Κατάλογος πόλεων της Αρμενίας

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Η Αρμενία χωρίζεται σε δέκα επαρχίες (που λέγονται μαρζ), ενώ το Γερεβάν και τα προάστιά του αποτελεί ξεχωριστή διοικητική περιφέρεια. Κάθε επαρχία διοικείται από τον κυβερνήτη (μαρζπέτ) που διορίζεται από την κυβέρνηση. Ο διοικητής της περιφέρειας του Γερεβάν είναι ο Δήμαρχος, που διορίζεται από τον Πρόεδρο της χώρας. Η Αρμενία έχει 953 χωριά, 48 πόλεις και 932 κοινότητες, από τις οποίες 871 είναι αγροτικές και 61 αστικές.

ΚατάλογοςΕπεξεργασία

N εικόνα θυρεός σημαία όνομα περιοχή έτος ίδρυσης πληθυσμός, 2015 [1] έδαφος km² πηγή
1   Αμποβιάν Κοτάικ 44.4 11 [2]
2   Αγκαράκ Σιουνίκ 4.3 2.5 [3]
3   Αλαβερντί Λορί 13.6 18 [4]
4     Αχταλά Λορί 2.2 4.3 [5]
5   Αϊρούμ Νταβούς 2.0 1.6 [6]
6     Ασταράκ Αραγκατσότν 19.1 7.5 [7]
7     Απαράν Αραγκατσότν 6.4 3.5 [8]
8   Αραράτ Αραράτ 20.4 6 [9]
9   Αρτίκ Σιράκ 18.9 9 [10]
10   Αρμαβίρ Αρμαβίρ 29.0 8.51 [11]
11   Αρτασάτ Αραράτ 21.3 12 [12]
12   Μπερντ Νταβούς 7.8 3.5 [13]
13   Μπιουρεγαβάν Κοτάικ 9.5 4 [14]
14     Γκαβάρ Γκεγαρκουνίκ 19.9 16 [15]
15       Γκιουμρί Σιράκ 118.6 54 [16]
16   Γκορίς Σιουνίκ 20.3 8 [17]
17   Νταστακέρτ Σιουνίκ 0.3 0.5 [18]
18     Ντιλιζάν Νταβούς 23.7 13 [19]
19   Γεγεγκνατζόρ Βαγιότς Ντζορ 7.8 6 [20]
20   Γιεγβάρντ Κοτάικ 11.9 7 [21]
21       Γερεβάν Γερεβάν 1071.8 223
22       Βαγαρσαπάτ Αρμαβίρ 46.8 13 [22]
23   Ταλίν Αραγκατσότν 5.0 7 [23]
24   Τουμανιάν Λορί 1.7 1 [24]
25     Ιτζεβάν Νταβούς 20.8 4.6 [25]
26

 

Τσαγκαντζόρ Κοτάικ 1.2 4 [26]
27     Καπάν Σιουνίκ 42.7 36 [27]
28   Ραζντάν Κοτάικ 41.6 22 [28]
29   Τσαμπαράκ Γκεγαρκουνίκ 5.8 6 [29]
30   Μασίς Αραράτ 20.5 5.7 [30]
31   Μαραλίκ Σιράκ 5.5 4 [31]
32   Μαρτουνί Γκεγαρκουνίκ 12.5 10 [32]
33   Μετσαμόρ Αρμαβίρ 9.0 4 [33]
34   Μεγρί Σιουνίκ 4.6 3 [34]
36   Νογιεμπεριάν Νταβούς 5.0 3.6 [35]
37   Σαμλούγ Λορί 0.8 3.6 [36]
38   Τσαρεντσαβάν Κοτάικ 20.5 5 [37]
39     Τζερμούκ Βαγιότς Ντζορ 5.4 5 [38]
40   Σισιάν Σιουνίκ 14.9 9 [39]
41   Σπιτάκ Λορί 13.0 5.6 [40]
42     Στεπαναβάν Λορί 13.2 14 [41]
43   Σεβάν Γκεγαρκουνίκ 20.6 8.5 [42]
44   Βάικ Βαγιότς Ντζορ 5.8 5.6 [43]
45     Βανατζόρ Λορί 82.8 32 [44]
46   Βαρντενίς Γκεγαρκουνίκ 12.6 10 [45]
47   Βεντί Αραράτ 11.6 5.6 [46]
48   Τασίρ Λορί 7.6 5.6 [47]
49     Κατζαράν Σιουνίκ 7.0 2.8 [48]

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Population estimates 1 July 2015» (PDF) (στα Αρμενικά). Ανακτήθηκε στις 9 Αυγούστου 2015. 
  2. «Αμποβιάν»: Αρχειοθετήθηκε 2012-11-01 στο Wayback Machine. Διοικητής της Kotayk 7 Φλεβάρη 2014
  3. «Αγκαράκ»: Αρχειοθετήθηκε 2012-04-06 στο Wayback Machine. Κυβερνήτης της Σιουνίκ
  4. «Αλαβερντί»:[νεκρός σύνδεσμος] Κυβερνήτης της Λορί ։
  5. «Αχταλά»: Αρχειοθετήθηκε 2013-10-29 στο Wayback Machine. Κυβερνήτης της Λορί։
  6. «Αϊρούμ»: Αρχειοθετήθηκε 2014-09-16 στο Wayback Machine. ΝταβούςΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  7. «Ασταράκ»: Αρχειοθετήθηκε 2013-03-20 στο Wayback Machine. Αραγκατσότν Κυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  8. «Απαράν»: Αρχειοθετήθηκε 2013-02-17 στο Wayback Machine. Αραγκατσότν Κυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  9. «Αραράτ»: Αρχειοθετήθηκε 2012-04-13 στο Wayback Machine. ΑραράτΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  10. «Αρτίκ»: Αρχειοθετήθηκε 2014-06-14 στο Wayback Machine. ΣιράκΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  11. «Αρμαβίρ»: Αρχειοθετήθηκε 2014-04-23 στο Wayback Machine. ΑρμαβίρΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  12. «Αρτασάτ»: Αρχειοθετήθηκε 2012-04-13 στο Wayback Machine. ΑραράτΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  13. «Μπερντ»: Αρχειοθετήθηκε 2014-09-16 στο Wayback Machine. ΝταβούςΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  14. «Μπιουρεγκαβάν»: Αρχειοθετήθηκε 2013-12-17 στο Wayback Machine. ΚοτάικΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  15. «Γκαβάρ »: Αρχειοθετήθηκε 2014-06-22 στο Wayback Machine. Γκεγαρκουνίκ Κυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  16. «Γκιουμρί»: Αρχειοθετήθηκε 2014-05-27 στο Wayback Machine. ΣιράκΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  17. «Γκορίς» Αρχειοθετήθηκε 2012-04-16 στο Wayback Machine. ΣιουνίκΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  18. «Νταστακέρτ» Αρχειοθετήθηκε 2012-07-09 στο Wayback Machine. ΣιουνίκΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  19. «Ντιλιζάν»: Αρχειοθετήθηκε 2014-12-20 στο Wayback Machine. ΝταβούςΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  20. «Γεγεγκνατζόρ»: Αρχειοθετήθηκε 2014-08-08 στο Wayback Machine. Βαγιότς ΝτζορΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  21. «Γιεγβάρντ»: Αρχειοθετήθηκε 2015-05-20 στο Wayback Machine. Κοτάικ Κυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  22. «Βαγαρσαπάτ»: Αρχειοθετήθηκε 2013-12-30 στο Wayback Machine. ΑρμαβίρΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  23. «Ταλίν»:[νεκρός σύνδεσμος] Αραγκατσότν Κυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  24. «Τουμανιάν»:[νεκρός σύνδεσμος] Κυβερνήτης της Λορί։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  25. «Ιτζεβάν»: Αρχειοθετήθηκε 2014-12-20 στο Wayback Machine. ΝταβούςΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  26. «Τσαγκαντζόρ»: Αρχειοθετήθηκε 2012-10-10 στο Wayback Machine. ΚοτάικΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  27. «Καπάν»: Αρχειοθετήθηκε 2014-01-29 στο Wayback Machine. ΣιουνίκΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  28. «Ραζντάν»: Αρχειοθετήθηκε 2012-10-10 στο Wayback Machine. ΚοτάικΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  29. «Τσαμπαράκ»: Αρχειοθετήθηκε 2014-06-22 στο Wayback Machine. Γκεγαρκουνίκ Κυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  30. «Μασίς»: Αρχειοθετήθηκε 2012-04-13 στο Wayback Machine. ΑραράτΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  31. «Μαραλίκ»: Αρχειοθετήθηκε 2014-05-27 στο Wayback Machine. ΣιράκΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  32. «Μαρτουνί»: Αρχειοθετήθηκε 2014-06-22 στο Wayback Machine. Γκεγαρκουνίκ Κυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  33. «Μετσαμόρ»: Αρχειοθετήθηκε 2014-05-15 στο Wayback Machine. ΑρμαβίρΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  34. «Μεγρί»: Αρχειοθετήθηκε 2012-04-06 στο Wayback Machine. ΣιουνίκΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  35. «Νογιεμπεριάν»: Αρχειοθετήθηκε 2014-09-16 στο Wayback Machine. ΝταβούςΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  36. «Σαμλούγ»:[νεκρός σύνδεσμος] Κυβερνήτης της Λορί։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  37. «Τσαρεντσαβάν»: Αρχειοθετήθηκε 2012-10-10 στο Wayback Machine. ΚοτάικΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  38. «Τζερμούκ»:[νεκρός σύνδεσμος] Βαγιότς ΝτζορΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  39. «Σισιάν»: Αρχειοθετήθηκε 2014-01-29 στο Wayback Machine. ΣιουνίκΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  40. «Σπιτάκ»:[νεκρός σύνδεσμος] Κυβερνήτης της Λορί։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  41. «Στεπαναβάν»: Αρχειοθετήθηκε 2013-06-30 στο Wayback Machine. Κυβερνήτης της Λορί։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  42. «Σεβάν»: Αρχειοθετήθηκε 2014-10-28 στο Wayback Machine. Γκεγαρκουνίκ Κυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  43. «Βάικ»: Αρχειοθετήθηκε 2014-08-08 στο Wayback Machine. Βαγιότς ΝτζορΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  44. «Βανατζόρ»:[νεκρός σύνδεσμος] Κυβερνήτης της Λορί։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  45. «Βαρντενίς»: Αρχειοθετήθηκε 2014-06-22 στο Wayback Machine. Γκεγαρκουνίκ Κυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  46. «Βεντί»: Αρχειοθετήθηκε 2012-04-13 στο Wayback Machine. ΑραράτΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  47. «Τασίρ»:[νεκρός σύνδεσμος] Κυβερνήτης της Λορί։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014:
  48. «Κατζαράν»: Αρχειοθετήθηκε 2012-04-06 στο Wayback Machine. ΣιουνίκΚυβερνήτης։ Վերցված է՝ 07 Փետրվարի 2014: