Κατάλογος ποδοσφαιρικών σωματείων Ε.Π.Σ. Καστοριάς

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Αυτός είναι ένας κατάλογος ο οποίος εμπεριέχει τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ε.Π.Σ. Καστοριάς.

Σωματεία μέλη Επεξεργασία

Ομάδα Πλήρες όνομα Δήμος Περιοχή Κατηγορία
Κάστωρ Αθλητικός Όμιλος Κάστωρ Δήμος Καστοριάς Καστοριά Δ' Εθνική
Παναργειακός Άργους Ορεστικού Αθλητικός Σύλλογος Παναργειακός Άργους Ορεστικού Δήμος Ορεστίδος Άργος Ορεστικό Δ' Εθνική
Καστοριά Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Καστοριάς Δήμος Καστοριάς Καστοριά Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Αγία Κυριακή Αθλητικός Όμιλος Αγία Κυριακή Δήμος Καστοριάς Αγία Κυριακή Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Ακαδημία Κάστωρ Ακαδημία Ποδοσφαίρου Αθλητικός Όμιλος Κάστωρ Δήμος Καστοριάς Καστοριά Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Βίτσι Αθλητική Ένωση Βιτσίου Δήμος Καστοριάς Τοιχιό Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Γράμμος Μαυροχωρίου Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Γράμμος Μαυροχωρίου Δήμος Καστοριάς Μαυροχώρι Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Δόξα Κορησού Δόξα Κορησού Δήμος Καστοριάς Κορησός Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Εθνικός Βασιλειάδας Εθνικός Βασιλειάδας Δήμος Καστοριάς Βασιλειάδα Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Ελπίδες Μεσοποταμιάς Ελπίδες Μεσοποταμιάς Δήμος Καστοριάς Μεσοποταμία Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Ηρακλής Πολυκάρπης Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλής Πολυκάρπης Δήμος Καστοριάς Πολυκάρπη Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Κεραυνός Χιλιοδένδρου Κεραυνός Χιλιοδένδρου Δήμος Καστοριάς Χιλιόδενδρο Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Κρόνος Μανιάκων Ακαδημία Ποδοσφαίρου Κρόνος Μανιάκων Δήμος Καστοριάς Μανιάκοι Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Αστραπή Μεσοποταμιάς Αθλητικός Σύλλογος Αστραπή Μεσοποταμιάς Δήμος Καστοριάς Μεσοποταμία Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Λεύκη Π.Α.Σ. Λεύκης Δήμος Καστοριάς Λεύκη Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας Δήμος Καστοριάς Καστοριά Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Νταηλάκης Αθλητικός Σύλλογος Νταηλάκης Δήμος Καστοριάς Καστοριά Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Π.Α.Ο. Καλοχωρίου Π.Α.Ο. Καλοχωρίου Δήμος Καστοριάς Καλοχώρι Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Πεντάβρυσο Αθλητικός Σύλλογος Πενταβρύσου Δήμος Καστοριάς Πεντάβρυσο Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Φλατσάτα Οινόης Φλατσάτα Οινόης Δήμος Καστοριάς Οινόη Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Άγιος Μάρκος Κλεισούρας Άγιος Μάρκος Κλεισούρας Δήμος Καστοριάς Κλεισούρα Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
ΠΑΟΚ 2012 ΠΑΟΚ 2012 Δήμος Ορεστίδος Νέο Κωσταράζι Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Αλεβίτσα Διποταμιάς Αλεβίτσα Διποταμιάς Δήμος Νεστορίου Διποταμιά Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Γραμμοχώρια Αθλητική Ένωση Γραμμοχωρίων Δήμος Νεστορίου Γράμος Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Νέστωρ Νεστορίου Νέστωρ Νεστορίου Δήμος Νεστορίου Νεστόριο Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Χιονάτο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Χιονάτου Δήμος Νεστορίου Χιονάτο Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Άγιος Δημήτριος Ασπροκκλησιάς Άγιος Δημήτριος Ασπροκκλησιάς Δήμος Ορεστίδος Ασπροκκλησιά Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Δόξα Αμπελοκήπων Δόξα Αμπελοκήπων Δήμος Ορεστίδος Αμπελόκηποι Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Λακκώματα Λακκώματα Δήμος Ορεστίδος Λακκώματα Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
ΠΑΟΚ Κωσταραζίου Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος ΠΑΟΚ Κωσταραζίου Δήμος Ορεστίδος Νέο Κωσταράζι Καστοριάς Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Ακαδημία Δισπηλιού Ακαδημία Δισπηλιού Δήμος Καστοριάς Δισπηλιό Καστοριάς Ανενεργό σωματείο 2012-2013
Αλιάκμων Κρανοχωρίου Αλιάκμων Κρανοχωρίου Δήμος Νεστορίου Κρανοχώρι Καστοριάς Ανενεργό σωματείο 2012-2013

Συγχωνεύσεις και μετονομασίες Επεξεργασία

Οι 17 ιστορικές συγχωνεύσεις και μετονομασίες [1] της ΕΠΣ Καστοριάς:

  • AΣ Ατρόμητος’’ Καστοριάς: Προέκυψε το 1930 από τη συγχώνευση των ανεπίσημων συνοικιακών ομάδων της Καστοριάς ΄΄Ατρόμητου’’ Αγίου Αθανασίου & ‘’ Ατρόμητου’’ Μητρόπολης.
  • Α.Ε. ‘’Ορεστιάς’’ Καστοριάς: Από τη συγχώνευση του Α.Γ.Σ. ‘’Ορεστιάς’’ με την ‘’Α.Ε. Καστοριάς’’ το 1929.
  • Α.Σ. ‘’Ορεστιάς’’ Καστοριάς: Από τη μετονομασία της Α.Ε. ‘’Ορεστιάς’’ το 1930.
  • Α.Γ.Σ. ‘’Άρης’’ Καστοριάς: Ενώ υπήρχε προπολεμικά , μετά τον πόλεμο ξαναδημιουργήθηκε (1945) με τη μετονομασία πάνω στο καταστατικό της ‘’Α.Ε. Καστοριάς’’ , που στο μεταξύ είχε ξαναγίνει το 1936 , μετά τη συγχώνευσή της με την ‘’Ορεστιάδα’’.
  • Α.Γ.Σ. ‘’Καστοριά’’: Προήλθε το 1963 από τη μετονομασία του ‘’Άρη’’ (ουσιαστικά συγχώνευση με την ‘’Ορεστιάδα’’ & τον ‘’Ατρόμητο’’).
  • Α.Γ.Σ. ‘’Κέλετρο’’ Καστοριάς: Από τη μετονομασία της ‘’Ορεστιάδας’’ (ουσιαστικά συγχώνευση με τον ‘’Άρη’’ & τον ‘’Ατρόμητο’’ , σαν 2ο σωματείο) το 1963.
  • ‘’Α.Ε. Καστοριάς’’: Από τη συγχώνευση του ‘’Κέλετρου’’ με τον Α.Σ. ‘’Ελπίδες’’ Καστοριάς το 1985.
  • ‘’Α.Ο. Καστοριάς’’: Προέκυψε από τη μετονομασία της ‘’Α.Ε. Καστοριάς’’ (ουσιαστικά συγχώνευση με τον Α.Γ.Σ. ‘’Καλλιθέα’’) το 2001.
  • ‘’Α.Ε. Γραμμοχωρίων’’: Δημιουργήθηκε το 1986 από τη συγχώνευση του ‘’Α.Ο. Κοτύλης’’ με τον Α.Ο. ‘’Γράμμος’’ Νέας Ζούζουλης.
  • ΑΣ Μακεδονικός Μηλίτσας: Σε ΑΕ Ίωνος Δραγούμη το 1999 σε μία άτυπη συγχώνευση Μηλίτσας, Βογατσικού και Γέρμας.
  • Α.Σ. ‘’Νικηφόρος’’ Δισπηλιού: Από τη συγχώνευση του ‘’Νικηφόρου’’ Δισπηλιού με την Α.Ε. ‘’Κρεπενή’’ Μαυροχωρίου το 2006.
  • ‘’Α.Ε. Βιτσίου’’: Από τη συγχώνευση της ‘’Α.Ε. Τοιχίου’’ με τον ‘’Π.Α.Σ. Βυσσινιάς’’ το 2003.
  • ‘’Α.Ε. Καστρακίου’’: Από τη συγχώνευση του Α.Σ. ‘’Μάλι-Μάδι’’ Δενδροχωρίου με τον ‘’Α.Σ. Ιεροπηγής’’ το 2001.
  • Α.Ο. ‘’Κάστωρ’’ Καστοριάς: Ιδρύθηκε το 1985 από τη συγχώνευση του ‘’Προφήτη Ηλία’’ Καστοριάς με τον Α.Γ.Ο. ‘’Ορεστειάς’’ Καστοριάς.
  • Π.Α.Σ. ‘’Αγία Τριάδα’’ Λεύκης: Από τη μετονομασία του ‘’Α.Ο. Λεύκης’’ το 1997.
  • ‘’Π.Α.Σ. Κορεστίων’’: Από τη μετονομασία του ‘’Π.Α.Σ. Αγίου Αντωνίου’’ (ουσιαστικά συγχώνευση με τον Α.Γ.Σ. ‘’Ορέστης’’ Νέου Οικισμού) το 2002.
  • Α.Σ. ‘’Αναγέννηση’’ Άργους Ορεστικού: Προήλθε το 1986 από τη μετονομασία της ‘’Α.Ε. Λάγκας’’, καθώς και σε μία άτυπη συγχώνευση με την Ελλάς Άργους Ορεστικού.

Επίσης προέκυψαν επανιδρύσεις σωματείων με διαφορετική όμως ονομασία, όπως Ομόνοια Βογατσικού σε ΑΠΕΣ Ομόνοια Βογατσικού , ο ΑΓΣ Καλλιθέας Καστοριάς σε ΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας Καστοριάς, Kατά το παρελθόν έγιναν και συζητήσεις για συγχωνεύσεις και άλλων σωματείων, οι οποίες όμως για διάφορους λόγους δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Αυτές είναι : Ορεστειάς Ποριάς με Κεραυνό Χιλιοδένδρου , Ηρακλής Πολυκάρπης με Γράμμο Μαυροχωρίου, Διποταμία με Χιονάτο, και Αγ. Ανάργυροι Μελισσότοπου με ΑΟ Σταυροποτάμου.

Σωματεία που δεν υφίστανται πλέον Επεξεργασία

  • Προοδευτική Καστοριάς (Προοδευτικός Σύλλογος Νέων Καστοριάς), Αύγουστος 1926
  • Ατρόμητος Καστοριάς, 1928. Θα συγχωνετεί με τον Άρη και στην Ορεστιάδα σε Α.Γ.Σ. Καστοριά.
  • Ορεστιάδα Καστοριάς, αρχές της δεκατίας του '30. Θα συγχωνετεί με τον Ατρόμητο και τον Άρη σε Α.Γ.Σ. Καστοριά.
  • Άρης Καστοριάς, αρχές της δεκατίας του '30. Θα συγχωνετεί με τον Ατρόμητο και στην Ορεστιάδα σε Α.Γ.Σ. Καστοριά.

Δείτε επίσης Επεξεργασία

Παραπομπές Επεξεργασία

Περαιτέρω μελέτη Επεξεργασία