Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Κονσταντίν Βιτάλιεβιτς Κριούκοφ (Ρώσικα: Константин Витальевич Крюков) γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1985 στη Μόσχα, είναι Ρώσος ηθοποιός, κοσμηματοπώλης και καλλιτέχνης.

Κονσταντίν Κριούκοφ
Крюков Константин.jpg
Γενικές πληροφορίες
ΓέννησηΚονσταντίν Βιτάλιεβιτς Κριούκοφ
7 Φεβρουαρίου 1985 (1985-02-07) (34 ετών)
Μόσχα Flag of Russia.svg Ρωσία
Χώρα πολιτογράφησηςΡωσία
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςMoscow State Law University
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός, Κοσμηματοπώλης, Καλλιτέχνης
Περίοδος ακμής2005
Οικογένεια
ΣύζυγοςΑλίνα Αλεξέγεβα (2010-σήμερα)
Τέκνα1
ΓονείςYelena Bondarchuk
Ιστοσελίδα
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Πίνακας περιεχομένων

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Ο Κονσταντίν Κριούκοφ γεννήθηκε 7 Φεβρουαρίου του 1985 στη Μόσχα, από οικογένεια καλλιτεχνών, γιος της ηθοποιού Ελένα Μπονταρτσούκ (1962-2009) και του Δόκτωρα Φιλοσοφίας Βιτάλι Κριούκοφ. Ο Κωνσταντίν είναι εγγονός του θρυλικού σοβιετικού σκηνοθέτη και ηθοποιού Σεργκέι Μπονταρτσούκ και της ηθοποιού Ιρίνα Σκομπτσέβα, είναι ανηψιός του διάσημου Ρώσου σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού Φιόντορ Μπονταρτσούκ. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Ελβετία. Κατά την προτροπή του παππού του, αποφοίτησε με άριστα από το σχολείο τέχνης στη Ζυρίχη. Πήγε σχολείο στη γερμανική πρεσβεία στη Μόσχα.

Το 2001, σε ηλικία 16 ετών έγινε ένας από τους νεότερους αποφοίτους του Αμερικανικού Ινστιτούτου Γεμολογίας (GIA). Την ίδια χρονιά μπήκε στο παράρτημα της Μόσχας, Ακαδημίας Δικαίου, από την οποία αποφοίτησε το 2006.

Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στην ταινία του θείου του Φιόντορ Μπονταρτσούκ «9 рота», με τον Αλεξέι Τσάντοφ.

Έχει ενδιαφέρον για τη ζωγραφική (έχει το δικό του καλλιτεχνικό εργαστήρι στην Πράγα), του αρέσει η φωτογραφία, η κολύμβηση και του αρέσει να διαβάζει.

ΟικογένειαΕπεξεργασία

Συγγένεια Όνομα
παππούς Σεργκέι Μπονταρτσούκ (1920-1994)
γιαγιά Ιρίνα Κονσταντίνοβνα Σκόμπτσεβα
μητέρα Γιελένα Μπονταρτσούκ (1962-2009)
πατέρας Βιτάλι Ντμίτριεβιτς Κριούκοφ
θεία Νατάλια Μπονταρτσούκ
θείος Φιόντορ Μπονταρτσούκ
σύζυγος Αλίνα Αλεξέγεβα
κόρη Γιούλια Κριούκοβα (γεννημένη 7 Σεπτεμβρίου του 2007, από την πρώην σύζυγο)
ξάδελφος Ιβάν Μπουρλιάγεφ

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

  1. 2005 — Ο 9ος λόχος (ταινία) — Ραντβόι Πετρόφσκι
  2. 2006 — Ζέστη (ταινία) — Κόστα
  3. 2006 — Любовь как любовь — Μιχαήλ Πρόρβα
  4. 2006 — Три полуграции — Πάβελ Γκούσιν
  5. 2006 — Девять месяцев
  6. 2007 — Дочки-матери — Κονσταντίν
  7. 2007 — Χιλιόμετρο Μηδέν (ταινία) — Αρτούρ
  8. 2007 — Сокровище: Страшно новогодняя сказка — Λιόσα
  9. 2009 — Пикап: съём без правил — Αντρέι
  10. 2009 — Солдаты Скифская невеста — Αντριούσα
  11. 2010 — Одноклассники
  12. 2011 — Σαν το δόλωμα στο αγκίστρι (ταινία) — Κόστια
  13. 2011 — Без следа — Φίλιπ
  14. 2011 — Лекарство для бабушки — Ζένια
  15. 2011 — Ласточкино гнездо — Ρόμαν
  16. 2012 — Огуречная любовь — Ιλιά
  17. 2012 — Луна Луна — Βλαντ
  18. 2012 — Соло на саксофоне
  19. 2012 — Ευτυχισμένο το Νέο Έτος, μαμά! (ταινία) (новелла «Война мам»)
  20. 2012 — Τα πάντα απλά! (ταινία)Женя
  21. 2012 — Второе восстание Спартака — Σπάρτακ
  22. 2013 — Αυτό που κάνουν οι άνδρες! (ταινία) — Γιάρικ
  23. 2013 — Лучшая девушка Кавказа — Σούρικ
  24. 2013 — Αυτή η αγάπη! (ταινία)
  25. 2013 — Секс, кофе & сигареты
  26. 2013 — Не женское дело — Βίκτορ
  27. 2013 — Είναι ακόμα ζωντανός (ταινία) — Ρόμα
  28. 2014 — Чемпионы
  29. 2014 — Η σπείρα (ταινία) — Στας/Ταμερλάν
  30. 2014 — Беглецы
  31. 2014 — В Москве всегда солнечно

Εξωτερικοί ΣύνδεσμοιΕπεξεργασία