Κατάλογος έργων του Ραφαήλ

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Η σελίδα αυτή περιλαμβάνει κατάλογο έργων του Ραφαήλ.

Α. Έργα διάφοραΕπεξεργασία

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Τεχνική // Σημειώσεις Διαστάσεις σε εκατ. Χώρος
  Μαντόννα της Οικίας Σάντι 1498 περίπου νωπογραφία στο σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο Ραφαήλ 97×67 Ουρμπίνο, Σπίτι του Ραφαήλ
  Ανάσταση 1499-1502 Λάδι σε πάνελ 52 x 44 Σάο Πάουλο, Museu de Arte
  Αγία Τριάς περίπου 1499 Λάδι σε καμβά 166 x 94 Città di Castello, Pinacoteca comunale
  Η δημιουργία της Εύας περίπου 1499 Λάδι σε καμβά 166 x 94 Città di Castello, Pinacoteca comunale
  Τρίπτυχο Baronci - Άγγελος 1500-1501 Λάδι σε πάνελ μεταφερμένο σε καμβά 31 x 26 Μπρέσια, Pinacoteca Civica Tosio Martinengo
  Τρίπτυχο Baronci - Άγγελος που κρατά επιγραφή 1500-1501 Λάδι σε πάνελ 58 x 36 Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
  Τρίπτυχο Baronci - Ο Θεός Πατήρ και η Παρθένος 1500-1501 Τέμπερα σε πάνελ 110 x 73 Νάπολη, Εθνικό Μουσείο Καποντιμόντε
  Άγιος Σεβαστιανός 1501-1502 Λάδι σε πάνελ 45,1 x 36,5 Μπέργκαμο, Accademia Carrara
  Άγιος Φραγκίσκος της Ασσίζης περίπου 1502 Λάδι σε πάνελ 25 x 16 Λονδίνο, Πινακοθήκη Ντάλουιτς
  Άγιος Αντώνιος της Πάδοβας περίπου 1502 Λάδι σε πάνελ 25 x 16 Λονδίνο, Πινακοθήκη Ντάλουιτς
  Προσωπογραφία ανδρός περίπου 1502 Λάδι σε πάνελ 45 x 31 Ρώμη, Galleria Borghese
  Παρθένος και Βρέφος μεταξύ των Αγίων Ιερώνυμου και Φραγκίσκου
(Madonna Von der Ropp)
περίπου 1502 Λάδι σε πάνελ
Του τύπου "Madonna leggente" (Παναγία που διαβάζει)
34 x 29 Βερολίνο, Πινακοθήκη
  Madonna Solly περίπου 1502 Λάδι σε πάνελ
Του τύπου "Madonna leggente" επίσης
52 x 38 Βερολίνο, Πινακοθήκη
  Madonna di Pasadena 1502-1503 Λάδι σε πάνελ 55,2 x 40 Πασαντίνα (Καλιφόρνια), Norton Simon Museum
  Σταύρωση Mond ή Σταύρωση Gavari 1502-1503 Λάδι σε πάνελ 283,3 x 167,3 Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
  Ο Άγιος Ευσέβιος της Κρεμόνας ανασταίνει τρεις άντρες 1502-1503 Λάδι σε πάνελ 25,6 x 43,9 Λισαβόνα, Museu Nacional de Arte Antiga
  Ο Άγιος Ιερώνυμος σώζει τον Συλβάνο και τιμωρεί τον αιρετικό Σαβινιανό 1503 Λάδι σε πάνελ 25,7 x 41,9 Ράλεϊ (Βόρεια Καρολίνα), North Carolina Museum of Art
  Pala Oddi - Η Στέψη της Παναγίας 1502-1504 Τέμπερα σε πάνελ μεταφερμένη σε καμβά 272 x 165 Ρώμη, Βατικανό, Pinacoteca Vaticana
  Pala Oddi - Ευαγγελισμός (πρεντέλλα) 1502-1504 Τέμπερα σε πάνελ 27 x 50 Ρώμη, Βατικανό, Pinacoteca Vaticana
  Pala Oddi - Η προσκύνηση των Μάγων (πρεντέλλα) 1502-1504 Τέμπερα σε πάνελ 27 x 50 Ρώμη, Βατικανό, Pinacoteca Vaticana
  Pala Oddi - Υπαπαντή (πρεντέλλα) 1502-1504 Τέμπερα σε πάνελ 27 x 50 Ρώμη, Βατικανό, Pinacoteca Vaticana
  Madonna Diotalevi περίπου 1503 Λάδι σε πάνελ 69 x 50 Βερολίνο, Πινακοθήκη
  Προσωπογραφία ανδρός (Francesco Maria della Rovere ;) 1503-1504 Τέμπερα σε πάνελ 48 x 35,5 Φλωρεντία, Ουφίτσι
  Ο Άγιος Γεώργιος και ο δράκος 1503-1505 Λάδι σε πάνελ 29 x 25 Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
  Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ καταβάλλει τον διάβολο (Ο μικρός Αρχάγγελος Μιχαήλ) 1503-1505 Λάδι σε πάνελ 30 x 26 Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
  Pietro Bembo 1503-1505 Λάδι σε πάνελ 54 x 39 Βουδαπέστη, Szépművészeti Múzeum (Μουσείο Καλών Τεχνών)
  Η Μνηστεία της Παναγίας 1504 Λάδι σε πάνελ 170 x 117 Μιλάνο, Πινακοθήκη Μπρέρα
  Madonna Conestabile 1504 Τέμπερα σε πάνελ μεταφερμένο σε καμβά
Του τύπου "Madonna leggente" επίσης
17,5 x 18 Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
  Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με Αγίους περίπου 1504 Λάδι και χρυσό σε πάνελ 169,5 x 168,9 Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
  Ο Χριστός στον κήπο των Ελαιών περίπου 1504 Λάδι σε πάνελ 24,1 x 28,9 Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
  Pietà περίπου 1504 Λάδι σε πάνελ 23,5 x 28,8 Βοστώνη, Isabella Stewart Gardner Museum
  Το όνειρο του ιππότη περίπου 1504 Λάδι σε πάνελ 17,1 x 17,3 Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
  Οι τρεις Χάριτες περίπου 1504 Λάδι σε πάνελ 17 x 17 Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Πορεία προς τον Γολγοθά 1504-1505 Λάδι σε πάνελ 24,4 x 85,5 Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
  Madonna del Granduca 1504-1505 Λάδι σε πάνελ 84,4 x 55,9 Φλωρεντία, Παλατινή Πινακοθήκη
  Madonna Ansidei 1505 Λάδι σε πάνελ 216,8 x 147,6 Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
  Το κήρυγμα του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή 1505 Λάδι σε πάνελ 26,2 x 52 Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
  Η μικρή Madonna Cowper περίπου 1505 Λάδι σε πάνελ 59,5 x 44 Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
  Madonna Terranova περίπου 1505 Λάδι σε πάνελ διάμετρος 88,5 Βερολίνο, Πινακοθήκη
  Χριστός ευλογών 1505-1506 Λάδι σε πάνελ 32 x 25 Μπρέσια, Pinacoteca Civica Tosio Martinengo
  Madonna del cardellino (Η Παναγία με την καρδερίνα) 1505-1506 Τέμπερα σε πάνελ 107 x 77 Φλωρεντία, Ουφίτσι
  Madonna del prato (Η Παρθένος του Λειμώνος)
ή Madonna del Belvedere
1505-1506 Λάδι σε πάνελ
Η χρονολογία M.D.VI. στην μπορντούρα του φορέματος της Παναγίας
113 x 88,5 Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
  La Gravida (Η έγκυος) 1505-1506 Λάδι σε πάνελ 68,8 x 52,6 Φλωρεντία, Παλατινή Πινακοθήκη
  Η Αγία Οικογένεια με τον Ιωσήφ αγένειο 1505-1507 Τέμπερα σε πάνελ μεταφερμένο σε καμβά 72,5 x 56,5 Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
  Agnolo Doni 1506 Λάδι σε πάνελ 63 x 45 Φλωρεντία, Παλατινή Πινακοθήκη
  Maddalena Doni 1506 Λάδι σε πάνελ 63 x 45 Φλωρεντία, Παλατινή Πινακοθήκη
  Η κυρία με τον μονόκερω 1506 Λάδι σε πάνελ 65 x 51 Ρώμη, Galleria Borghese
  Η Αγία Οικογένεια με τον φοίνικα 1506 Λάδι και χρυσό σε πάνελ μεταφερμένο σε καμβά διάμετρος 101,5 Εδιμβούργο, Scottish National Gallery
  Αυτοπροσωπογραφία περίπου 1506 Τέμπερα σε πάνελ 47,5 x 33 Φλωρεντία, Ουφίτσι
  Ο Άγιος Γεώργιος και ο δράκος περίπου 1506 Λάδι σε πάνελ 28,5 x 21,5 Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
  Madonna dei Garofani (Η Παναγία με τα γαρύφαλλα) 1506-1507 Λάδι σε πάνελ 27,9 x 22,4 Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
  Αγία Οικογένεια Κανιτζάνι 1507 Λάδι σε πάνελ
Yπογραφή και χρονολογία στην μπορντούρα του φορέματος της Παναγίας στο στήθος : RAPHAEL URBINAS
131 x 107 Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
  Madonna Northbrook περίπου 1507 λάδι σε πάνελ 107x77 Ουόρστερ (Μασαχουσέτη), Art Museum
  Η Αγία Οικογένεια με ένα πρόβατο 1507 Λάδι σε πάνελ
Yπογραφή και χρονολογία στην μπορντούρα του φορέματος της Παναγίας στο στήθος : RAPHAEL VRBINAS MDVI
28 x 21,5 Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
  Madonna di Bogotà 1507 ?
Ραφαήλ και βοηθοί
? Νέα Υόρκη, NY Bank Volt
  Αποκαθήλωση 1507 Λάδι σε πάνελ 184 x 176 Ρώμη, Galleria Borghese
  Πίστις, Ελπίς, Αγάπη 1507 Τέμπερα σε πάνελ 18 x 44 κάθε πίνακας Ρώμη, Βατικανό, Pinacoteca Vaticana
  Madonna της Ορλεάνης περίπου 1507 Λάδι σε πάνελ 29 x 21 Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Αγία Αικατερίνη της Αλεξανδρείας περίπου 1507 Λάδι σε πάνελ 72,2 x 55,7 Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
  Madonna Bridgewater περίπου 1507 Λάδι και χρυσό σε πάνελ μεταφερμένο σε καμβά 81 x 55 Εδιμβούργο, Scottish National Gallery
  La Muta (Η βουβή) περίπου 1507 Λάδι σε πάνελ 64 x 48 Ουρμπίνο, Galleria Nazionale delle Marche
  La belle Jardinière (Η ωραία περιβολάρισσα) 1507-1508 Λάδι σε πάνελ
Στην μπορντούρα του μανδύα : υπογραφή RAPHAELLO URB. (πάνω από το πόδι), χρονολογία MDVII (κοντά στον αγκώνα)
122 x 80 Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
  Madonna del Baldacchino 1507-1508 Λάδι σε καμβά 279 x 217 Φλωρεντία, Παλατινή Πινακοθήκη
  Madonna Colonna 1507-1508 Λάδι σε πάνελ 52 x 38 Βερολίνο, Πινακοθήκη
  Madonna Tempi 1508 Λάδι σε πάνελ 75 x 51 Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
  Madonna Niccolini-Cowper 1508 Λάδι σε πάνελ
MDVIII / R.[afael] V.[rbinas] Pin.[xit]
80,7 x 57,5 Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
  Madonna Esterhazy 1508 Τέμπερα και λάδι σε πάνελ 28,5 × 21,5 Βουδαπέστη, Szépművészeti Múzeum (Μουσείο Καλών Τεχνών)
  Madonna Aldobrandini
(Madonna Garvagh)
1509-1510 Λάδι σε πάνελ 38,9 x 32,9 Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
  Madonna del Velo
(Madonna di Loreto)
1509-1510 Λάδι σε πάνελ 120 x 90 Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Madonna della TorreMadonna Mackintosh) 1509-1511 Λάδι σε καμβά μεταφερμένο από πάνελ
Σχεδόν ολοκληρωτικά ξαναζωγραφισμένο
78,8 x 64,2 Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
  Ο καρδινάλιος Alessandro Farnese (μετέπειτα Πάπας Παύλος Γ΄) 1509-1511 Λάδι σε πάνελ 139 x 91 Νάπολη, Εθνικό Μουσείο Καποντιμόντε
  Madonna Alba с. 1510 Λάδι σε πάνελ μεταφερμένο σε καμβά διάμετρος 94,5 Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
  Η Μαντόννα του Γαλάζιου Διαδήματος 1510-1511 λάδι σε πάνελ 68x44 Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
  Προσωπογραφία καρδιναλίου 1510-1511 Λάδι σε πάνελ 79 x 61 Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
  Πάπας Ιούλιος Β΄ 1511 Λάδι σε πάνελ 108,7 x 81 Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
  Προφήτης Ησαΐας 1511-1512 Νωπογραφία 250 x 155 Ρώμη, Basilica di Sant'Agostino
  Madonna di Foligno 1511-1512 Τέμπερα σε πάνελ μεταφερμένο σε καμβά 308 x 198 Ρώμη, Βατικανό, Pinacoteca Vaticana
  Ο θρίαμβος της Γαλάτειας 1511-1513 Νωπογραφία 750 x 570 Ρώμη, Villa Farnesina
  Πάπας Ιούλιος Β΄ περίπου 1512 Λάδι σε πάνελ 108,5 x 80 Φλωρεντία, Ουφίτσι
  Μαντόννα Σιστίνα 1512-1513 Λάδι σε καμβά 265 х 196 Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
  Madonna del Pesce (Η Παναγία του ψαριού) 1513-1514 Λάδι σε πάνελ 215 x 158 Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
  Madonna della seggiola (Η Παναγία του Καθίσματος) 1513-1514 Λάδι σε πάνελ διάμετρος 71 Φλωρεντία, Παλατινή Πινακοθήκη
  Madonna dell'Impannata 1513-1514 Λάδι σε πάνελ
Ραφαήλ και βοηθοί
160 x 127 Φλωρεντία, Παλατινή Πινακοθήκη
  Madonna dei Candelabri
(Η Παναγία με τα κηροπήγια)
1513-1514 λάδι σε πάνελ
Ραφαήλ και βοηθοί
διάμετρος 65 Βαλτιμόρη, Walters Art Museum
  Madonna della tenda (Η Παναγία της κουρτίνας) 1514 Λάδι σε πάνελ 65,8 x 51,2 Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
  Οι Σίβυλλες 1514 Νωπογραφία x 615 Ρώμη, Santa Maria della Pace
  Προσωπογραφία του Μπαλντασσάρε Καστιλιόνε 1514-1515 Λάδι σε καμβά 82 x 67 Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
  Η έκσταση της Αγίας Καικιλίας 1514-1515 Λάδι σε πάνελ μεταφερμένο σε καμβά 236 x 139 Μπολόνια, Pinacoteca Nazionale
  Bindo Altoviti περίπου 1515 Λάδι σε πάνελ 59,7 x 43,8 Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
  Lo Spasimo di Sicilia (Ο Χριστός πέφτει υπό το βάρος του Σταυρού) 1515-1516 Λάδι σε πάνελ 318 x 229 Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
  La Velata 1515-1516 Λάδι σε καμβά 82 x 60,5 Φλωρεντία, Παλατινή Πινακοθήκη
  Tommaso Inghirami 1515-1516 Λάδι σε πάνελ 89,5 x 62,8 Φλωρεντία, Παλατινή Πινακοθήκη
  Tommaso Inghirami περίπου 1516 Λάδι σε πάνελ 89,7 x 62,2 Βοστώνη, Isabella Stewart Gardner Museum
  Ο καρδινάλιος Bibbiena περίπου 1516 Λάδι σε καμβά 85 x 66,3 Φλωρεντία, Παλατινή Πινακοθήκη
  Διπλή προσωπογραφία περίπου 1516 Λάδι σε καμβά 77 x 111 Ρώμη, Galleria Doria Pamphilj
  Madonna del Passeggio
(Η Παναγία του Περιπάτου)
περίπου 1516 Λάδι και χρυσό σε πάνελ
Ραφαήλ και βοηθοί
90 x 63,3 Εδιμβούργο, Scottish National Gallery
  Madonna della Rosa
(Η Παναγία του ρόδου)
περίπου 1516 Λάδι σε καμβά
Ραφαήλ και βοηθοί
103 x 84 Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
  Η Επίσκεψη περίπου 1517 Λάδι σε πάνελ 200 x 145 Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
  La Grande Sainte Famille
(Η Αγία Οικογένεια του Φραγκίσκου Α΄)
1518 Λάδι σε πάνελ μεταφερμένο σε καμβά
Ραφαήλ και βοηθοί
207 x 140 Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
  Το όραμα του Ιεζεκιήλ 1518 Λάδι σε πάνελ 40,7 x 29,5 Φλωρεντία, Παλατινή Πινακοθήκη
  Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ καταβάλλει τον διάβολο (Ο μεγάλος Αρχάγγελος Μιχαήλ) 1518 Λάδι σε πάνελ μεταφερμένο σε καμβά 268 x 160 Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
  Αγία Μαργαρίτα περίπου 1518 Λάδι σε πάνελ 192 x 122 Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
  Ο Λέων Ι΄ με τους καρδιναλίους Giulio de' Medici και Luigi de' Rossi περίπου 1518 Τέμπερα σε πάνελ 155,5 x 119,5 Φλωρεντία, Ουφίτσι
  Η Παναγία του Θείου Έρωτα περίπου 1518 λάδι σε πάνελ
Ραφαήλ και βοηθοί
152x125 Νάπολη, Εθνικό Μουσείο Καποντιμόντε
  Μικρή Αγία Οικογένεια 1518-1519 περίπου λάδι σε πάνελ
Ραφαήλ και βοηθοί
RAPHAEL VRBINAS S[anti] PINGEBAT MDXVIII
38x32 Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
  Προσωπογραφία με ένα φίλο 1518-1519 Λάδι σε καμβά 99 x 83 Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
  Η Αγία Οικογένεια κάτω από την βελανιδιά 1518-1520 Λάδι σε πάνελ
Ραφαήλ και βοηθοί
144 x 110 Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
  La Perla
(Το μαργαριτάρι)
1518-1520 λάδι σε καμβά
Σχέδιο του Ραφαήλ, ζωγραφική του Τζούλιο Ρομάνο
144x115 Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
  Perla di Modena
(Το μαργαριτάρι της Μόντενα)
1518-1520 λάδι σε πάνελ
Αβεβαιότητα πατρότητος
35x30 Μόντενα, Galleria Estense
  La Fornarina 1520 Λάδι σε πάνελ 87 x 63 Ρώμη, Galleria Nazionale d’ Arte antica di Palazzo Barberini
  Η Μεταμόρφωση 1516-1520 Τέμπερα σε πάνελ 410 x 279 Ρώμη, Βατικανό, Pinacoteca Vaticana

Β. Βατικανό. Αίθουσες του Αποστολικού ΑνακτόρουΕπεξεργασία

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Τεχνική // Σημειώσεις Διαστάσεις σε εκατ. Χώρος
  Η Σχολή των Αθηνών 1509-1510 Νωπογραφία 500 x 770 Ρώμη, Βατικανό, Stanza della Segnatura (Αίθουσα της Υπογραφής)
  Οι θεμελιώδεις και οι θεολογικές αρετές 1511 Νωπογραφία ? x 660 Ρώμη, Βατικανό, Stanza della Segnatura (Αίθουσα της Υπογραφής)
  Η Έριδα περί την Θεία Ευχαριστία 1509-1510 Νωπογραφία 500 x 770 Ρώμη, Βατικανό, Stanza della Segnatura (Αίθουσα της Υπογραφής)
  Ο Παρνασσός 1511 Νωπογραφία ? x 670 Ρώμη, Βατικανό, Stanza della Segnatura (Αίθουσα της Υπογραφής)
  Η Εκδίωξη του Ηλιόδωρου από το Ναό 1511-1512 Νωπογραφία
με βοηθούς
500 x 770 Ρώμη, Βατικανό, Stanza di Eliodoro (Αίθουσα του Ηλιόδωρου)
  Η λειτουργία της Μπολσένα 1512 Νωπογραφία
με βοηθούς
660x500 Ρώμη, Βατικανό, Stanza di Eliodoro (Αίθουσα του Ηλιόδωρου)
  Η συνάντηση Λέοντα Μεγάλου και Αττίλα 1514 Νωπογραφία
με βοηθούς
660x500 Ρώμη, Βατικανό, Stanza di Eliodoro (Αίθουσα του Ηλιόδωρου)
  Η απελευθέρωση του Αγίου Πέτρου 1513-14 Νωπογραφία
με βοηθούς
660x500 Ρώμη, Βατικανό, Stanza di Eliodoro (Αίθουσα του Ηλιόδωρου)
  Η Πυρκαγιά του Μπόργκο 1514 Νωπογραφία
με βοηθούς
670x500 Ρώμη, Βατικανό, Stanza dell'Incendio di Borgo (Αίθουσα της πυρκαγιάς του Μπόργκο)
  Η ναυμαχία της Όστια 1514-15 Νωπογραφία
με βοηθούς
670x500 Ρώμη, Βατικανό, Stanza dell'Incendio di Borgo (Αίθουσα της πυρκαγιάς του Μπόργκο)
  Η στέψη του Καρλομάγνου 1516-17 Νωπογραφία
με βοηθούς
670x500 Ρώμη, Βατικανό, Stanza dell'Incendio di Borgo (Αίθουσα της πυρκαγιάς του Μπόργκο)

ΠηγέςΕπεξεργασία

  • Christof Thoenes. Raphael. TASCHEN. 2007.
  • Official sites of the museums.