Γιάννης Βαρδής

Έλληνας τραγουδιστής

Ο Γιάννης Βαρδής (29 Μαρτίου 1974, Αθήνα) είναι Έλληνας μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής.

Γιάννης Βαρδής
Γέννηση29 Μαρτίου 1974 (1974-03-29) (47 ετών)
Αθήνα, Ελλάδα
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότητατραγουδιστής
ΓονείςΑντώνης Βαρδής
Όργαναφωνή
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Ο Γιάννης Βαρδής γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του 1974 στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία άρχισε να γράφει δικά του τραγούδια. Έχει σπουδάσει πιάνο. Η πρώτη συμμετοχή του σε δίσκο ήταν στο δίσκο του πατέρα του Αντώνη Βαρδή, "Στην Ελλάς του 2000".

Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1997 με όνομα "Οικογενειακή Υπόθεση", με τέσσερα τραγούδια. Το 1998 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο "Άμα δεις τα παιδιά", η ανταπόκριση του νεανικού κοινού ήταν πολύ μαζική. Ο δίσκος έγινε χρυσός από την πρώτη ημέρα και έτσι σημείωσε ρεκόρ. Ένα ακόμα άλμπουμ που εντυπωσίασε με την ερμηνεία του ήταν το "Μοναξιά" που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2000. Οι επόμενοι δίσκοι που κυκλοφόρησε ήταν "Υπάρχω και εγώ", "Πες μου τι νιώθεις", ο οποίος έγινε χρυσός, "Επικίνδυνα αγαπάς", "Μετά", "Ο,τι Αγαπήσαμε", "Να ξεκινήσουμε απ΄την αρχή" και "Στιγμές". Ο δίσκος "Πες μου τι νιώθεις" επανακυκλοφόρησε το 2003 και περιλάμβανε το τραγούδι "Μια στιγμή", με το οποίο διαγωνίσθηκε στα προκριματικά της Eurovision.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

Τίτλος Έτος
Για Θεσσαλονίκη-Αθήνα 1998
Άμα Δεις τα Παιδιά 1998
Μοναξιά 1999
Στείλε μου τα Πράγματά μου 1999
Μοναξιά... 2000
Έλα από 'δω 2000
Υπάρχω και εγώ 2001
Μην Έρθεις Ξανά 2001
Best Of 2002
Πες μου τι Νιώθεις 2002
Επικίνδυνα Αγαπάς 2004
Μετά 2005
Ό, τι Αγαπήσαμε 2006
Να Ξεκινήσουμε απ' την Αρχή 2007
Στιγμές 2009

ΠηγέςΕπεξεργασία