpenElement
  26. «Κονιά». Ανακτήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2019. 
  27. «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2018. 
  28. «Λέμπα». Ανακτήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2019. 
  29. «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2018. 
  30. «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2018. 
  31. «Επαρχία Αμμοχώστου». Ανακτήθηκε στις 30 Αυγούστου 2018. 
  32. «Επαρχία Αμμοχώστου». Ανακτήθηκε στις 30 Αυγούστου 2018. 
  33. «Μέσα Χωριό Πάφου». Ανακτήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2019. 
  34. «Γεωλογία και Μορφολογία». Ανακτήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2019. 
  35. «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2018. 
  36. «Γενικά». Ανακτήθηκε στις 17 Απριλίου 2017. 
  37. «Ιστορία». Ανακτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2018. 
  38. «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2018. 
  39. «Επαρχία Αμμοχώστου». Ανακτήθηκε στις 30 Αυγούστου 2018. 
  40. https://tremithousa.org/en/tour/the-village/history/
  41. «Ιστορία». Ανακτήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2019. 
  42. «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2018. 
  43. «Γενικά στοιχεία». Ανακτήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2019. 
  44. https://www.chloraka.org.cy/en/history/

ΠηγέςΕπεξεργασία