Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Τζέρεμι Ουίλιαμ Φρέντρικ Σμιθ (Jeremy William Fredric Smith, 1 Ιουλίου 1990), περισσότερο γνωστός ως Τζέρεμι Ίρβιν (Jeremy Irvine), είναι Άγγλος ηθοποιός.

Τζέρεμι Ίρβιν
Jeremy Irvine 2011.jpg
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Jeremy Irvine (Αγγλικά)
Γέννηση 18 Ιουνίου 1990 (1990-06-18) (29 ετών)
Κεϊμπριτζσάιρ, Αγγλία
Κατοικία West Hampstead
Χώρα πολιτογράφησης Ηνωμένο Βασίλειο
Σπουδές Ακαδημία Μουσικής και Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου
Ιδιότητα ηθοποιός, ηθοποιός θεάτρου και ηθοποιός ταινιών
Συγγενείς Irvine B. Smith (παππούς)
Ιστοσελίδα Επίσημος ιστότοπος
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε το 1990 στο Κεϊμπριτζσάιρ της Αγγλίας ως Τζέρεμι Ουίλιαμ Φρέντρικ Σμιθ και το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Ίρβιν προέρχεται από το μικρό όνομα του παππού του[1].

Η πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλου μήκους ταινία ήταν ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο Το άλογο του πολέμου του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Στη συνέχεια έπαιξε στο Ο κύκλος των αναμνήσεων με συμπρωταγωνιστές τον Κόλιν Φερθ και τη Νικόλ Κίντμαν, ενώ ήταν πρωταγωνιστής στην ταινία Stonewall του Ρόλαντ Έμεριχ.[2]

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Κινηματογράφος
  • 2011 Το άλογο του πολέμου
  • 2012 Now Is Good
  • 2012 Μεγάλες προσδοκίες
  • 2013 Ο κύκλος των αναμνήσεων
  • 2013 A night in Old Mexico
  • 2014 Το θήραμα
  • 2014 Η γυναίκα με τα μαύρα 2: Άγγελος του θανάτου
  • 2015 Stonewall
  • 2015 Μάχη για έναν καλύτερο κόσμο
  • 2015 The Bad Education Movie
  • 2016 Billionaire Boys Club
  • 2016 Fallen
  • 2016 This Beautiful Fantastic
  • 2018 Mamma Mia! Here We Go Again
Τηλεόραση
  • 2009 Life Bites

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία