Βασιλική Τρουφάκου

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Βασιλική Τρουφάκου (Νέα Σμύρνη Αττικής, 1986) είναι Ελληνίδα ηθοποιός με καταγωγή από τα Παπαδιάνικα Λακωνίας.

Βασιλική Τρουφάκου
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Βασιλική Τρουφάκου (Ελληνικά)
Γέννηση1986
Νέα Σμύρνη
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΣπουδέςΔραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Ιδιότηταηθοποιός

Είναι απόφοιτη της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου αλλά και του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχείου.[1][2] Έγινε γνωστή από την τηλεοπτική σειρά του MEGA, «Κάτω Παρτάλι» αλλά και από θεατρικές παραστάσεις στο Θέατρο Νέου Κόσμου όπως η Έντα Γκάμπλερ.

Το 2016, στην τελετή των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, κέρδισε το βραβείο Β’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Ουζερί Τσιτσάνης.[3]

Η πλέον πρόσφατη συμμετοχή της είναι στην δραματική τηλεοπτική σειρά του Mega Channel, Famagusta (2024), στον ρόλο της Ιφιγένειας Χαραλάμπους.

Τον Μάιο του 2024 γέννησε το πρώτο της παιδί, έναν γιο.[4]

Φιλμογραφία Επεξεργασία

Έτος Τίτλος ταινίας Ρόλος Διακρίσεις
2008 Η μουσική των προσώπων μουσικός
2011 Ηγέτης Μαρία
2014 Medea Melea Γλαύκη
Μητριαρχία Άννα
2015 Ουζερί Τσιτσάνης Λέλα Βραβείο Β' Γυναικέιου Ρόλου | Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας
2016 Καύση Καίτη
2017 The bachelor 2 Αγγελίνα Λεβεντογιαννάκη
2018 1968 Βαρβάρα
The bachelor 3 Αγγελίνα Λεβεντογιαννάκη
2020 A pure place μητέρα του Φαστ


Παραπομπές Επεξεργασία