Άνοιγμα κυρίου μενού

Νίκος Οικονομόπουλος (τραγουδιστής)

Έλληνας τραγουδιστής
Για τον φωτογράφο, δείτε: Νίκος Οικονομόπουλος.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος (30 Ιουνίου 1984) είναι Έλληνας τραγουδιστής και είναι ένας από τους αγαπητούς λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του[1]. Έχει μεγαλώσει σε μία κωμόπολη έξω από την Πάτρα, την Κάτω Αχαΐα. Αναδείχθηκε από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό ταλέντων "Dream Show – the Music 2", στον οποίο ήταν νικητής[2]. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Σταμάτης Γονίδης, ο Νίκος Μακρόπουλος, καθώς και με την Άννα Βίσση στο ξεκίνημά του, σε συναυλίες της στην Αφρική. Έχει συνεργαστεί, επίσης, και με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας ενώ εδώ και αρκετά χρόνια, ηγείται ο ίδιος των σχημάτων του.[3]

Νίκος Οικονομόπουλος
Nikos Oikonomopoulos Breeze Summer Club Limassol v2.jpg
Γέννηση30 Ιουνίου 1984 (1984-06-30) (35 ετών)
Πάτρα
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότητατραγουδιστής
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςΤραγουδοποιός
Καλλιτεχνικά ρεύματαλαϊκό
ΒραβεύσειςVideo Music Awards
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 30 Ιουνίου του 1984. Παρέμεινε στην Κάτω Αχαΐα μέχρι την ηλικία των 17,5 ετών και στη συνέχεια τραγούδησε σε διάφορες πόλεις, αρχικά στην Πελοπόννησο και έπειτα στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα με το τραγούδι έκανε και άλλες δουλειές, όπως σε ψαράδικο και σε πιτσαρία.[4] Το Δεκέμβριο του 2006 αναδείχθηκε νικητής του ριάλιτι σόου του ALPHA, "Dream Show"[5].

Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2007[6] με τίτλο "Πρώτη αγάπη". Από το δίσκο αυτό αρκετά τραγούδια σημείωσαν επιτυχία, όπως το "Δεν είσαι εντάξει" "Όλα για σένα", "Κοίτα να μαθαίνεις", "Δυο Σπασμένα Ποτήρια" και "Αυτό το αστέρι".

Τον Ιούνιο του 2008 τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη στα MAD Video Music Awards.[7]

Το Δεκέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε το maxi single με τίτλο "Και μη γυρίζεις" από τη δισκογραφική εταιρεία SONY MUSIC GREECE και τον ίδιο μήνα η δεύτερη ολοκληρωμένη του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο "Άκουσα..."

Τον Ιούνιο του 2009 στα Mad Video Music Awards παρέλαβε το δεύτερο βραβείο του, αυτή τη φορά για το Καλύτερο Video Clip – Σύγχρονο Λαϊκό.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • 2007: Μάτια μου (cd single)
  • 2007: Πρώτη αγάπη
  • 2008: Και μη γυρίζεις (maxi single))
  • 2008: "Άκουσα..."
  • 2009: "Κατάθεση Ψυχής"
  • 2010: "Δώρο για σένα"
  • 2011: "Θα είμαι εδώ"
  • 2012: "Εννοείται"
  • 2013: "Ειλικρινά''
  • 2014: ''Για χίλιους λόγους''
  • 2015: "Ένα μικρόφωνο κι εγώ"
  • 2017: ''10"
  • 2018: "Δυο ζωές (single)"
  • 2019: ''Βάλτο Τέρμα (single)''

ΕπιτυχίεςΕπεξεργασία

  • Βάλτο τέρμα (2019)
  • Δυο ζωές (2019)
  • Τώρα τι να το κάνω (2018)
  • Για κάποιο λόγο (2017)
  • Για παράδειγμα (2017)


ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Νίκος Οικονομόπουλος: Δείτε τον πως ήταν στα 13 του, στο Γυμνάσιο (ΦΩΤΟ)». Alpha News Live. Ανακτήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2019. 
  2. O Φιλελεύθερος Αρχειοθετήθηκε 2008-12-18 στο Wayback Machine., Dream τελικός, 5 Ιανουαρίου 2007.
  3. «Νίκος Οικονομόπουλος». Peoplegreece.com. 28 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2019. 
  4. Συνέντευξη του καλλιτέχνη[νεκρός σύνδεσμος] στο Ράδιο Δίκτυο 102.4 των Σερρών.
  5. Ο Νίκος Οικονομόπουλος κέρδισε το έπαθλο του «Dream show 2», 7 Μέρες TV, 4 Ιανουαρίου 2007.
  6. Music Corner.gr, παρουσίαση του πρώτου προσωπικού δίσκου και κριτική.
  7. Βραβεία Αρχειοθετήθηκε 2009-01-04 στο Wayback Machine., Οι νικητές των Mad Video Music Awards 2008