Άνοιγμα κυρίου μενού

Βαγγέλης Σειληνός

Έλληνας ηθοποιός

Ο Βαγγέλης Βασιλάτος, ευρύτερα γνωστός ως Βαγγέλης Σειληνός (12 Απριλίου 1936 - 2 Μαΐου 1998), ήταν Έλληνας ηθοποιός, χορευτής, χορογράφος και σκηνοθέτης.

Βαγγέλης Σειληνός
Γέννηση12 Απριλίου 1936
Αίγινα
Θάνατος2 Μαΐου 1998 (62 ετών)
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταχορογράφος, ηθοποιός και χορευτής
ΣύζυγοςΜαρία Ιωαννίδου

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στην Αίγινα το 1936, μεγάλωσε στο Μεταξουργείο.[1]

Εμφανίστηκε σε ταινίες μεταξύ των οποίων οι: Γοργόνες και Μάγκες, Μαριχουάνα stop!, Η Παριζιάνα, Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι και Ξυπόλητος Πρίγκηψ.

Υπήρξε δύο φορές παντρεμένος και με τη δεύτερη σύζυγό του απέκτησαν δύο παιδιά. Πρώτη του σύζυγος ήταν η Μαρία Ιωαννίδου.[2]

Απεβίωσε στις 2 Μαΐου του 1998 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών κατά τη διάρκεια εγχείρησης ανοιχτής καρδιάς.[3][1]

Ενδεικτική φιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος
1957 Η θεία απ' το Σικάγο Παπαδόπουλος
1962 Οργή Νικήτας
1963 Μικροί και μεγάλοι εν δράσει Παύλος
1963 Αυτό το κάτι άλλο! Φίλος Τέλη
1964 Δίψα για Ζωή Κώστας
1964 Ο Τελευταίος Πειρασμός Πάνος
1964 Ο εμίρης κι ο κακομοίρης Διάδοχος Πρίγκηψ Αμπντουλάχ
1966 Ξυπόλητος Πρίγκηψ Λάκης Πετρόπουλος
1968 Ο ψεύτης Πέτρος Τρανός
1968 Γοργόνες και Μάγκες Νικόλας
1969 Γυμνοί στο δρόμο Χρήστος
1969 Η Παριζιάνα Βαγγέλης
1970 Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο Πάνος
1971 Μια Ελληνίδα στο χαρέμι Βαγγέλης
1971 Μαριχουάνα στοπ Αχιλλέας
1976 Έγκλημα στο Καβούρι Μάικ

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία