Λουκιανός Ροζάν

Έλληνας ηθοποιός

Ο Λουκιανός Ροζάν (1920 - 1994) ήταν Έλληνας ηθοποιός.

Λουκιανός Ροζάν
Γέννηση1920
Αθήνα
Θάνατος1994 (ετών 74)
Αθήνα
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός και ηθοποιός ταινιών
Είδος τέχνηςηθοποιός

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1920. Χαρακτηριστικός του ρόλος στην ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», όπου έκανε το Μιχαλάκη, τον έφορο φίλο του Γιώργου Κωνσταντίνου (ηθοποιός). Επίσης εργάστηκε ως εκφωνητής στο ραδιόφωνο με χαρακτηριστική φωνή και πολύ σωστή φωνητική άρθρωση. Πέθανε το 1994.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • Το κρυφό παλάτι της Μάνης (1967) ..... αφηγητής
  • Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) ..... Μιχαλάκης Τσιμπίδας, έφορος
  • Αμοκ (1963) .....
  • Η Λίζα το’σκασε (1959) .... Θανάσης
  • Ψιτ .... Κορίτσια (1959) ..... ένας γείτονας
  • Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955) ....
  • Οι γερμανοί ξανάρχονται (1948) ..... χαφιές των γερμανών
  • Μεγάλη αγάπη (1947) .....

Θεατρικές παραστάσειςΕπεξεργασία

χρονική περίοδος παράσταση ρόλος εταιρεία παραγωγής θέατρο σκηνοθέτης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1946/1947 Οι Γερμανοί ξανάρχονται Γκεσταπίτης Θίασος Κοτοπούλη Θέατρο Κοτοπούλη
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1947/1948 Τα καραφάκια του κυρ Αριστείδη Αστυνόμος Θίασος Βασίλη Αργυρόπουλου Θέατρο Βασίλη Αργυρόπουλου
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1948/1949
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1949/1950
Ο κουρεύς της Σεβίλλης Ένας αλκάδης - δικαστής Εθνικό Θέατρο Ελλάδας Εθνικό Θέατρο
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Κωστής Μιχαηλίδης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1949/1950 Παϋντός Ιμπραήμ Θίασος Βασίλη Αργυρόπουλου Θέατρο Βασίλη Αργυρόπουλου Βασίλειος Αργυρόπουλος
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1949/1950 Άνθρωπος και υπεράνθρωπος Ένας ισπανός αξιωματικός Εθνικό Θέατρο Ελλάδας Εθνικό Θέατρο Δημήτρης Ροντήρης

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε παράσταση εμφανίζονται ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο που υπάρχει στο όνομα της κάθε παράστασης

ΠηγέςΕπεξεργασία

  • Έλληνες - Ελληνίδες ηθοποιοί
  • 90lepta
  • Θόδωρος Έξαρχος, ‘Έλληνες ηθοποιοί‘