Νίκος Οικονομόπουλος (τραγουδιστής)

Έλληνας τραγουδιστής
Για τον φωτογράφο, δείτε: Νίκος Οικονομόπουλος.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος (Πάτρα, 30 Ιουνίου 1984) είναι Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής[1]. Αναδείχθηκε από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό ταλέντων "Dream Show – the Music 2", στον οποίο ήταν νικητής[2].Επι σειρά ετών ηγείται ο ίδιος των σχημάτων του πρωταγωνιστώντας πάνω στην πίστα καθώς πλέον είναι από τους πιο ξεχωριστούς συγχρόνους λαϊκούς τραγουδιστές της ελληνικής μουσικής δισκογραφίας.Ένας καλλιτέχνης που ξεχωρίζει στην γενιά του όχι μόνο για το ταλέντο του αλλά και για το ήθος του χαρακτήρα του.

Νίκος Οικονομόπουλος
Nikos Oikonomopoulos Breeze Summer Club Limassol v2.jpg
Γέννηση30 Ιουνίου 1984 (1984-06-30) (37 ετών)
Πάτρα
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότητατραγουδιστής
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςΤραγουδοποιός
Καλλιτεχνικά ρεύματαλαικα
ΒραβεύσειςVideo Music Awards
Commons page Σχετικά πολυμέσα

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 30 Ιουνίου του 1984. Παρέμεινε στην Κάτω Αχαΐα μέχρι την ηλικία των 17,5 ετών και στη συνέχεια τραγούδησε σε διάφορες πόλεις, αρχικά στην Πελοπόννησο και έπειτα στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα με το τραγούδι έκανε και άλλες δουλειές, όπως σε ψαράδικο και σε πιτσαρία.[3] Το Δεκέμβριο του 2006 αναδείχθηκε νικητής του ριάλιτι σόου του ALPHA, "Dream Show"[4].

Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2007[5] με τίτλο "Πρώτη αγάπη". Από το δίσκο αυτό αρκετά τραγούδια σημείωσαν επιτυχία, όπως το "Δεν είσαι εντάξει" "Όλα για σένα", "Κοίτα να μαθαίνεις", "Δυο Σπασμένα Ποτήρια" και "Αυτό το αστέρι".

Τον Ιούνιο του 2008 τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη στα MAD Video Music Awards.[6]

Το Δεκέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε το maxi single με τίτλο "Και μη γυρίζεις" από τη δισκογραφική εταιρεία SONY MUSIC GREECE και τον ίδιο μήνα η δεύτερη ολοκληρωμένη του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο "Άκουσα..."

Τον Ιούνιο του 2009 στα Mad Video Music Awards παρέλαβε το δεύτερο βραβείο του, αυτή τη φορά για το Καλύτερο Video Clip – Σύγχρονο Λαϊκό.

Τον Αύγουστο του 2021 ασθένησε σοβαρά με την νόσο COVID-19 και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός με πνευμονολογικά προβλήματα,[7] απ' όπου μετά λίγες ήμερες (23 Αυγούστου 2021) πήρε εξιτήριο.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

ΆλμπουμςΕπεξεργασία

  • 2007 Πρώτη Αγάπη
  • 2008 Άκουσα
  • 2009 Κατάθεση Ψυχής
  • 2010 Δώρο Για Σένα
  • 2011 Θα Είμαι Εδώ
  • 2012 Εννοείται
  • 2013 Ειλικρινά
  • 2014 Για Χίλιους Λόγους
  • 2015 Ένα Μικρόφωνο Κι Εγώ
  • 2017 10

ΤραγούδιαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
2007 "Πρώτη Αγάπη"
"Μάτια Μου"
"Όλα Για Σένα"
"Κοίτα Να Μαθαίνεις"
"Δεν Είσαι Εντάξει"
2008 "Και Μη Γυρίζεις"
"Άκουσα"
"Χαρακιά"
2009 "Εγώ Άλλα Για Μας Φαντάστηκα"
"Μου 'Πε Μια Ψυχή"
"Κατάθεση Ψυχής"
"Άλλα Μου Τάξανε"
"Τί Θα Κάνω Με Σένα"
2011 "Έγκλημα Καρδιάς"
"Επικίνδυνη Αγάπη"
"Εξαρτημένος"
"Δώρο Για Σένα"
"Καλή Καρδιά"
2012 "Ώρα Να Πηγαίνω"
"Μελαγχολία Μου"
"Εννοείται"
"Τι Θυμάσαι"
2013 "Αφού Χωρίσαμε"
"Συγγνώμη"
"Σε Λυπάμαι"
"Ειλικρινά"
"Ό,τι Αγαπώ Με Αδικεί"
"Εξαιτίας Σου"
2014 "Ένα Χρόνο Ακριβώς"
"Κάνε Αυτό Που Ξέρεις"
"Ποτέ"
2015 "Για Χίλιους Λόγους"
"Αντίο"
"Πανσέληνος"
"Να Σκεπάζεσαι Τα Βράδια"
"Άκου Να Δεις"
"Αν Πονάς"
2016 "Είναι Κάτι Λαϊκά"
"Ποιόν Κοροϊδεύω"
2017 "Ο Χαρακτήρας"
"Για Κάποιο Λόγο"
"Για Παράδειγμα"
"Δικαίωμα Μου"
"Αν Είναι Να 'ρθεις"
"Υπολογισμένα"
"Δε Σου Ζητάω Πολλά"
"Παρακάλα Να Πεθάνω"
"Είμαι Εδώ"
2018 "Δε Σ' Αγαπάω"
"Τώρα Τι Να Το Κάνω"
2019 "Δύο Ζωές"
"Βάλ' το Τέρμα"
"Καθημερινά"
2020 "Σκάσε ένα φιλί"
"Εμένα Να Ακούς"
2021 "Πρώτη Θέση"

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Νίκος Οικονομόπουλος: Δείτε τον πως ήταν στα 13 του, στο Γυμνάσιο (ΦΩΤΟ)». Alpha News Live. Ανακτήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2019. 
  2. O Φιλελεύθερος Αρχειοθετήθηκε 2008-12-18 στο Wayback Machine., Dream τελικός, 5 Ιανουαρίου 2007.
  3. Συνέντευξη του καλλιτέχνη[νεκρός σύνδεσμος] στο Ράδιο Δίκτυο 102.4 των Σερρών.
  4. Ο Νίκος Οικονομόπουλος κέρδισε το έπαθλο του «Dream show 2», 7 Μέρες TV, 4 Ιανουαρίου 2007.
  5. Music Corner.gr, παρουσίαση του πρώτου προσωπικού δίσκου και κριτική.
  6. Βραβεία Αρχειοθετήθηκε 2009-01-04 στο Wayback Machine., Οι νικητές των Mad Video Music Awards 2008
  7. «Στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό και πνευμονολογικά προβλήματα ο Νίκος Οικονομόπουλος». Makeleio.gr. Ανακτήθηκε στις 20 Αυγούστου 2021.