Σαρλότε Περέλι

Σουηδή τραγουδίστρια

Η Σαρλότε Περέλι (Anna Jenny Charlotte Jensen Perrelli, 7 Οκτωβρίου 1974-) είναι Σουηδή τραγουδίστρια, ηθοποιός και παρουσιάστρια. Έγινε ευρύτερα γνωστή μετά τη νίκη της στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision το 1999 με το τραγούδι Take me to your heaven (ως Σαρλότε Νίλσον, με το πατρικό της τότε επώνυμο). Από τότε έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ. Το 2008 επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει τη χώρα της για δεύτερη φορά στο Διαγωνισμό που διεξήχθη στο Βελιγράδι. Αν και μεγάλο φαβορί, η επιτυχία της δεν επαναλήφθηκε αφού πήρε την 18η θέση. Παρόλα αυτά το τραγούδι της Hero έκανε μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη. Έχει δύο γιους. Έχει συνεργαστεί με την επίσης Σουηδή σταρ Καρόλα

Σαρλότε Περέλι
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Charlotte Perrelli (Σουηδικά)
Γέννηση7  Οκτωβρίου 1974[1]
Hovmantorp
Χώρα πολιτογράφησηςΣουηδία
Ιδιότητατραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός ηχογραφήσεων
ΤέκναAngelo Perelli[2] και Alessio Perelli[2]
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςποπ μουσική και Disco
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Δισκογραφία Επεξεργασία

  • 1999 - Charlotte
  • 2001 - Miss Jealousy
  • 2004 - Gone Too Long
  • 2006 - I din röst
  • 2008 - Hero
  • 2008 - Rimfrostjul
  • 2012 - The Girl

Παραπομπές Επεξεργασία

  1. (Αγγλικά) Internet Movie Database. nm0632185. Ανακτήθηκε στις 12  Αυγούστου 2015.
  2. 2,0 2,1 «Charlotte Perrelli». (Σουηδικά) Expressen. Bonnier Group. Ανακτήθηκε στις 24  Μαΐου 2021.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι Επεξεργασία

  •   Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Charlotte Perrelli στο Wikimedia Commons