Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Ναταλί Πακ (γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1977 στη Λιέγη) είναι Βελγίδα τραγουδίστρια, γνωστή για την συμμετοχή για λογαριασμό της Γαλλίας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1989.

Ναταλί Πακ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση11  Μαΐου 1977[1]
Λιέγη
Χώρα πολιτογράφησηςΒέλγιο
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδίστρια
ηθοποιός[2]
θεατρική παραγωγός[3]
Ιστότοπος
http://nathaliepaque.com/index.php

Η Πακ επελέγη εσωτερικά επιλέγεται από το κανάλι Antenne 2 για να εκπροσωπήσει τη Γαλλία με το τραγούδι "j'ai volé la vie" ("Έχω κλέψει τη ζωή") στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 1989, ο οποίος έλαβε χώρα στη Λωζάνη της Ελβετίας στις 6 Μαΐου. Καθώς σε πέντε μέρες θα έκλεινε τα 12 της, ήταν η νεότερη ερμηνεύτρια που συμμετείχε στη Eurovision. Το "J'ai volé la vie" τερμάτισε όγδοο ανάμεσα σε 22 συμμετέχοντες.[4][5]

Ως απάντηση στις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν από διάφορες συμμετέχουσες χώρες όσον αφορά την ηλικία της Πακ (συμπεριλαμβανομένου και του εκπροσώπου για το Ισραήλ Γκίλι, ο οποίος ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερος), η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση έθεσε ως ελάχιστη ηλικία συμμετοχής τα 16 έτη, με ισχύ από το 1990.[6]

Η Πακ κυκλοφόρησε μερικά σινγκλ και δύο άλμπουμ στο Βέλγιο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Στα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί σε μιούζικαλ όπως τα Τιτανικός και Τραγουδώντας στη Βροχή στο Βέλγιο και τη Γαλλία.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

Σινγκλ

  • 1989: "J'ai volé la vie"
  • 1989: "Ils reviennent"
  • 1990: "Bébé bambou"
  • 1991: "Danse"
  • 1991: "Noël différent"
  • 1992: "Kiss Me" (με τον Ντάνιελ Μέντι)
  • 1992: "Nous, c'est spécial"
  • 1993: "Laisse-moi voyager"
  • 1996: "C'est vrai...je t'aime"
  • 1996: "Je garderai pour toi"
  • 1998: "Mama, c'est l'heure"

Άλμπουμ

  • 1996: C'est vrai...je t'aime
  • 1998: Chante-nous la vie[7]

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Internet Movie Database. nm1489892. Ανακτήθηκε στις 12  Ιουλίου 2016.
  2. Ανακτήθηκε στις 17  Ιουνίου 2019.
  3. Ανακτήθηκε στις 20  Ιουνίου 2019.
  4. Ιστορία της Eurovision 1989
  5. "J'ai volé la vie" στο diggiloo.net
  6. O'Connor, J: Eurovision Song Contest - Official History. Carlton Books, 2005.
  7. Discography at Ultratop.be