Η Kaliopi (Σλαβομακεδόνικα: Калиопи Букле, γεν. 28 Δεκεμβρίου 1966) είναι Σλαβομακεδόνισσα τραγουδίστρια.

Kaliopi
ESC2016 - Macedonia Meet & Greet 02.jpg
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Калиопи Букле (Σλαβομακεδονικά)
Γέννηση28  Δεκεμβρίου 1966[1]
Οχρίδα
ΕθνικότηταΣλαβομακεδόνες
Χώρα πολιτογράφησηςΣοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας
Βόρεια Μακεδονία
Ιδιότητατραγουδιστής και τραγουδοποιός
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςΠοπ μουσική
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • 2000: "Oboi Me"
  • 2001: "Ako Denot Mi E Nokj"
  • 2004: "Ne Mi Go Zemaj Vremeto"
  • 2008: "Zelim Ti Reci"
  • 2010: "Poraka"
  • 2013: "Melem"

ΑναφορέςΕπεξεργασία

Προκάτοχος
Ντεμπούτο
Συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη Eurovision
1996
Διάδοχος
Βλάντο Γιάνεφσκι
Ne zori, zoro
Προκάτοχος
Βλάτκο Ίλιεφσκι
Rusinka
Συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη Eurovision
2012
Διάδοχος
Έσμα & Λοζάνο
Pred da se razdeni
Προκάτοχος
Ντάνιελ Καϊμάκοσκι
Autumn Leaves
Συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη Eurovision
2016
Διάδοχος
Γιάνα Μπούρτσεσκα
Dance Alone