Σάσα Καστούρα

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Αναστασία (Σάσα) Καστούρα (Θεσσαλονίκη, 8 Οκτωβρίου 1940[1] - Θεσσαλονίκη, 17 Ιουνίου 2014[2]) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Σάσα Καστούρα
Γέννηση8 Οκτωβρίου 1940
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Θάνατος17 Ιουνίου 2014 (73 ετών)
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός
ΣύζυγοςΠαύλος Φιλίππου
Είδος τέχνηςΚινηματογράφος, Θέατρο

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό έγινε μετά από τη συμμετοχή της στη δημοφιλή σειρά "Η Γειτονιά μας", όπου υποδυόταν τη μνηστή του βασικού πρωταγωνιστή Μάκη Δεμίρη. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1962. Παντρεύτηκε τον οπερατέρ Απεβίωσε: 28 Σεπτεμβρίου 2021 Παύλος Φιλίππου.

ΠολιτικήΕπεξεργασία

Ήταν μέλος του ΚΚΕ και ήταν υποψήφια βουλευτής στις εκλογές στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, δυο φορές (1993, 1996).

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
1962 Ηλέκτρα
1965 Η Εύα δεν αμάρτησε
1966 Διπλοπενιές
1967 Καλώς ήλθε το δολάριο

Τρελλός παλαβός και Βέγγος

1968 Οι μνηστήρες της Πηνελόπης
1970 Ο ξεροκέφαλος

Η τύχη μου τρελάθηκε

1972 Οι εκβιαστές

Οι απάνθρωποι

1977 Εύθυμες ιστορίες
1981 Η κραυγή των λύκων
1982 Ορκιστείτε παρακαλώ
1989 Το χρέος του μπάτσου
2000 e-mail

Τέλειος άνδρας

2001 Κάτω από την Ακρόπολη
2003 Οίκος ανοχής

1970 Ο μεγάλος ένοχος

Θεατρικές παραστάσειςΕπεξεργασία

σεζόν παράσταση ρόλος θίασος θέατρο σκηνοθέτης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1961/1962 Προμηθεύς Δεσμώτης χορός Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος περιοδεία Σωκράτης Καραντινός
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1962/1963 Σίβυλλα Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Σωκράτης Καραντινός
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1973/1974 Και τώρα τι κάνουμε ... Θεατρικαί Επιχειρήσεις Νίκου Ρίζου Θέατρο Μινώα Βαγγέλης Σειληνός
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1992/1993 Μαχαίρι στο κόκκαλο Ελένη Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Πάνος Χαρίτογλου

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε παράσταση εμφανίζονται ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο που υπάρχει στο όνομα της κάθε παράστασης


ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

ΠηγέςΕπεξεργασία