Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Έλληνας ηθοποιός

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης (Λέσβος, 19 Απριλίου 1958) είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης το 2017
Γέννηση19 Απριλίου 1958 (1958-04-19) (66 ετών)
Αγιάσος Λέσβου
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός
Σημαντικά έργαΕγκλήματα
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Βιογραφία Επεξεργασία

Γεννήθηκε το 1958 στην Αγιάσο της Λέσβου. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1982 και έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό με την συμμετοχή του στην πολύ πετυχημένη τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1, Εγκλήματα, την περίοδο 1998-2000.

Πριν τον πρωταγωνιστικό του ρόλο σε αυτή την σειρά, είχε βρεθεί για έντεκα χρόνια στο πλευρό του Λάκη Λαζόπουλου, στους Δέκα μικρούς Μήτσους, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel. Έχει επίσης συμμετάσχει στις σειρές Οι μεν και οι δεν, Αχ Ελένη, Ντόλτσε βίτα, Στρίβειν διά του αρραβώνος και Όλα του γάμου δύσκολα.

Την περίοδο 2006-2007 συμμετείχε στη ανατρεπτική μαύρη κωμωδία Πόσο γλυκά με σκοτώνεις μαζί με τη Μαρία Λεκάκη και τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη. Την επόμενη τηλεοπτική περίοδο, 2007-2008, έκανε μία guest εμφάνιση στη σειρά Γιούγκερμαν. Ακολούθησαν guest εμφανίσεις στις σειρές: Κόκκινο δωμάτιο, Safe Sex, Επτά θανάσιμες πεθερές, Δια ταύτα, Κάτω Παρτάλι, Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα, Ο άντρας των ονείρων μου, Μην αρχίζεις τη μουρμούρα, Δέκα μικροί Μήτσοι και Το σόι σου. Τη σεζόν 2021 - 2022 έπαιξε στη σειρά Συμπέθεροι από τα Τίρανα μαζί με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και την Τζένη Καζάκου. Τη σεζόν 2022 - 2023 είχε μια guest εμφάνιση στη σειρά Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη.

Φιλμογραφία Επεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος
1982 Η χώρα των αγαλμάτων[1]
1994 Το χάραμα[2]
1996 Προς την ελευθερία[3]
2003 Οξυγόνο καλεσμένος
2006 Straight Story Πέτρος
2007 76543 ασθενής
2010 Ταξίδι στη Μυτιλήνη Νυχτερίδας
Ο θάνατος που ονειρεύτηκα χαρακτήρας 1
2014 Μικρές ματιές στ' ανθρώπινα[4] Βασίλης
2015 Αμόρε μίο

Προσωπική ζωή Επεξεργασία

Εδώ και αρκετά χρόνια συγκατοικεί με την επίσης ηθοποιό και καλή φίλη του Βίκυ Σταυροπούλου στην Ανθούπολη Περιστερίου. Παρότι μένουν μαζί, η σχέση τους είναι πάντα φιλική.[εκκρεμεί παραπομπή]

Παραπομπές Επεξεργασία

  1. «Το αίμα των αγαλμάτων - retroDB». www.retrodb.gr. Ανακτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2023. 
  2. «Το χάραμα - retroDB». www.retrodb.gr. Ανακτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2023. 
  3. Κακολύρη, Ασπασία (6 Οκτωβρίου 2023). «ΕΡΤ2 - Αφιέρωμα στη μνήμη της Μαίρης Χρονοπούλου». ΕΡΤ. Ανακτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2023. 
  4. «Μικρές Ματιές στ' Ανθρώπινα - FLIX». flix.gr. 22 Ιανουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2023. 

Εξωτερικές πηγές Επεξεργασία