Άνοιγμα κυρίου μενού

Λάκης Λαζόπουλος

έλληνας ηθοποιός

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Τη δεκαετία του 1980 ο Λάκης Λαζόπουλος είχε προσπαθήσει να αποφύγει να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, προφασιζόμενος λόγους ψυχικής υγείας. Τελικά κλήθηκε τον Οκτώβριο του 1987 και υπηρέτησε για έξι μήνες.

Τηλεοπτικές παραγωγέςΕπεξεργασία

Αλ Τσαντίρι ΝιουζΕπεξεργασία

Κυρίως άρθρο: Αλ Τσαντίρι Νιουζ

Το Αλ Τσαντίρι Νιουζ έχει αναπτυχθεί σε ένα χώρο όπου καλεσμένοι του Λαζόπουλου - γνωστοί ηθοποιοί της τηλεόρασης και του θεάτρου - συμβάλλουν στο σόου. Για παράδειγμα, ο μεγάλος κωμικός Χάρρυ Κλυνν εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο παρουσιάζοντας μέρος της δικής του κωμωδίας.

10 Μικροί ΜήτσοιΕπεξεργασία

Οι Δέκα Μικροί Μήτσοι ήταν μια κωμική, κοινωνικού σχολιασμού, εκπομπή και ήταν η πρώτη μεγάλη παραγωγή του Λάκη Λαζόπουλου που στέφθηκε με επιτυχία. Σε αυτήν είχαν λάβει μέρος ως guest star πολλοί σημαντικοί Έλληνες ηθοποιοί, όπως και τραγουδιστές.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1982 Οι Απόμαχοι ΕΡΤ Ο Ίδιος Σεναριογράφος
1982-1983 Οι Δεσμώτες ΥΕΝΕΔ Φώτος Γαλάνης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1983 Στοπ Καρέ ΕΡΤ2 Ο Ίδιος Συμπαρουσιαστής
1988-1989 Σιγά η πατρίδα κοιμάται ΕΤ1 Βασικό Καστ
1989-1990 Επιθεώρηση, Επιθεώρηση ΕΤ1 Ο Ίδιος Σεναριογράφος
1990-1991 Ήταν ένα μικρό καράβι MEGA διάφοροι ρόλοι Πρωταγωνιστικός Ρόλος, Σεναριογράφος, Σκηνοθέτης
1991-1992 Και εύθυμη και χήρα ANT1 Βασίλοβιτς Βασικό Καστ
1991-2003 Δέκα Μικροί Μήτσοι MEGA διάφοροι ρόλοι Πρωταγωνιστικός Ρόλος, Σεναριογράφος
1994 Κορίτσι με τις βαλίτσες ANT1 Μιχάλης Τηλεταινία, Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2000-2001 Πίστευε και ερεύνα ΝΕΤ Ο Ίδιος Παρουσιαστής
2003-2004 Επί του καναπέως ALPHA Ο Ίδιος Παρουσιαστής
Οι Τσιμπάει ALPHA διάφοροι ρόλοι Πρωταγωνιστικός Ρόλος, Σεναριογράφος, Σκηνοθέτης
2004 Piatsa Κολωνάκι ALPHA Ο Ίδιος Guest Εμφάνιση
2004-2005 504 χλμ. βόρεια της Αθήνας ALPHA Παραγωγός
2004-2016 Αλ Τσαντίρι Nιουζ ALPHA Παρουσιαστής
2006-2008 Buat Αλ Γκάιντα ALPHA Παρουσιαστής
2007 Γιούγκερμαν ANT1 δόκτωρ Sigmund Freud Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 4,6,8
2008-2009 Γ4 ALPHA Ο Ίδιος Σεναριογράφος
2013-2014 Δια Ταύτα ALPHA διάφοροι ρόλοι Πρωταγωνιστικός Ρόλος, Σεναριογράφος
2015 10η εντολή ALPHA Μιχάλης Τίτλος Επεισοδίου: "Εκδίκηση"
2018 Δέκα Μικροί Μήτσοι ANT1 διάφοροι ρόλοι Πρωταγωνιστικός Ρόλος, Σεναριογράφος
2019-σήμερα Αλ Τσαντίρι Nιουζ OPEN Ο Ίδιος Παρουσιαστής
Αλ Σιχτίρι OPEN Ο Ίδιος Παρουσιαστής

Σάτιρα και κριτικήΕπεξεργασία

Το καλοκαίρι του 1987 όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος συσπειρώθηκε γύρω από τον Λάκη Λαζόπουλο όταν ύστερα από έρευνα του εισσαγελέα Χρήστου Μαρκογιαννάκη συνελήφθη ο ίδιος και η Άννα Παναγιωτοπούλου για την σατιρική θεατρική παράστασή του "Τι είδε ο Γιαπωνέζος" με την κατηγορία της εξύβρισης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρήστο Σαρτζετάκη. Στο αυτόφωρο, τον ανέλαβε ο πολύπειρος δικηγόρος Γ. Β. Μαγκάκης, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Χ. Σαρτζετάκη στα χρόνια του "Ζ". Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Ιωάννα Μποτούλα, ο Λευτέρης Κυπραίος και η Μαρία Ρεζάν. Τελικώς και οι δυο τους αθωώθηκαν ομοφώνως, ενώ αποδείχθηκε πως ο ΠτΔ δεν είχε εμπλόκή στο θέμα.

Το 1992 σημείωσε επιτυχία με την τηλεοπτική σατιρική σειρά Δέκα Μικροί Μήτσοι και τα τελευταία χρόνια κάνει την σατιρική εκπομπή Αλ Τσαντίρι Νιουζ.

Έχει δεχτεί πληθώρα κατηγοριών για την μεροληψία του υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ κατά τα τελευταία επεισόδια της εκπομπής του[3][4] και συγκεκριμένα υπέρ του Αλέξη Τσίπρα και εναντίον του Παναγιώτη Λαφαζάνη.[5]

Ο Λαζόπουλος απέκτησε μεγάλη φήμη μέσω της εκπομπής Αλ Τσαντίρι Νιουζ. Ωστόσο, η συνεχής σάτιρα σε πρόσωπα όπως π.χ. την Μιμή Ντενίση, θεωρήθηκε υπερβολική από τα ΜΜΕ της χώρας. Επικρίθηκε επίσης από μεγάλη μερίδα του τύπου (blogs, sites και εφημερίδες) για λαϊκισμό.[6][7][7][7][8][9]

Το 2009 στην τηλεοπτική εκπομπή σειράς Μεγάλοι Έλληνες, μια παραγωγή του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, αναδείχθηκε ως ένας εκ των εκατό μεγαλύτερων Ελλήνων όλων των εποχών, καταλαμβάνοντας την 83η θέση.[10] Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμησή του αργότερα, μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής του Αλ Τσαντίρι Νιουζ.

Σχετικά θέματαΕπεξεργασία

ΠηγέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία