Η Τίγκαν Πρίσλεϊ (Teagan Presley, πραγματικό όνομα: Άσλεϊ Έρικσον, Ashley Ann Erickson, 24 Ιουλίου 1985) είναι Αμερικανίδα πορνογραφική ηθοποιός.

Τίγκαν Πρίσλεϊ
Tegan Presley 2009.jpg
ΨευδώνυμοTeagan Presley
Γέννηση24  Ιουλίου 1985
The Woodlands
ΕθνικότηταWhite American
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΙδιότηταΗθοποιός πορνογραφικών ταινιών και glamour model
ΒραβεύσειςΒραβεία AVN
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

Βιογραφικά στοιχείαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου 1985 στο Χιούστον του Τέξας. Τελείωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σπούδασε Γυμνασική και Σπορ, ενώ είχε επίδοση και στο μπαλέτο. Ξεκίνησε την καριέρα της ως πορνοστάρ το 2003, και από τότε έχει περισσότερα από 50 ρόλους σε έργα με σκληρό πορνό στο ενεργητικό της.

Ενδεικτική φιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • 2004: Flesh Hunter 7
  • 2005: Pirates
  • 2006: Island Fever 4
  • 2007: Babysitters
  • 2008: Roller Dollz
  • 2008: Jack's POV 12
  • 2008: Not The Bradys XXX 2: Marcia!, Marcia!, Marcia!
  • 2008: Not Bewitched XXX
  • 2010: Teagan Takes Control
  • 2010: Eva Angelina vs. Teagan

AuszeichnungenΕπεξεργασία

  • 2004: προτάθηκε για το βραβείο AVN Award: Best New Starlet
  • 2005: XRCO Award: Best New Starlet
  • 2005: XRCO Award: Best 3-Way Scene με παρτενέρ τους Μαρκ Άσλεϊ και Αλμπέρτο Ρέι
  • 2007: AVN Award: Best All-Girl Sex Scene – Video στο Island Fever 4 με παρτενέρ τις Τζέση Τζέην, Γιάνα Κόβα και Σοφία Σαντί
  • 2009: AVN Award: Best Solo Sex Scene στο Not Bewitched XXX
  • 2009: XRCO Award: Best Cumback
  • 2010: AVN Award: Best All-Girl Group Sex Scene (στο Deviance, με παρτενέρ τις Εύα Αντζελίνα, Κάγκνεϊ Λιν Κάρτερ, Σάννυ Λεόν και Αλέξις Τέξας)

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία