Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Αθηνά Οικονομάκου (Σκάλα Λακωνίας, 6 Μαρτίου 1986) είναι Ελληνίδα ηθοποιός & επιχειρηματίας.

Αθηνά Οικονομάκου
Αθηνά Οικονομάκου.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση 6 Μαρτίου 1986 (1986-03-06) (33 ετών)
Σκάλα Λακωνίας
Κατοικία Κηφισιά
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Ύψος 1.68 μ.
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες Νέα ελληνική γλώσσα
Σπουδές Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών &"Κεντρική Σκηνή" Μιμής Ντενίση
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα Ηθοποιός, Επιχειρηματίας
Οικογένεια
Σύζυγος Φίλιππος Μιχόπουλος
(2017-σήμερα)
Τέκνα Μάξιμος-Σπύρος Μιχόπουλος
Γονείς Διονύσης Οικονομάκος
Γεωργία Οικονομάκου
Αδέλφια Νικήτας Οικονομάκος
y
Mad Video Music Awards 2017

Πίνακας περιεχομένων

Πρώτα χρόνιαΕπεξεργασία

Σε ηλικία 18 ετών εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ενώ το 2005 πέρασε και στην "Κεντρική Σκηνή" της Μιμής Ντενίση, απ' όπου αποφοίτησε το 2007

ΚαριέραΕπεξεργασία

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο έγινε το 2007, μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1 «Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον» (σκην. Χρήστου Παληγιαννόπουλου), με το ρόλο της μαθήτριας Δόμνας Νίκα. Το 2008, συμμετείχε σε επεισόδιο της σειράς «Αληθινοί Έρωτες» (σκην. Βασίλη Τσελεμέγκου), έπαιξε σε διαφημιστικό σποτ της εταιρίας Wash & Go και πρωταγωνίστησε στην νεανική σειρά «Οι Ατρόμητοι», η οποία όμως διεκόπη έπειτα από μόλις δύο μήνες προβολής.

Το 2009, έπαιξε σε διαφημιστικό σποτ της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας «Γερμανός» και έκανε μια σύντομη εμφάνιση, στη σειρά του MEGA, «Λατρεμένοι μου γείτονες» ως Δανάη. Επίσης, πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ξένιας Παππά στη σειρά του MEGA, «Η Ζωή της Άλλης» (σκην. Δημήτρη Αρβανίτη), έναν ρόλο που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό αλλά και την δυσκόλεψε αρκετά μέχρι να τον πάρει, αφού όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξη της: "Για τη Ζωή της Άλλης έκανα τύπου 30 κάστινγκ με τον σκηνοθέτη. Νομίζω ότι με φώναζε για δύο μήνες καθημερινά και κάθε μέρα μου έδινε άλλο κείμενο. Δεν περίμενα ότι θα πάρω το ρόλο. Είχα ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ. Έκανα τόσα κάστινγκ γιατί δεν με ήθελαν από το κανάλι. Ήμουν μια κοπέλα χωρίς εμπειρία, πάρα πολύ μικρή, καθόλου γνωστή και ο ρόλος ήταν πρωταγωνιστικός, πολύ δύσκολος και δυνατός. Έπρεπε λοιπόν να τους πείσει (ο σκηνοθέτης) με πολλούς τρόπους ότι μπορώ."

Τελικά, η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 27 Σεπτεμβρίου 2009 και λόγω της μεγάλης επιτυχίας, ολοκληρώθηκε σε τρεις σεζόν, στις 6 Ιανουαρίου 2012. Παράλληλα, τον Δεκέμβριο του 2011, ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί και ως Χρύσα Μαλτέζου στην επίσης σειρά του MEGA, «Κλεμμένα όνειρα», η οποία ολοκληρώθηκε σε τέσσερις σεζόν, στις 3 Απριλίου 2015. Ενδιάμεσα, το 2014 συμμετείχε σε ένα επεισόδιο της σειράς του ALPHA, «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και πρωταγωνίστησε στη κυπριακή σειρά «Το Δαχτυλίδι της Φωτιάς». Τη σεζόν 2015-2016 πρωταγωνίστησε στη σειρά «Η χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου» (σκην. Στέφανου Μπλάτσου), η οποία όμως διεκόπη.

Από το 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018, πρωταγωνιστούσε στη σειρά του ALPHA, «Έλα στη θέση μου» με τον ρόλο της Φαίης Σταθάτου, αλλά αποχώρησε λόγω εγκυμοσύνης. Επέστρεψε στη τρίτη σεζόν.

Θέατρο - ΚινηματογράφοςΕπεξεργασία

Θεατρικά, έκανε το ντεμπούτο της, το 2008, με την παράσταση «Το φιόρο του Λεβάντε» στο Θέατρο Άνεσις, ενώ το 2010, συμμετείχε στην παράσταση «Το άνθος του κάκτου», η οποία παίχτηκε στη Θεσσαλονίκη. Το καλοκαίρι του 2011, πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Οι απελπισμένοι» (σκην. Γιώργου Βάλαρη) στο Θέατρο Αθηνά, τη σεζόν 2011-2012 στην «Μέθοδο της απιστίας» (σκην. Χ. Καρχαδάκη) στο Θέατρο Βεάκη και του καλοκαίρι του 2012, έκανε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με την παράσταση «Τα Βαφτίσια»,(σκην. Νίκου Μουτσινά) η οποία παίχτηκε και στο Θέατρο Κιβωτός τη χειμερινή σεζόν 2012-2013. Το καλοκαίρι του 2013 έκαναν ξανά περιοδεία. Τη σεζόν 2013-2014 έπαιξε στην παράσταση «Το Κτελ» (σκην. Νίκου Μουτσινά), με την οποία πραγματοποίησαν παραστάσεις και στη Θεσσαλονίκη (καλοκαίρι 2014). Ενώ η ίδια έχει δηλώσει ότι θέλει να αφοσιωθεί στην οικογένειά της και για αυτό θα καθυστερήσει να ξανακάνει θέατρο.

Στον κινηματογράφο, έχει παίξει σε τέσσερις ταινίες. Η πρώτη ήταν το «Στοίχημα Αγγέλων» (2008) ενώ ακολούθησαν οι «Μια Νύχτα Στην Αθήνα» (2013) του Δημήτρη Αρβανίτη, «Amore mio» (2015) και «Μαγικός καθρέφτης» (2016) του Χρήστου Δήμα.

ΕπιχειρηματικότηταΕπεξεργασία

Allover by Athina OikonomakouΕπεξεργασία

Το Μάρτιο του 2016, λάνσαρε τη πρώτη συλλογή χειροποίητων κοσμημάτων της, με την επωνυμία Allover by Athina Oikonomakou. Το Φεβρουάριο του 2019, άνοιξε το πρώτο showroom - κατάστημα Allover στην Αθήνα.

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Το καλοκαίρι του 2013, ξεκίνησε η σχέση της με τον επιχειρηματία Φίλιππο Μιχόπουλο και στις 18 Νοεμβρίου 2017 παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο Γύθειο.[1]

Στις 14 Μαρτίου 2018, γεννήθηκε ο γιος τους, Μάξιμος και λίγους μήνες αργότερα, στις 6 Οκτωβρίου, το ζευγάρι παντρεύτηκε και με θρησκευτικό γάμο, στη Μύκονο.[2]

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2007-2008 Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον ΑΝΤ1 Δόμνα Νίκα Βασικό Καστ
2008 Αληθινοί Έρωτες ALPHA Ελένη Επεισόδιο: "Το θηρίο στο κλουβί"
2008-2009 Οι ατρόμητοι ALPHA Μελίνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2009 Λατρεμένοι μου γείτονες MEGA Δανάη Guest Εμφάνιση - Κύκλος 2, Επεισόδιο 20
2009-2012 Η ζωή της άλλης MEGA Ξένια Παππά Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2011-2015 Κλεμμένα όνειρα MEGA Χρύσα Μαλτέζου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2014 Μην αρχίζεις τη μουρμούρα ALPHA Κατρίνα Guest Εμφάνιση - Κύκλος 2, Επεισόδιο 8
2014-2015 Το δαχτυλίδι της φωτιάς MEGA Κύπρου Μαρίνα Στρατηγού Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2015-2016 Η χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου MEGA Μελίνα Κορνηλιάδη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2016 MadWalk - The Fashion Music Project ALPHA Η Ίδια Ερμηνεία
2016-σήμερα Έλα στη θέση μου ALPHA Φαίη Σταθάτου (Φωτουλα Κακατσουρη) Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Διαφημιστικά σποτ
Έτος Τίτλος (Εταιρία - Προϊόν - Οργανισμός)
2007-2008 Wash &' Go
2008-2009 Γερμανός
Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος ταινίας Ρόλος
2008 Στοίχημα Αγγέλων Εύα
2013 Μια Νύχτα Στην Αθήνα Μυρτώ
2015 Amore Mio Νεφέλη
2016 Μαγικός καθρέφτης Νατάσα

ΘεατρογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος παράστασης Χώρος
2008-2009 Το φιόρο του Λεβάντε Θέατρο Άνεσις
2010-2011 Το άνθος του κάκτου Θέατρο Ιλίσια
2011 (καλοκαίρι) Οι απελπισμένοι Θέατρο Αθηνά
2011-2012 Η μέθοδος της απιστίας Θέατρο Βεάκη
2012 (καλοκαίρι) Τα Βαφτίσια Περιοδεία
2012-2013 Θέατρο Κιβωτός
2013 (καλοκαίρι) Περιοδεία
2013-2014 Το Κτελ Θέατρο Κιβωτός
2014 (καλοκαίρι) Θέατρο Radio City Θεσ/νίκης

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία