Νίκος Μακρόπουλος

Έλληνας τραγουδιστής

Ο Νίκος Μακρόπουλος (γεν. Θεσσαλονίκη, 20 Ιουνίου 1965) είναι Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής.

Νίκος Μακρόπουλος
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Νίκος Μακρόπουλος (Ελληνικά)
Γέννηση20 Ιουνίου 1965 (1965-06-20) (55 ετών)
Θεσσαλονίκη
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότητατραγουδίστρια
Εν ενεργεία1977-σήμερα
Σύζυγος1989-2012 Χρύσα Καρτέρη
ΣύντροφοςΓιούλη Τάσσου
Όργαναφωνή
Ιστοσελίδαhttp://www.nikosmakropoulos.gr/

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην γειτονιά του Αγίου Φανουρίου. Ο ίδιος θυμάται τον εαυτό του παιδί να παίζει με τους φίλους του ξέγνοιαστος και ευτυχισμένος. Από μικρή ηλικία αγαπούσε την λαϊκή μουσική. Στην ηλικία των 12 ετών άρχισε να μαθαίνει κιθάρα και η πρώτη φορά που τραγούδησε μπροστά σε πολύ κόσμο ήταν σε μια γιορτή του σχολείου του για το Πολυτεχνείο. Του είχαν αναθέσει να πει ένα δημοτικό τραγούδι και από τότε φαινόταν το ταλέντο του. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως ήταν αναποφάσιστος όταν ήταν νέος για το τι επάγγελμα θα έκανε αλλά μετά που τελείωσε το σχολείο στα 18 σπούδασε στην Αθήνα Φυσική Αγωγή. Όμως για να τελειώσει τις σπουδές του άργησε αρκετά χρόνια. Την περίοδο που δεν είχε τελειώσει τις σπουδές του έκανε τα πρώτα του βήματα τραγουδώντας σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης.

Μετά από λίγα χρόνια άρχισε η στρατιωτική του θητεία. Όταν απολύθηκε από τον στρατό άφησε για λίγο το τραγούδι και έγινε ιδιωτικός υπάλληλος σε μία εταιρία με θερμοσίφωνες και ήταν αρκετά καλός στην δουλεία του,όμως μετά από λίγο καιρό αποφάσισε να φτιάξει δική του επιχείρηση ως υδραυλικός. Δεν τα κατάφερε πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα και ξαναγύρισε στο τραγούδι ύστερα από πολλές προσπάθειες να βρει δουλειά σε νυχτερινό μαγαζί. Το 1994 ξεκίνησε να τραγουδάει σε μπουζούκια στην Καλαμάτα. Επίσης τραγούδησε και στο κέντρο «Ίμερος» στην Νέα Κηφισιά και στο «Σκορπιός» στην Θεσσαλονίκη. Σπουδαία συνεργασία στην καριέρα του ήταν εκείνη με τον Γιώργο Μαζωνάκη και την Άντζυ Σαμίου. Έπειτα τραγούδησε στο κέντρο «Νεράιδα» και στο κέντρο «Αστέρια» με την Άννα Βίσση στην Αθήνα.

Τότε κυκλοφόρησε και το πρώτο του CD που το υπέγραψαν ο Γιώργος Θεοφάνους και η Εύη Δρούτσα. Το δεύτερο του CD κυκλοφόρησε το 2000. Το 2005 ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες χρονιές του και οι δισκογραφικές του δουλειές συνεχίστηκαν με γνωστούς δημιουργούς όπως Καπίρη, Θεωδώρου, Γιατρά, Χρυσοβέργη.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • 1998 - Έχω Δικαίωμα
  • 2000 - Έχω Μάτια Και Βλέπω
  • 2001 - Όσα Θέλω Να Δώ
  • 2003 - Live 2003
  • 2004 - Που Θέλεις Να Φτάσεις
  • 2005 - Live Και 8 Νέα Τραγούδια
  • 2005 - Live 2005 CD1
  • 2006 - Δεν Με Ξέρεις Καλά
  • 2007 - Έτσι Είχες Πει
  • 2008 - Όταν Για Μένα Θα Μιλάς
  • 2010 - Δύσκολη Νύχτα
  • 2011 - Λάρισα Εμπιστευτικό
  • 2011 - Το Soundtrack Της Ταινίας Λάρισα Εμπιστευτικό
  • 2012 - Teatro Live
  • 2012 - Live! Κατάσταση Προχωρημένη
  • 2013 - Θα Περνάω Καλά
  • 2016 - Που και που
  • 2017 - Τι Να Το Κάνω
  • 2018 - Κάνε Χιλιοστά Τα Χιλιόμετρα

SingleΕπεξεργασία

  • 2014 - Άστο
  • 2015 - Ανεύθυνη
  • 2015 - Που και που
  • 2018 - Κάνε Χιλιοστά Τα Χιλιόμετρα
  • 2019 - Πιο Όμορφη Μέρα
  • 2019 - Τα έχω όλα
  • 2020 - Είμαστε ένα

ΠηγέςΕπεξεργασία