Κατάλογος ποδοσφαιρικών σωματείων Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Αυτός είναι ένας κατάλογος ο οποίος εμπεριέχει τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας.

Σωματεία μέληΕπεξεργασία

Ομάδα Πλήρες όνομα Έτος Ίδρυσης Δήμος Περιοχή Κατηγορία
Τηλυκράτης Λευκάδας Αθλητικός Σύλλογος Νέος Τηλυκράτης Λευκάδας 2014 1927 Δήμος Λευκάδας Λευκάδα (πόλη) Γ εθνική
ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου 1971 Δήμος Πάργας Καναλάκι Γ εθνική
Π.Α.Σ. Πρέβεζα Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος Πρέβεζα 2016 1963 Δήμος Πρέβεζας Πρέβεζα Γ εθνική
Θριάμβος Λούρου Θριάμβος Λούρου 1959 Δήμος Πρέβεζας Λούρος Πρεβέζης Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
Πανλευκάδιος Πανλευκάδιος ΑΣ Καλαμίτσι 1986 Δήμος Λευκάδας Λευκάδα (πόλη) Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
Εθνικός Φιλιππιάδας Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Εθνικός Φιλιππιάδας 1935 Δήμος Ζηρού Φιλιππιάδα Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
ΑΣ Απόλλων Πάργας Αθλητικός Σύλλογος Απόλλων Πάργας 1948 Δήμος Πάργας Πάργα Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
Οδυσσέας Νυδρίου Εκπολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Οδυσσέας Νυδρίου 1976 Δήμος Λευκάδας Νυδρί Λευκάδας Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
ΠΑΣ Θύελλα 2015 ΠΑΣ Θύελλα 2015 2015 Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας Μοναστηράκι Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
Κεραυνός Θεσπρωτικού Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Κεραυνός Θεσπρωτικού 1954 Δήμος Ζηρού Θεσπρωτικό Πρέβεζας Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
Δόξα Ωρωπού ΠΑΣ Δόξα Ωρωπού Δήμος Πρέβεζας Νέος Ωρωπός Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
ΑΟ Παλαίρου Αθλητικός Όμιλος Παλαίρου 1975 Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας Πάλαιρος Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
ΑΕ Νέας Σαμψούντας Αθλητική Ένωση Νέας Σαμψούντας Δήμος Πρέβεζας Νέα Σαμψούντα Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
Φορτούνα Βαλανιδοράχης Φορτούνα Βαλανιδοράχης Δήμος Πάργας Βαλανιδοράχη Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
ΠΑΣ Αμβρακικός Βόνιτσας ΠΑΣ Αμβρακικός Βόνιτσας 1955 Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας Βόνιτσα Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
ΑΕ Πρέβεζας Αθλητική Ένωση Πρέβεζας 1947 Δήμος Πρέβεζας Πρέβεζα Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
Π.Α.Σ. Σφακιώτες Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος Σφακιωτών 1980 Δήμος Λευκάδας Λαζαράτα Λευκάδας Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
Θύελλα Σινώπης Θύελλα Σινώπης 1972 Δήμος Πρέβεζας Νέα Σινώπη Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
ΑΟ Πλαγιάς Αθλητικός Όμιλος Πλαγιάς 1990 Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας Πλαγιά Αιτωλοακαρνανίας Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
Καρυά Αθλητικός Όμιλος Καρυάς 1995 Δήμος Λευκάδας Καρυά Λευκάδας Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
Αετός Αγιάς Αετός Αγιάς Δήμος Πάργας Αγιά Πρέβεζας Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
Ίωνες Λευκάδας Π.Α.Σ.Π. Λευκάδας «οι Ίωνες» 2009 Δήμος Λευκάδας Λευκάδα (πόλη) Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
Λευκάτα Παιδαγωγική Αθλητική Ένωση Λευκάτα 2000 2000 Δήμος Λευκάδας Λευκάδα (πόλη) Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
ΠΑΣ Παλιάμπελα Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος Παλιάμπελα 1977 Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας Παλιάμπελα Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
Κατούνα Π.Ε.Α.Σ. Κατούνας 1980 Δήμος Λευκάδας Κατούνα Λευκάδας Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
Άγιος Πέτρος (ΑΕ Απολλωνίων) Αθλητικός Όμιλος Αγίου Πέτρου 1985 (2017) Δήμος Λευκάδας Άγιος Πέτρος Λευκάδας Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
Αναγέννηση Τσουκαλάδων Αναγέννηση Τσουκαλάδων 1981 Δήμος Λευκάδας Τσουκαλάδες Λευκάδας Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
Αναγέννηση Αχερουσίας Αναγέννηση Αχερουσίας Δήμος Πάργας Αχερουσία Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
ΑΟ Ερμής Καναλίου Αθλητικός Όμιλος Ερμής Καναλίου 1979 Δήμος Πρέβεζας Κανάλι Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
ΑΟ Μύτικα Αθλητικός Όμιλος Μύτικα Δήμος Πρέβεζας Μύτικας Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
Ηρακλής Αγίου Γεωργίου Ηρακλής Αγίου Γεωργίου 1983 Δήμος Ζηρού Άγιος Γεώργιος Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
ΠΣ Ένωση Πάργας Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Ένωση Πάργας 2006 Δήμος Πάργας Πάργα Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
Απόλλων Βουβοποτάμου Απόλλων Βουβοποτάμου 1979 Δήμος Πάργας Βουβοπόταμος Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
ΠΑΣ Κρανιά Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος Κρανιάς 1984 Δήμος Ζηρού Κρανέα Πρεβέζης Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
ΠΣ Φιλιππιάδα 2004 Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Φιλιππιάδα 2004 2004 Δήμος Ζηρού Φιλιππιάδα Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας
Αυγερινός Μαραντοχωρίου Α.Ε.Σ. Αυγερινός Μαραντοχωρίου 2003 Δήμος Λευκάδας Μαραντοχώρι Λευκάδας Ανενεργός
ΠΣ Ατρόμητος Καναλακίου Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Ατρόμητος Καναλακίου 2016 Δήμος Πάργας Καναλάκι Ανενεργός
Μεγανήσι Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος Μεγανησίου 2012 Δήμος Μεγανησίου Μεγανήσι Ανενεργός
ΑΟ Λάκκα Σουλίου Άσσου Αθλητικός Όμιλος Λάκκα Σουλίου Άσσου Δήμος Ζηρού Άσσος Ανενεργός
Ελπίδες Νυδρίου Ελπίδες Νυδρίου 2008 Δήμος Λευκάδας Νυδρί Λευκάδας Ανενεργός1
Δόξα Βασιλικής Δόξα Βασιλικής 2009 Δήμος Λευκάδας Βασιλική Λευκάδας Ανενεργός
Σύβρος Αθλητικός Όμιλος Σύβρου Λευκάδας Δήμος Λευκάδας Σύβρος Λευκάδας Ανενεργός
Απόλλων Νοτίου Λευκάδας Απόλλων Νοτίου Λευκάδας Ανενεργός
ΑΟ Φιλιππιάδας Αθλητικός Όμιλος Φιλιππιάδας 1983 Δήμος Ζηρού Φιλιππιάδα Μετακόμιση2
ΑΟ Ρία Αθλητικός Όμιλος Ρία Δήμος Πρέβεζας Πρέβεζα Ανενεργός
ΑΕΚ Αρχαγγέλου ΑΕΚ Αρχαγγέλου 1981 Δήμος Πρέβεζας Αρχάγγελος Πρέβεζας Ανενεργός
Νίκη Στεφάνης Νίκη Στεφάνης 1969 Δήμος Πρέβεζας Στεφάνη Πρέβεζας Ανενεργός
Αστέρας Ανθούσας Αστέρας Ανθούσας 1980 Δήμος Πάργας Ανθούσα Πρέβεζας Ανενεργός
Άρης Πρέβεζας Άρης Πρέβεζας 2000 Δήμος Πρέβεζας Πρέβεζα Ανενεργός

Σωματεία που δεν υφίστανται πλέονΕπεξεργασία

1) Οι Ελπίδες Νυδρίου ενώθηκαν με τον Οδυσσέα Νυδρίου το καλοκαίρι του 2013.Η νέα ομάδα (Ελπίδες Οδυσσέας Νυδρίου) χρησιμοποίησε το ΑΦΜ από τις Ελπίδες[1] Τον Μάιο του 2014, το ΑΦΜ της ομάδας Ελπίδες Οδυσσέας Νυδρίου,το πήρε ο Τηλυκράτης Λευκάδας και δημιουργήθηκε ο ΑΟΝ Τηλυκράτης Λευκάδας.[2] Από την σεζόν 2014-15 συνέχισε την πορεία του στα τοπικά ο Οδυσσέας Νυδρίου (Β τοπικό).[3]

2) Μετακόμισε στην ΕΠΣ Άρτας με το όνομα Αθλητικός Οργανισμός Φιλιππιάδας[4]

3) Ο Απόλλων Νοτίου Λευκάδας προήλθε από συγχώνευση του ΑΟ Σύβρου με την Δόξα Βασιλικής.[5]

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία

Περαιτέρω μελέτηΕπεξεργασία

ΠηγέςΕπεξεργασία

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Κατάλογος ποδοσφαιρικών ομάδων Ελλάδας της Ελληνικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).