Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Ορφέας Παπαδόπουλος (Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 1986) είναι Έλληνας ηθοποιός και επιχειρηματίας. Ο Ορφέας ειναι πιο γνωστός για τον ρόλο του στην Η Ζωή της Άλλης ως Φάνης Καλλιφατίδης και στα Κλεμμένα Όνειρα ως Άρης Μαλτέζος. Ο Ορφέας πρόσφατα ξεκίνησε και μια μουσική καριέρα. Το πρώτο του single κυκλοφόρησε στις 20 Απρίλιου 2019 με τίτλο "Lucid Dream". Την μουσική την έφτιαξε ο Γιώργος Αρβανίτης (Arva). Το τραγούδι έγινε σε συνεργασία με την Satellite Records.

Ορφέας - Παναγιώτης Παπαδόπουλος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση30 Δεκεμβρίου 1986 (1986-12-30) (32 ετών)
Αθήνα
ΕθνικότηταΈλληνας
Χώρα πολιτογράφησηςΕλληνική
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΕκπαίδευσηΥποκριτική
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός - Τραγουδιστης - Επιχειρηματίας
Οικογένεια
ΓονείςΗλίας Παπαδόπουλος
Φανή Κατσανού
Ιστότοπος
•Fecebook https://m.facebook.com/orfeaspapadopoulosofficialpage/ •Instagram www.instagram.com/orpheaspapadopoulos_official

ΚαριέραΕπεξεργασία

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Το τηλεοπτικό ντεπούτο και γενικότερα η έναρξη της καριέρας του, έγινε εντελώς τυχαία σε ηλικία μόλις 18 ετών την περίοδο των σπουδών του στη γραφιστική. Την τηλεοπτική σεζόν 2005-2006 η παραγωγή της καθημερινής σειράς Απαγορευμένη Αγάπη αναζητούσε ένα νεαρό ηθοποιό για ένα μικρό ρόλο, μόλις 20 επεισοδίων, για τον 8ο κύκλο της. Η μητέρα του Ορφέα, Φανή Παπαδοπούλου, εργαζόταν ως ενδυματολόγος και στυλίστρια στη σειρά κι έτσι πρότεινε για τον ρόλο αυτό τον γιό της. Τελικά πήρε το ρόλο και μπήκε στη σειρά για παραπάνω από τα αρχικά συμφωνηθέντα επεισόδια[1]. Την ίδια περίοδο έκανε μία guest εμφάνιση στην κωμική σειρά του Η ώρα η καλή υποδυόμενος τον φίλο της μικρή κόρης του πλοιάρχου Στέφανου Φωτιάδη που υποδυόταν ο Πάνος Μιχαλόπουλος.

Η επόμενη σεζόν βρήκε τον ηθοποιό με πρωταγωνιστικό ρόλο στην κωμική σειρά Πάλι από την αρχή στο MEGA δίπλα στους Μέμο Μπεγνή, Κωνσταντίνο Παπαχρόνη & Άντα Λιβιτσάνου και ταυτόχρονα στη σειρά του ANT1 "Οι Βαρβάτοι". Ακολούθησαν σειρές όπως το Singles, Τα Κορίτσια του μπαμπά, Λίτσα.com, Η Ζωή της Άλλης κ.ά.[2].

Η μεγάλη επιτυχία ήρθε με τη σειρά Κλεμμένα Όνειρα όπου ο ηθοποιός υποδυόταν τον Άρη Μαλτέζο ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο. Στη σειρά συμπρωταγωνίστησε με ηθοποιούς όπως οι Αλέξανδρος Σταύρου, Ελισάβετ Μουτάφη, Αθηνά Οικονομάκου, Βάσω Λασκαράκη, Κωνσταντίνος Λάγκος και η Λίλη Τσεσματζόγλου. Για 3 τηλεοπτικές σεζόν (2011-2014) η σειρά σημείωσε τεράστια επιτυχία[3] [4]. Τον Μάιο του 2014, ο ηθοποιός σε ηλικία 27 ετών έπρεπε να εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία[5]. Παρόλο που τα Κλεμμένα Όνειρα θα συνεχιζόταν και για 4η χρονιά ο ηθοποιός ενημέρωσε τους ιθύνοντες της σειράς πως αποχωρεί από το πρωταγωνιστικό καστ[6]. Έτσι στα δύο πρώτα επεισόδια του τέταρτου κύκλου ο Άρης Μαλτέζος δολοφονείται και ο ηθοποιός αποχωρεί και επίσημα από τη σειρά[7]. Το 2015 έκανε ένα πέρασμα από τη σειρά Δικαίωση, ενώ τη σεζόν 2016-2017 πρωταγωνίστησε στη σειρά "Προδοσίες" στον ΣΚΑΪ[8] [9].

ΘέατροΕπεξεργασία

Στο θέατρο ο ηθοποιός συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις. Το 2012 έλαβε μέρος στο musical Rent. Τη σεζόν 2013-2014 συμμετείχε στην παράσταση ΤΟΚ ΤΟΚ σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου στο θέατρο ΗΒΗ. Ακολούθησαν παραστάσεις όπως το Μόλις Χώρισα (2016), Δουλειές με φούντες(2017) και 'Πανικός στο Υπουργείο(2018)Οδυσσεβάχ (2019)

ΜουσικήΕπεξεργασία

Ο Ορφέας πρόσφατα ξεκίνησε και μια μουσική καριέρα. Το πρώτο του single κυκλοφόρησε στις 20 Απρίλιου 2019 με τίτλο "Lucid Dream". Την μουσική την έφτιαξε ο Γιώργος Αρβανίτης (Arva). Το τραγούδι έγινε σε συνεργασία με την Satellite Records.

ΕπιχειρηματικότηταΕπεξεργασία

Το καλοκαίρι του 2016, έκανε την πρώτη του επιχειρηματική κίνηση πέρα της υποκριτικής του ιδιότητας ανοίγοντας ένα jaz bar στην Ίο σε συνεργασία με τον πατέρα του[10].

Προσωπική ΖωήΕπεξεργασία

Το 2006 ξεκίνησε η σχέση του με την επίσης ηθοποιό Ευγενία Τσαούση[11]. Το ζευγάρι πέραν της προσωπικής του σχέσης συνεργάστηκαν και επαγγελματικά στην ταινία "Μία Νύχτα στην Αθήνα" και στη σειρά "Τα Κορίτσια του Μπαμπά". Το 2014 έγινε γνωστός ο χωρισμός του ζευγαριού ύστερα από 7,5 χρόνια σχέσης[12].

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2005-2006 Απαγορευμένη Αγάπη MEGA Ανδρέας Βασικό Καστ
2006 Η ώρα η καλή MEGA Guest Εμφάνιση
2006-2007 Πάλι από την αρχή MEGA Ανέστης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Οι Βαρβάτοι ANT1 Βασικό Καστ
2007 Singles 2 MEGA Τζίνιους Guest Εμφάνιση - Κύκλος 2, Επεισόδια 27, 28
2007-2008 Τα Κορίτσια του Μπαμπά ANT1 Μακης Βασικό Καστ
2008 Ιατρικό απόρρητο ANT1 Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 8
2008-2009 Λίτσα.com ANT1 Φώτης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2009-2012 Η Ζωή της Άλλης MEGA Φάνης Καλλιφατίδης Βασικό Καστ
2011-2014 Κλεμμένα Όνειρα MEGA Άρης Μαλτέζος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2015 Δικαίωση MEGA Σωτήρης Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 112,114,116-118
2016-2017 Προδοσίες ΣΚΑΪ Μάρκος Παυλίδης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2018 Κάτι χωρισμένα παλικάρια ANT1 Σωκράτης Νικολάου Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 71-78
Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας Ρόλος Σκηνοθεσία
2013 Μια νύχτα στην Αθήνα άντρας στο bar Δημήτρης Αρβανίτης
2015 Οι γαμπροί της Ευτυχίας Στράτος Μαρκίδης

ΘεατρογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Παράστασης Χώρος
2012-2013 Rent Θέατρο Βεάκη
2013-2014 Τoc Toc Θέατρο Ήβη
2016-2017 Μόλις Χώρισα Θέατρο Κιβωτός
2017 (καλοκαίρι) Γιε μου πού πας; Θέατρο Αθηνά
2017-2018 Δουλειές με φούντες Θεατρική Σκηνή Ζωή Λάσκαρη
2018 (καλοκαίρι) Πανικός στο Υπουργείο Θέατρο Λαμπέτη
2019(καλοκαίρι) Οδυσσεβάχ Περιοδεία

ΤραγούδιαΕπεξεργασία


Έτος Τίτλος Κομματιού Δισκογραφική Εταιρία Διάρκεια Κομματιού
2019 Lucid Dream Satellite Records 4:09 (audio)

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία