Σαρλότε Περέλι

Σουηδή τραγουδίστρια


Η Σαρλότε Περέλι (Anna Jenny Charlotte Jensen Perrelli, 7 Οκτωβρίου 1974-) είναι δημοφιλής Σουηδή τραγουδίστρια, ηθοποιός και παρουσιάστρια της τηλεόρασης. Έγινε ευρύτερα γνωστή μετά τη νίκη της στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision το 1999 με το τραγούδι Take me to your heaven (ως Σαρλότε Νίλσον, με το πατρικό της τότε επώνυμο). Από τότε έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ. Το 2008 επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει τη χώρα της για δεύτερη φορά στο Διαγωνισμό που διεξήχθη στο Βελιγράδι. Αν και μεγάλο φαβορί, η επιτυχία της δεν επαναλήφθηκε αφού πήρε την 18η θέση. Παρόλα αυτά το τραγούδι της Hero κάνει μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη και είναι από τα λίγα τραγούδια της Eurovision του 2008 που έμειναν στην μνήμη των Ευρωπαίων. Έχει δύο γιους. Έχει συνεργαστεί με την επίσης Σουηδή σταρ Καρόλα

Σαρλότε Περέλι
Charlotte Perrelli 2013-05-28 001.jpg
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Charlotte Perrelli (Σουηδικά)
Γέννηση7  Οκτωβρίου 1974[1]
Hovmantorp
Χώρα πολιτογράφησηςΣουηδία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςσουηδικά
Αγγλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδίστρια
τραγουδοποιός
μουσικός ηχογραφήσεων
Περίοδος ακμής1987
Οικογένεια
ΤέκναAngelo Perelli[2]
Alessio Perelli[2]
Ιστότοπος
www.charlotteperrelli.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • 1999 - Charlotte
  • 2001 - Miss Jealousy
  • 2004 - Gone Too Long
  • 2006 - I din röst
  • 2008 - Hero
  • 2008 - Rimfrostjul
  • 2012 - The Girl


  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Internet Movie Database. nm0632185. Ανακτήθηκε στις 12  Αυγούστου 2015.
  2. 2,0 2,1 «Charlotte Perrelli». (σουηδικά) Expressen. Bonnier Group. Ανακτήθηκε στις 24  Μαΐου 2021.