Η Λέα Μασάρι (ιταλικά: Lea Massari), (Ρώμη, 30 Ιουνίου 1933), είναι Ιταλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια.

Λέα Μασάρι
Lea Massari (1959).jpg
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Lea Massari (Ιταλικά)
Γέννηση30 Ιουνίου 1933 (1933-06-30) (87 ετών)
Ρώμη[1]
Χώρα πολιτογράφησηςΙταλία
Ιδιότηταηθοποιός ταινιών
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

Γεννημένη στη Ρώμη ως Αννα Μαρία Μαζετάνι (Anna Maria Massetani) άλλαξε το όνομά της σε Λέα Μασάρι όταν ήταν 22 ετών μετά το θάνατο του αρραβωνιαστικού της Λέο. Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Ελβετία και αργότερα εμφανίστηκε στον κινηματογράφο με δύο ρόλους, ως Άννα στη ταινία "Η Περιπέτεια" (1960) του Μικελάντζελο Αντονιόνι, και ως Κλάρα, στη ταινία "Murmur of the heart" (1971) του Λουί Μαλ.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • Dreams in a Drawer (1957)
  • Resurrection (1958)
  • From a Roman Balcony (1960)
  • Η Περιπέτεια (1960)
  • A Difficult Life (1961)
  • Il Colosso di Rodi (1961)
  • The Four Days of Naples (1962)
  • The Captive City (1962)
  • L'Insoumis (1964)
  • Weeping for a Bandit (1964)
  • Le Soldatesse (1965)
  • Les Choses de la vie (1970)
  • Murmur of the Heart (1971)
  • And Hope to Die (1972)
  • La prima notte di quiete (1972)
  • La Femme en bleu (1973)
  • Le Fils (1973)
  • Le Silencieux (1973)
  • Αλονζανφάν (1974)
  • La Main à couper (1974)
  • Peur sur la ville (1975)
  • L'Ordinateur des pompes funèbres (1976)
  • Violette et François (1977)
  • Repérages (1977)
  • Les Rendez-vous d'Anna (1978)
  • Le Divorcement (1979)
  • El perro (1979)
  • Ο Χριστός σταμάτησε στο Έμπολι (1979)
  • La Flambeuse (1981)
  • Sarah (1983)
  • La Septième Cible (1984)
  • Segreti segreti (1984)

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία