Λάκης Λαζόπουλος

Έλληνας ηθοποιός και σεναριογράφος

Ο Λάκης Λαζόπουλος (Λάρισα, 6 Μαΐου 1956) είναι Έλληνας κωμικός ηθοποιός, σεναριογράφος, παρουσιαστής, συγγραφέας και αρθρογράφος. Σύμφωνα με την έρευνα του ΣΚΑΪ το 2009 Μεγάλοι Έλληνες, είναι ένας από τους 100 σπουδαιότερους Έλληνες όλων των εποχών.

Λάκης Λαζόπουλος
Γέννηση6 Μαΐου 1956
Λάρισα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΣπουδέςΔημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης[1]
Ιδιότητακωμικός, σεναριογράφος και τηλεοπτικός παρουσιαστής[2]
ΣύζυγοςΤασούλα Λαζοπούλου (1959-2019)
ΤέκναΜαριέλλη Λαζοπούλου
Σημαντικά έργαΔέκα Μικροί Μήτσοι
Αλ Τσαντίρι Νιουζ

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Το υποκοριστικό Λάκης προέρχεται από το όνομά του Απόστολος. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Τηλεοπτικές παραγωγέςΕπεξεργασία

Αλ Τσαντίρι ΝιουζΕπεξεργασία

Κύριο λήμμα: Αλ Τσαντίρι Nιουζ

Το Αλ Τσαντίρι Nιουζ έχει αναπτυχθεί σε ένα χώρο όπου καλεσμένοι του Λαζόπουλου - γνωστοί ηθοποιοί της τηλεόρασης και του θεάτρου - συμβάλλουν στο σόου. Για παράδειγμα, ο μεγάλος κωμικός Χάρρυ Κλυνν εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο παρουσιάζοντας μέρος της δικής του κωμωδίας.

10 Μικροί ΜήτσοιΕπεξεργασία

Κύριο λήμμα: Δέκα Μικροί Μήτσοι

Οι Δέκα Μικροί Μήτσοι ήταν μια κωμική, κοινωνικού σχολιασμού, εκπομπή και ήταν η πρώτη μεγάλη παραγωγή του Λάκη Λαζόπουλου που στέφθηκε με επιτυχία. Σε αυτήν είχαν λάβει μέρος ως guest star πολλοί σημαντικοί Έλληνες ηθοποιοί, όπως και τραγουδιστές.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1982 Οι Απόμαχοι ΕΡΤ Ο ίδιος Σεναριογράφος
1982-1983 Οι Δεσμώτες ΥΕΝΕΔ Φώτος Γαλάνης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1983 Στοπ Καρέ ΕΡΤ2 Ο ίδιος Συμπαρουσιαστής
1988-1989 Σιγά η πατρίδα κοιμάται ΕΤ1 Βασικό Καστ
1989-1990 Επιθεώρηση, Επιθεώρηση Ο ίδιος Σεναριογράφος
1990-1991 Ήταν ένα μικρό καράβι MEGA Διάφοροι ρόλοι Πρωταγωνιστικός Ρόλος, Σεναριογράφος, Σκηνοθέτης
1991-1992 Και εύθυμη και χήρα ANT1 Βασίλοβιτς Βασικό Καστ
1991-2003 Δέκα Μικροί Μήτσοι MEGA Διάφοροι ρόλοι Πρωταγωνιστικός Ρόλος, Σεναριογράφος
1994 Κορίτσι με τις βαλίτσες ANT1 Μιχάλης Τηλεταινία, Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2000-2001 Πίστευε και ερεύνα ΝΕΤ Ο ίδιος Παρουσιαστής
2003-2004 Επί του καναπέως ALPHA
Οι Τσιμπάει Διάφοροι ρόλοι Πρωταγωνιστικός Ρόλος, Σεναριογράφος, Σκηνοθέτης
2004 Piatsa Κολωνάκι Ο ίδιος Guest Εμφάνιση
2004-2005 504 χλμ. βόρεια της Αθήνας Παραγωγός
2004-2016 Αλ Τσαντίρι Νιουζ Παρουσιαστής
2006-2008 Buat Αλ Γκάιντα
2006-2007 Ελ Γκρέκο ΑΝΤ1 Νικολός
2007 Γιούγκερμαν Δόκτωρ Sigmund Freud Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 4,6,8
2008-2009 Γ4 ALPHA Ο ίδιος Σεναριογράφος
2013-2014 Δια Ταύτα Διάφοροι ρόλοι Πρωταγωνιστικός Ρόλος, Σεναριογράφος
2015 10η εντολή Μιχάλης Τίτλος Επεισοδίου: "Εκδίκηση"
2018 Δέκα Μικροί Μήτσοι ANT1 Διάφοροι ρόλοι Πρωταγωνιστικός Ρόλος, Σεναριογράφος
2019 Αλ Τσαντίρι Νιουζ OPEN Ο ίδιος Παρουσιαστής
Αλ Σιχτίρι
2021 Αλ Τσαντίρι Νιουζ Διαδίκτυο

Σάτιρα και κριτικήΕπεξεργασία

Το καλοκαίρι του 1987 όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος συσπειρώθηκε γύρω από τον Λάκη Λαζόπουλο όταν ύστερα από έρευνα του εισαγγελέα Χρήστου Μαρκογιαννάκη συνελήφθη ο ίδιος και η Άννα Παναγιωτοπούλου για τη σατιρική θεατρική παράστασή του "Τι είδε ο Γιαπωνέζος" με την κατηγορία της εξύβρισης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρήστο Σαρτζετάκη. Στο αυτόφωρο, τον ανέλαβε ο πολύπειρος δικηγόρος Γ. Β. Μαγκάκης, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Χ. Σαρτζετάκης. Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Ιωάννα Μποτούλα, ο Λευτέρης Κυπραίος και η Μαρία Ρεζάν. Τελικώς και οι δυο τους αθωώθηκαν ομοφώνως, ενώ αποδείχθηκε πως ο ΠτΔ δεν είχε εμπλοκή στο θέμα.

Το 1992 σημείωσε επιτυχία με την τηλεοπτική σατιρική σειρά Δέκα Μικροί Μήτσοι και τα τελευταία χρόνια κάνει τη σατιρική εκπομπή Αλ Τσαντίρι Νιουζ.

Έχει δεχτεί πληθώρα κατηγοριών για τη μεροληψία του υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ κατά τα τελευταία επεισόδια της εκπομπής του[3][4] και συγκεκριμένα υπέρ του Αλέξη Τσίπρα και εναντίον του Παναγιώτη Λαφαζάνη.[5]

Ο Λαζόπουλος απέκτησε μεγάλη φήμη μέσω της εκπομπής Αλ Τσαντίρι Νιουζ. Ωστόσο, η συνεχής σάτιρα σε πρόσωπα όπως π.χ. τη Μιμή Ντενίση, θεωρήθηκε υπερβολική από τα ΜΜΕ της χώρας. Επικρίθηκε επίσης από μεγάλη μερίδα του τύπου (blogs, sites και εφημερίδες) για λαϊκισμό.[6][7][7][7][8][9]

Το 2009 στην τηλεοπτική εκπομπή σειράς Μεγάλοι Έλληνες, μια παραγωγή του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, αναδείχθηκε ως ένας εκ των εκατό μεγαλύτερων Ελλήνων όλων των εποχών, καταλαμβάνοντας την 83η θέση.[10] Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμησή του αργότερα, μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής του Αλ Τσαντίρι Νιουζ.

Σχετικά θέματαΕπεξεργασία

ΠηγέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία