Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Σαρλότ Περέλι (Anna Jenny Charlotte Jensen Perrelli, 7 Οκτωβρίου 1974-) είναι δημοφιλής Σουηδέζα τραγουδίστρια, ηθοποιός και παρουσιάστρια της τηλεόρασης. Έγινε περισσότερο γνωστή για τη νίκη της στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision το 1999 με το τραγούδι Take me to your heaven (Τότε ονομαζόταν Σαρλότ Νίλσον). Από τότε έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ. Το 2008 επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει τη χώρα της για δεύτερη φορά στο Διαγωνισμό που διεξήχθη στο Βελιγράδι. Αν και μεγάλο φαβορί η επιτυχία της όμως δεν επαναλήφθηκε αφού πήρε την 18η θέση. Παρόλο αυτά το τραγούδι της Hero κάνει μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη και είναι από τα μόνα τραγούδια της Eurovision του 2008 που έμειναν στην μνήμη των Ευρωπαίων. Έχει 2 γιους και έχει συνεργαστεί με την εξίσου Σουηδέζα σταρ Καρόλα

Σαρλότ Περέλι
Charlotte Perrelli 2013-05-28 001.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση 7  Οκτωβρίου 1974[1]
Hovmantorp
Υπηκοότητα Σουηδία
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα τραγουδίστρια
τραγουδοποιός
Ιστοσελίδα

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • 1999 - Charlotte
  • 2001 - Miss Jealousy
  • 2004 - Gone Too Long
  • 2006 - I din röst
  • 2008 - Hero
  • 2008 - Rimfrostjul
  • 2012 - The Girl


  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Internet Movie Database. nm0632185. Ανακτήθηκε στις 12  Αυγούστου 2015.