Ράνια Σχίζα

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Ουρανία (Ράνια) Σχίζα (12 Σεπτεμβρίου 1967-) είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Ράνια Σχίζα
Rania Schiza at Simadia stin omichli in Polychoros Vault, Athens, 202001 n3.jpg
Γέννηση12  Σεπτεμβρίου 1967
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΣπουδέςΔραματική Σχολή Βεάκη
Ιδιότηταηθοποιός
Σημαντικά έργαΣαββατογεννημένες, Όλα του γάμου δις κολλα, Οι Aταίριαστοι, Μαζί σου, Τα κορίτσια του μπαμπά, Λατρεμένοι μου γείτονες, Κούκλες και Οι Συμμαθητές
Commons page Σχετικά πολυμέσα

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Βεάκη.[1] Έγινε γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό από τον ρόλο της ως σενιόρα Σούλα, μια από τις τρεις συζύγους του Σάκη Μπουλά στην κωμική σειρά του MEGA Σαββατογεννημένες.

Είναι παντρεμένη και έχει δυο κόρες, τη Ναταλία και την Κατερίνα.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2003-2004 Σαββατογεννημένες MEGA Σούλα Καραγιαννίδου Πρωταγωνιστικός ρόλος
2004-2005 Όλα του γάμου δις κολλα ALPHA Ράνια
2005-2006 Οι αταίριαστοι MEGA Μαίρη Παπαδοπούλου
2007 Μαζί σου MEGA Ελένη Παπανικολάου
2007-2008 Τα κορίτσια του μπαμπά ANT1 Πέμη
2008-2009 Λατρεμενοι Μου Γείτονες MEGA Ολίβια Θεοδωράκη - Γαληνού
2010-2011 Κούκλες MEGA Μιμή Ιωάννου
2016-2017 Οι Συμμαθητές ANT1 Αλίκη Ρεμούνδου-Κουλούρη

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. User, Super. «Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης "Βεάκη" - Απόφοιτοι». www.veaki.gr. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Ιανουαρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2017. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία