Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Ελισάβετ Μουτάφη (γενν. 13 Νοεμβρίου 1976) είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Ελισάβετ Μουτάφη
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση 13 Νοεμβρίου 1976 (1976-11-13) (42 ετών)
Θεσσαλονίκη
Εθνικότητα Flag of Greece.svg Ελληνίδα
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες Νέα ελληνική γλώσσα
Εκπαίδευση Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν
Σπουδές Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα Ηθοποιός
Οικογένεια
Σύζυγος Μάνος Νιφλής
(2018-σήμερα)
Αδέλφια Κωνσταντίνος Μουταφτσής

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι ανιψιά του γνωστού Έλληνα σχεδιαστή μόδας Μάκη Τσέλιου. Το πραγματικό της επίθετο είναι Μουταφτσή και το «Μουτάφη» το υιοθέτησε μετά από προτροπή του Λάκη Λαζόπουλου.[εκκρεμεί παραπομπή] Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν.[εκκρεμεί παραπομπή]

Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές. Έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το ρόλο της Έλσας Σαράντη στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά της Έλενας Ακρίτα και του Γιώργου Κυρίτση Βέρα στο δεξί.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2001 Μυστικές Διαδρομές ALPHA Λίζα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2001-2002 Αέρινες Σιωπές MEGA Φαίη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2003-2004 Με θέα στο πέλαγο Τάνια Βασικό Καστ
2004-2005 Μετράω Στιγμές Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2004-2007 Βέρα στο δεξί Έλσα Σαράντη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2006 Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα ALPHA Τίτλος Επεισοδίου: "Περίπτωση ανάγκης"
2007 Το Κόκκινο Δωμάτιο MEGA Τίτλος Επεισοδίου: "Νυχτερινός Επισκέπτης"
2007-2008 Αν υπήρχες θα σε χώριζα Λίζα Παπασταύρου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008-2009 Ποιος μας πιάνει Χριστίνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2011-2015 Κλεμμένα Όνειρα Αλεξάνδρα Βαλάτου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2015 Τρίχες ANT1 Guest Εμφάνιση
2017 Ταμάμ Ναζλί Οζτούρκ Guest Εμφάνιση - Κύκλος 3, Επεισόδιο 10
Ar3na STAR Ήβη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2018 Παρθένα Ζωή ANT1 Σάρα Βασικό Καστ
2018-σήμερα Οργή ANT1 Κύπρου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Θέατρο
Τίτλος
Πέρσες
Ρωμαίος και Ιουλιέτα
Ο κύκλος με την κιμωλία
Τα πουλιά
Oι εξόριστοι
Έντα Γκάμπλερ
Ποιος τη ζωή μου
Φούστα μπλούζα
Μάνα, Μητέρα, Μαμά
Θα σε πάρω να φύγουμε
Ο άνθρωπος ελέφαντας
Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου
Παράνομα φιλιά- Κόκκινα φανάρια

ΚινηματογράφοςΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος Σκηνοθεσία
2000 Πίσω Πόρτα Βάσω Γιώργος Τσεμπερόπουλος
17 στα 18 Μίμης Κουγιουμτζής
2001 Ο καλύτερός μου φίλος Στέλλα Γιώργος Λάνθιμος
Μπραζιλέρο Σωτήρης Γκορίτσας
2004 Παίζει ο θεός με το αλατοπίπερο ; Αλέξανδρος Αριστόπουλος