Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος έργων του Μουσείου Ιστορίας της Τέχνης

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων του Μουσείου Ιστορίας της Τέχνης της Βιέννης.

Παρουσιάζονται μόνο έργα ευρωπαϊκής ζωγραφικής και γλυπτικής που βρίσκονται στο κεντρικό κτίριο του μουσείου, στην Ρίνγκστράσσε.


Ιταλική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
MantegnaSebastian.jpg Αντρέα Μαντένια Άγιος Σεβαστιανός
Messina.Madona01.jpg Αντονέλλο ντα Μεσσίνα Pala di San Cassiano
Pietro Perugino 077.jpg Περουτζίνο Η Βάπτιση
Raphael - Madonna in the Meadow - Google Art Project.jpg Ραφαήλ Madonna del prato (Η Παρθένος του Λειμώνος)
Andrea del Sarto - Lamentation of Christ - WGA0388.jpg Αντρέα ντελ Σάρτο Θρήνος για τον Χριστό
Correggio 028c.jpg Κορρέτζο Δίας και Ιώ
Antonio Allegri, called Correggio - The Abduction of Ganymede - Google Art Project.jpg Κορρέτζο Η απαγωγή του Γανυμήδη
Parmigianino Selfportrait.jpg Παρμιτζανίνο Αυτοπροσωπογραφία από κυρτό καθρέφτη
Parmigianino 015.jpg Παρμιτζανίνο Προσωπογραφία (του Μαλατέστα Μπαλιόνε ;)
Niccolò dell' Abbate 002.jpg Παρμιτζανίνο Η μεταστροφή του Αγίου Παύλου
Agnolo di Cosimo, called Bronzino - Holy Family with St. Anne and the Infant St. John - Google Art Project.jpg Άνιολο Μπροντσίνο Η Αγία Οικογένεια με την Αγία Άννα και τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή
Giovanni Bellini - Giovane donna nuda allo specchio.jpg Τζοβάννι Μπελλίνι Γυναίκα που κάνει την τουαλέτα της
Giorgione 043.jpg Τζορτζόνε Λάουρα
Giorgione - Three Philosophers - Google Art Project.jpg Τζορτζόνε Τρεις φιλόσοφοι
Palma il Vecchio 007.jpg Πάλμα Βέκκιο Παρθένος και Βρέφος με αγίους
Vecelli, Tiziano -Violante - 1515-1518.jpg Τιτσιάνο Βιολάντε
Tiziano, i bravi.jpg Τιτσιάνο Ο μπράβος
Tiziano Vecellio,called Titian - Gipsy Madonna - Google Art Project.jpg Τιτσιάνο Η τσιγγάνα Μαντόνα
Tizian 038.jpg Τιτσιάνο Κορίτσι με γούνα
Titian.Danae01.jpg Τιτσιάνο Δανάη
Titian - Portrait of Benedetto Varchi - WGA22950.jpg Τιτσιάνο Προσωπογραφία του Μπενεντέττο Βάρκι
Isabella d'Este Titien.jpg Τιτσιάνο Ισαβέλλα ντ' Έστε
Tiziano Vecellio, called Titian - Ecce Homo - Google Art Project.jpg Τιτσιάνο Ίδε ο άνθρωπος
Tizian - Bildnis des Jacopo de Strada.jpg Τιτσιάνο Ο αρχαιοπώλης Γιάκοπο Στράντα
Tizian 051.jpg Τιτσιάνο Νύμφη και βοσκός
Lorenzo Lotto 052b.jpg Λορέντσο Λόττο Προσωπογραφία νέου μπροστά σε λευκό παραπέτασμα
Lorenzo Lotto 035.jpg Λορέντσο Λόττο Παρθένος και Βρέφος με τους Αγίους Ιάκωβο και Αικατερίνη
Paris Bordone 005.jpg Πάρις Μπορντόνε Αλληγορία (Άρης και Αφροδίτη)
Jacopo Robusti, called Tintoretto - Lorenzo Soranzo - Google Art Project.jpg Τιντορέττο Προσωπογραφία του Λορέντσο Σοράντσο
Jacopo Robusti, called Tintoretto - Susanna and the Elders - Google Art Project.jpg Τιντορέττο Η Σωσσάνα και οι γέροι
Paolo Veronese 006.jpg Πάολο Βερονέζε Η ανάσταση του γιου της χήρας της Ναΐν
Veronese.Judith Holofernes01.jpg Πάολο Βερονέζε Η Ιουδήθ με το κεφάλι του Ολοφέρνη
Paolo Veronese - Lucretia - WGA24962.jpg Πάολο Βερονέζε Λουκρητία
Veronese.AdorationMagi01.jpg Πάολο Βερονέζε Η προσκύνηση των Μάγων
Paolo Veronese - Ercole, Deianira e il centauro Nesso (KHM).jpg Πάολο Βερονέζε Ηρακλής, Δηιάνειρα και Νέσσος
Paolo Veronese - Agar e Ismaele nel deserto (KHM).jpg Πάολο Βερονέζε Η Άγαρ και ο Ισμαήλ στην έρημο
Jacopo da Ponte,called Jacopo Bassano - Adoration of the Magi - Google Art Project.jpg Τζάκοπο Μπασσάνο Η προσκύνηση των Μάγων
David holding the head of Goliath by Caravaggio (Rome).jpg Καραβάτζο Ο Δαβίδ με το κεφάλι του Γολιάθ
Michelangelo Merisi, called Caravaggio - The Crowning with Thorns - Google Art Project.jpg Καραβάτζο Ο ακάνθινος στέφανος
Michelangelo Merisi, called Caravaggio - Madonna of the Rosary - Google Art Project.jpg Καραβάτζο Madonna del Rosario
Domenico Fetti 005.jpg Ντομένικο Φέττι Ο μυστικός γάμος της Αγίας Αικατερίνης της Αλεξανδρείας και Άγιοι
Domenico Fetti 015.jpg Ντομένικο Φέττι Η επιστροφή του ασώτου
Domenico Fetti 010.jpg Ντομένικο Φέττι Γαλάτεια και Πολύφημος
Guercino - Return of the Prodigal Son - WGA10930.jpg Γκουερτσίνο Η επιστροφή του ασώτου
Salvatore Rosa 005.jpg Σαλβατόρ Ρόζα Η επιστροφή της Αστραίας
Guido Reni - Baptism of Christ (Kunsthistorisches Museum) .jpg Γκουίντο Ρένι Η Βάπτιση
Guido Reni - St Jerome - WGA19314.jpg Γκουίντο Ρένι Άγιος Ιερώνυμος
Pietro da Cortona 001.jpg Πιέτρο ντα Κορτόνα Η επιστροφή της Άγαρ
Bernardo strozzi-lautenspieler-Kunsthistorisches Museum.jpg Μπερνάρντο Στρότσι Ο λαουτίστας
Elias and the Widow of Serepta Bernardo Strozzi.jpg Μπερνάρντο Στρότσι Ο προφήτης Ηλίας και η χήρα
Luca Giordano - The Fall of the Rebel Angels - Google Art Project.jpg Λούκα Τζορντάνο Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ γκρεμίζει τους εξεγερμένους αγγέλους
Giovanni Battista Tiepolo 027.jpg Τζανμπαττίστα Τιέπολο Ο θάνατος του υπάτου Λεύκιου Ιούνιου Βρούτου
Bernardo Bellotto, il Canaletto - View of Vienna from the Belvedere.jpg Μπερνάρντο Μπελλόττο (Καναλέττο) Η Βιέννη από το Μπελβεντέρε
Arcimboldo Fire.jpg Τζουζέππε Αρτσιμπόλντο Φωτιά
Arcimboldo Winter 1563.jpg Τζουζέππε Αρτσιμπόλντο Χειμώνας
Arcimboldo, Giuseppe Summer.jpg Τζουζέππε Αρτσιμπόλντο Καλοκαίρι


Ισπανική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Diego Velázquez - Infanta Margarita - WGA24465.jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Η ινφάντα Μαργαρίτα Τερέζα με ροζ φόρεμα
Diego Velázquez 027.jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Η ινφάντα Μαργαρίτα Τερέζα με μπλε φόρεμα
Prince Philip Prospero by Diego Velázquez.jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Ο ινφάντης Φίλιππος Πρόσπερος


Γαλλική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Jean Fouquet- Portrait of the Ferrara Court Jester Gonella.JPG Ζαν Φουκέ Ο αυλικός γελωτοποιός Γκονέλλα
Nicolas Poussin - The Destruction of the Temple at Jerusalem - WGA18301.jpg Νικολά Πουσέν Η άλωση της Ιερουσαλήμ από τον Τίτο
Hyacinthe Rigaud 003.jpg Υασίντ Ριγκώ Φίλιπ Βέντσελ, κόμης Ζίντσεντορφ


Φλαμανδική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Jan van Eyck - Kardinal Niccolò Albergati - Google Art Project.jpg Γιαν βαν Άικ Ο καρδινάλιος Νικκολό Αλμπεργκάτι
Rogier van der Weyden 017.jpg Ρόχιερ φαν ντερ Βάιντεν Σταύρωση
Fall and Redemption of Man - Hugo van der Goes.jpg Χούγκο φαν ντερ Χους Το προπατορικό αμάρτημα και Θρήνος για τον Χριστό
Hieronymus Bosch 054.jpg Ιερώνυμος Μπος Πορεία προς τον Γολγοθά
Joachim Patinir - Le Baptême du Christ.jpg Γιοάχιμ Πατινίρ Η Βάπτιση
Pieter Bruegel d. Ä. 066.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Η μάχη μεταξύ Καρναβαλιού και Σαρακοστής
Pieter Bruegel the Elder - The Tower of Babel (Vienna) - Google Art Project - edited.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Ο πύργος της Βαβέλ
Pieter Bruegel de Oude - De sombere dag (vroege voorjaar).jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Η σκοτεινή μέρα από τον Κύκλο των εποχών
Pieter Bruegel d. Ä. 103b.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Ο γυρισμός του κοπαδιού από τον Κύκλο των εποχών
Pieter Bruegel the Elder - Hunters in the Snow (Winter) - Google Art Project.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Οι κυνηγοί στο χιόνι από τον Κύκλο των εποχών
The Peasant and the Birdnester Pieter Bruegel the Elder 1568.jpeg Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Ο κλέφτης των φωλιών
Pieter Bruegel the Elder - Children’s Games - Google Art Project.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Παιδικά παιχνίδια
Pieter Bruegel the Elder - Peasant Wedding - Google Art Project 2.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Χωριάτικος γάμος
Pieter Bruegel the Elder - The Peasant Dance - WGA3499.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Χωριάτικος χορός
Bartholomäus Spranger 017.jpg Μπαρτολομέους Σπράνγκερ Η Αθηνά θριαμβεύτρια επί της Αμαθείας
Bartholomeus Spranger - Venus and Adonis - WGA21692.jpg Μπαρτολομέους Σπράνγκερ Αφροδίτη και Άδωνις
Jan Brueghel (I) - The Great Bouquet - WGA03597.jpg Γιαν Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Λουλούδια σε βάζο
Peter Paul Rubens 123b.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Βιντσέντσο Β΄Γκοντσάγκα της Μάντουας
Peter Paul Rubens - Annunciation - WGA20189.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Ευαγγελισμός
Peter Paul Rubens - Assumption of the Virgin - WGA20238.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Η Ανάληψη της Παρθένου
Peter Paul Rubens 160.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Επιτάφιος θρήνος
Peter Paul Rubens 149.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Στο πάρκο ενός κάστρου
Peter Paul Rubens 126.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Τρίπτυχο του Αγίου Ιλδεφόνσου
Peter Paul Rubens 057.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Φιλήμων και Βαυκίς σε θυελλώδες τοπίο
Peter Paul Rubens 117.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Η λατρεία της Αφροδίτης
Peter Paul Rubens - The Fur ("Het Pelsken") - WGA20386.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Η μικρή γούνα Η Ελέν Φουρμάν με -ανεπαρκή όντως- γούνα
Peter Paul Rubens - Self-Portrait - WGA20392.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Αυτοπροσωπογραφία του 1638-40
Anthonis van Dyck 052b.jpg Άντονι βαν Ντάικ Σαμψών και Δαλιδά
Anthonis van Dyck 085.jpg Άντονι βαν Ντάικ Ο πρίγκηπας Ρούπερτ του Παλατινάτου
Anton van Dyck - Nicolas Lanier - Google Art Project.jpg Άντονι βαν Ντάικ Προσωπογραφία του Νίκολας Λάνιερ
DAVID TENIERS EL JOVEN - El Archiduque Leopoldo Guillermo en su Galería de Bruselas (Kunsthistorisches Museum de Viena, 1650-52. Óleo sobre lienzo, 123 x 163 cm).jpg Ντάβιτ Τένιερς ο νεότερος Ο αρχιδούκας Λεοπόλδος Γουλιέλμος στην πινακοθήκη του στις Βρυξέλλες
Jakob Jordaens 016.jpg Γιάκομπ Γιόρντενς Ο βασιλιάς των Φασολιών


Ολλανδική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Jan van Scorel 001.jpg Γιαν φαν Σκόρελ Υπαπαντή
Rembrandt - Titus Reading - WGA19169.jpg Ρέμπραντ Ο γιος του καλλιτέχνη Τίτος διαβάζει
Rembrandt Harmenszoon van Rijn - Large Self-Portrait - Google Art Project.jpg Ρέμπραντ Μεγάλη αυτοπροσωπογραφία 1652
Rembrandt Harmensz. van Rijn 132.jpg Ρέμπραντ Μικρή αυτοπροσωπογραφία 1657
Jacob Isaacksz. van Ruisdael - The Large Forest - WGA20488.jpg Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Το μεγάλο δάσος
Gerard ter Borch La peleuse de pommes.jpg Χέραρντ τερ Μπορχ Γυναίκα που καθαρίζει μήλα
Jan Steen 004.jpg Γιαν Στέιν Προσοχή στην ευημερία !
Jan Vermeer - The Art of Painting - Google Art Project.jpg Γιοχάννες Βερμέερ Η Τέχνη της Ζωγραφικής


Γερμανική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Martin Schongauer 002.jpg Μάρτιν Σόνγκαουερ Η Αγία Οικογένεια
Albrecht Dürer 003.png Άλμπρεχτ Ντύρερ Η προσκύνηση της Τριάδος
Albrecht Dürer 089.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Προσωπογραφία Βενετσιάνας
Albrecht Dürer - Marter der zehntausend Christen (Yorck Project).jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Το μαρτύριο των Δέκα Χιλιάδων
Dürer, Albrecht - Maria mit Kind (Madonna mit der Birnenschnitte) - 1512.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Η Παναγία με το αχλάδι
Albrecht Dürer 081b.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Προσωπογραφία του Γιόχαν Κλέμπεργκερ
Albrecht Dürer - Portrait of Maximilian I - Google Art Project.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Προσωπογραφία του Μαξιμιλιανού Α΄
Lucas Cranach d.Ä. - Kreuzigung Christi (Kunsthistorisches Museum Wien).jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Η Σταύρωση
Lucas Cranach d. Ä. - Judith with the Head of Holofernes - WGA05721.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Η Ιουδήθ με το κεφάλι του Ολοφέρνη
Lucas Cranach d.Ä. - Hirschjagd des Kurfürsten Friedrich des Weisen (KHM Wien).jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Το κυνήγι ελαφιού του εκλέκτορα Φρειδερίκου του Σοφού
Hans Baldung 007.jpg Χανς Μπάλντουνγκ Γκριν Η γυναίκα και ο Θάνατος
Albrecht Altdorfer 029.jpg Άλμπρεχτ Άλτντόρφερ Η Ανάσταση
Albrecht Altdorfer 048a.jpg Άλμπρεχτ Άλτντόρφερ Η Γέννηση
Hans Holbein d. J. 032b.jpg Χανς Χολμπάιν ο νεότερος Τζέιν Σέυμουρ, βασίλισσα της Αγγλίας
Hans Holbein d. J. - Portrait of Dirk Tybis - WGA11547.jpg Χανς Χολμπάιν ο νεότερος Ο έμπορος του Ντούισμπουργκ Ντιρκ Τύμπις
Anton Raphael Mengs 014.jpg Άντον Ράφαελ Μενγκς Παρθένος και Βρέφος με δύο αγγέλους


ΓλυπτικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Αντόνιο Ροσσελλίνο Παρθένος και Βρέφος
  Ντονατέλλο ; Μικρός Βωμός
  Ντεζιντέριο ντα Σεττινιάνο Παιδί που γελά
  Φραντσέσκο Λαουράνα Προτομή γυναίκας
  Αντρέα ντελλα Ρόμπια Αλέξανδρος ο Μέγας
  Τούλλιο Λομπάρντο Νεαρό ζευγάρι
  Κόνραντ Μάιτ Εύα
  Τζαμπολόνια Ηρακλής και Ανταίος
  Μπενβενούτο Τσελλίνι Saliera Η Γη και η Θάλασσα σε αλατιέρα
  Τζαμπολόνια Ηρακλής και Ερυμάνθιος κάπρος
  Γιόχαν Γκρέγκορ φαν ντερ Σάρντ Ερμής
  Χέντρικ Γκόλτσιους Αφροδίτη, Βάκχος, Δήμητρα και Έρωτας
  Κρίστοφ Γιάμνιτσερ Ο Έρως θριαμβευτής σέρνει στο άρμα του θεούς και θνητούς
  Άντριεν ντε Βρις Ο Χριστός στον στύλο
  Αντόνιο Κανόβα Θησέας και Κένταυρος
  Κάσπαρ φον Τσούμπους Φραγκίσκος Ιωσήφ
  Έντμουντ Χόφμαν φον Άσπερνμπουργκ Λιοντάρι με το οικόσημο και το στέμμα των Αψβούργων