Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Μαρία Κορινθίου (Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 1979) είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Μαρία Κορινθίου
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Μαρία Κορινθίου (Ελληνικά)
Γέννηση 30 Δεκεμβρίου 1979 (1979-12-30) (39 ετών)
Αθήνα
Εθνικότητα Ελληνίδα
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες Ελληνικά
Σπουδές College of Communication Massachusetts & The Acting Studio - New York
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα Ηθοποιός
Οικογένεια
Σύζυγος Γιάννης Αϊβάζης (ν. 2010)
Τέκνα Ισμήνη Αϊβάζη
Αδέλφια Γιάννης Κορίνθιος
Αντώνης Κορίνθιος

Πίνακας περιεχομένων

Πρώτα ΧρόνιαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη περιοχή του Παλαιού Ψυχικού. Έχει καταγωγή από την Τήνο και τη Μικρά Ασία, καθώς και ρίζες από τη Βενετία. Σε ηλικία 18 ετών, εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ όπου σπούδασε αρχικά TV Broadcasting στο College of Communication στη Μασαχουσέτη και έπειτα υποκριτική & φωνητική στο The Acting Studio της Νέας Υόρκης. Όσο ήταν στην Αμερική, έπαιξε σε μια διαφήμιση για εταιρία αυτοκινήτων.

Το 2004, επέστρεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε να παρουσιάζει τη ραδιοφωνική εκπομπή Breakfast στα FM, με τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο.

ΚαριέραΕπεξεργασία

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο ως ηθοποιός, έγινε το 2005, μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1, "Κρυφά μονοπάτια". Ακολούθησε ένα μικρό πέρασμα από τη σειρά "Singles" (2006) και έπειτα ο πρωταγωνιστικός ρόλος στη σειρά "Ο γητευτής" (2007-2008).

Το 2008, συμμετείχε στις σειρές "Υπέροχα πλάσματα" και "Αληθινοί έρωτες" ενώ εμφανίστηκε και στα Mad Video Music Awards με τους Goin' Through και τον Θανάση Τσαλταμπάση, ερμηνεύοντας το τραγούδι "301 και σήμερα". Μετά από ένα διάλειμμα πέντε ετών, επέστρεψε τηλεοπτικά το 2013 και συμμετείχε στις σειρές "Πίσω στο Σπίτι" του MEGA και "Στο ράφι" του Epsilontv.

Τη σεζόν 2014-2015 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά "Όρκος σιωπής" ενώ το 2015 έκανε κι ένα πέρασμα από τη σειρά "Τρίχες". Το 2016, εμφανίστηκε στο MadWalk - The Fashion Music Project όπου μαζί με τις Josephine και Έλενα Τσαγκρινού ερμήνευσαν το τραγούδι της Μέγκαν Τρέινορ, "All About That Bass". Το 2017, παρουσίασε μαζί με τον Τζόρτζιο Σπανάκης, την ολιγόλεπτη εκπομπή μαγειρικής "Saltsa Mia" και συμμετείχε σε πέντε επεισόδια της σειράς του ΑΝΤ1, "Κάτι χωρισμένα παλικάρια". Το 2018, συμμετείχε στο ελληνικό φιλανθρωπικό show χορού του ΑΝΤ1, "Dancing with the Stars" με παρτενέρ τον Ηλία Μπούτση, κατακτώντας την 8η θέση.

Θέατρο - ΚινηματογράφοςΕπεξεργασία

Η πρώτη της γνωστή εμφάνιση στο θέατρο, έγινε τη σεζόν 2009-2010 με την παράσταση "Φόνος Μετά Μουσικής" στο Θέατρο Αθηναΐς. Ακολούθησαν οι παραστάσεις "Η Παναγία των Παρισίων" (2011-2012, Θέατρο Ορφέας), "50 χρόνια έρωτας" (2012-2013, Doors), "Μια Πεντάμορφη... Τέρας" (2015-2016, Θέατρο Αθηνά), "Άντρες έτοιμοι για όλα" (2015-2016, Θέατρο Λαμπέτη), "Ένα εξοχικό παρακαλώ" (καλοκαίρι 2016, Θέατρο Αθηνά), "Πετάει Πετάει" (2016-2017, Θέατρο Χυτήριο), "Γοργόνες και Μάγκες" (2017-2018, Θέατρο Broadway) για την οποία ερμηνεία της, έλαβε βραβείο και "Η νεράιδα και το παλικάρι" (2018-2019, Θέατρο Broadway, Θέατρο Radio City Θεσ/νικης & περιοδεία).

Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει σε τέσσερις ταινίες. Το "Deep End" (2008), "Λούφα και απαλλαγή Ι4" (2008), "Το σινεμά γυμνό" (2010) και "Μια φορά και ένα... μωρό" (2011).

Άλλες ασχολίεςΕπεξεργασία

Maria Korinthiou CollectionΕπεξεργασία

Το 2018, ξεκίνησε τη δική της σειρά γυναικείων ρούχων, με την επωνυμία "Maria Korinthiou Collection" σε συνεργασία με την εταιρία "Parizianista".

Προσωπική ΖωήΕπεξεργασία

ΟικογένειαΕπεξεργασία

Τον Ιανουάριο του 2008 ξεκίνησε τη σχέση της με τον επίσης ηθοποιό Γιάννη Αϊβάζη και λίγους μήνες αργότερα, στις 18 Νοεμβρίου 2008, γεννήθηκε η κόρη τους, Ισμήνη. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2010 στην Ανάβυσσο.

Έχει δύο αδελφούς, τον Γιάννη και τον Αντώνη.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2006 Κρυφά μονοπάτια ΑΝΤ1 Καίτη Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 17-31
2006-2007 Singles 2 MEGA Μαρία Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 1-5, 7-11
2007 Ήρθε κι Έδεσε MEGA Guest Εμφάνιση
2007-2008 Ο Γητευτής ANT1 Χρυσάνθη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008 Coupling ANT1 Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 6
Υπέροχα πλάσματα ALPHA Μαρία Κορινθίου Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 20
Αληθινοί Έρωτες ALPHA Ελένη Επεισόδιο: "Επικίνδυνος Έρωτας"
Mad Video Music Awards ALPHA Η Ίδια Ερμηνεία
2010 Just the 2 Of Us MEGA Διαγωνιζόμενη - 12η Θέση
2013 Πίσω στο Σπίτι MEGA Πολυτίμη Καραγκιουλέση Guest Εμφάνιση - Κύκλος 2, Επεισόδιο 34
Στο ράφι epsilontv Θεοπίστη Επεισόδιο: "Η θεούσα γεροντοκόρη"
2014 Τρίχες ANT1 ντετέκτιβ Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 2
2014-2015 Όρκος Σιωπής STAR Ελένη Δημοσθένους Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2014-2016 Ρουά ματ ANT1 Μαρία Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2016 MadWalk - The Fashion Music Project ALPHA Η Ίδια Ερμηνεία
2017 Saltsa mia MEGA Παρουσιάστρια
2017-2018 Κάτι χωρισμένα παλικάρια ANT1 Θάλεια Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 16-20
2018 Dancing with the Stars ANT1 Η Ίδια Διαγωνιζόμενη - 8η Θέση
Διαφημιστικά σποτ
Έτος Τίτλος (Εταιρία - Προϊόν - Οργανισμός)
2002 SPL Audio Systems
2016 GREE Air Conditioners
Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Κινηματογραφικής Ταινίας Ρόλος Σημειώσεις
2008 Deep end Ινώ Κινηματογραφικό ντεμπούτο
Λούφα και απαλλαγή Ι4 Ελένη Θεοφίλου Πρωταγωνιστικός ρόλος
2010 Το σινεμά γυμνό Η ίδια Ντοκιμαντέρ
2011 Μια φορά και ένα... μωρό Έλενα Κωμωδία
Videoclips
Έτος Τίτλος Ερμηνεία
2008 Ready For Love Este (Μαρία Κορινθίου)
2016 Bang Bang Arva, RiskyKidd, Ηρώ Λεγάκη

ΘεατρογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Χώρος
2009-2010 Φόνος Μετά Μουσικής Θέατρο Αθηναΐς
2011-2012 Η Παναγία των Παρισίων Θέατρο Ορφέας
2012-2013 50 χρόνια έρωτας Doors
2015-2016 Μια Πεντάμορφη... Τέρας Θέατρο Αθηνών
Άντρες έτοιμοι για όλα Θέατρο Λαμπέτη
2016 (καλοκαίρι) Ένα εξοχκό παρακαλώ Θέατρο Αθηνά | περιοδεία
2016-2017 Πεταέι πεταέι Θέατρο Χυτήριο
2017-2018 Γοργόνες και Μάγκες Θέατρο Brodway
2018-2019 Η νεράιδα και το παλικάρι Θέατρο Brodway | Θέατρο Radio City Θεσ/νικης | περιοδεία