Κατάλογος ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες επίσημες εμφανίσεις

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Αυτή είναι η λίστα των 10 ποδοσφαιριστών που έχουν παίξει τους περισσότερους επίσημους ποδοσφαιρικούς αγώνες σε όλα τα επίπεδα ηλικίας (για τις διεθνείς εμφανίσεις), σύμφωνα με τις αρχές της RSSSF καθώς δεν υπάρχει άλλος αναγνωρισμένος τρόπος στατιστικού υπολογισμού. Οι παίκτες με έντονη γραφή εξακολουθούν να είναι ενεργοί.

ΚατάταξηΕπεξεργασία

Τελευταία αναθεώρηση 22 Ιουνίου 2020.
Σειρά Ποδοσφαιριστής Θέση

Εμφανίσεις

Τέρματα Χρονιές Περίοδος Ομάδες
1   Πίτερ Σίλτον Τ 1.390[1][2] 1 31 1966–1997 348 Λέστερ Σίτυ
121 Στόουκ Σίτι
272 Νότιγχαμ Φόρεστ
242 Σαουθάμπτον
211 Ντέρμπι Κάουντι
43 Πλίμουθ
2 Μπόλτον Γουόντερερς
10 Λέιτον Όριεντ

125 Εθνική Αγγλίας
13 Εθνική Αγγλίας U23

2   Ροζέριο Σένι Τ 1.280[3] 131 25 1990–2015 20 Σίνοπ
1,240 Σάο Πάολο

20 Εθνική Βραζιλίας

3   Τσάβι Μ 1.133[4] 138 22 1997–2019 61 Μπαρτσελόνα Β
767 Μπαρτσελόνα
115 Αλ Σααντ
133 Ισπανία
6 Ισπανία U23
25 Ισπανία U21
6 Ισπανία U20
10 Ισπανία U18
10 Ισπανία U17
4   Ρομπέρτο Κάρλος Α 1.132+[5] 113+ 24 1991–2015 61+ Σαν Ζοάο Εσπόρτε Κλαμπ
161 Σοσιεντάντε Εσπορτίβα Παλμέιρας
34 Ίντερ
527 Ρεάλ Μαδρίτης
104 Φενερμπαχτσέ
61 Κορίνθιανς
28 Ανζυ
3 Δυναμό Δελχί

125 Εθνική Βραζιλίας
23 Ολυμπιακή ομάδα Βραζιλίας
5 Εθνική Βραζιλίας U20

5   Ίκερ Κασίγιας Τ 1.119[6] 22 1998–2020 26 Ρεάλ Μαδρίτης C
4 Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια
725 Ρεάλ Μαδρίτης
156 Πόρτο

167 Εθνική Ισπανίας
5 Εθνική Ισπανίας U21
2 Εθνική Ισπανίας U20
4 Εθνική Ισπανίας U18
10 Εθνική Ισπανίας U17
19 Εθνική Ισπανίας U16
1 Εθνική Ισπανίας U15

6   Ρέι Κλέμενς Τ 1.117+[7] 23 1965–1988 50+ Σκύθροπ Γιουνάιτεντ
665 Λίβερπουλ[8]
337 Τότεναμ[9]

61 Εθνική Αγγλίας
4 Εθνική Αγγλίας U23

7   Χαβιέ Ζανέττι Α 1.114 31 22 1992–2014 33 Ταλέρρες
66Κλουμπ Ατλέτικο Μπάνφιλντ
858 Ίντερ[10]

145 Εθνική Αργεντινής
12 Εθνική Αργεντινής U23

8   Τζιανλουίτζι Μπουφόν Τ 1.114[11] 25 1995–σήμερα 220 Πάρμα
669 Γιουβέντους
25 Παρί Σεν Ζερμέν

176 Εθνική Ιταλίας
4 Εθνική Ιταλίας U23
11 Εθνική Ιταλίας U21
3 Εθνική Ιταλίας U18
3 Εθνική Ιταλίας U17
3 Εθνική Ιταλίας U16

9   Πατ Τζένινγκς Τ 1.095 1 23 1963–1986 52 Γουότφορντ ΦΚ[12]
596 Τότεναμ[13]
327 Άρσεναλ[14]

119 Εθνική Βόρειας Ιρλανδίας
1 Εθνική Βόρειας Ιρλανδίας U23[15]

10   Μαρσελίνιο Παράιμπα M 1.091[16][17][18] 317+ 29 1992–2020 16 Καμπίνενσε
34 Παραγκουαέσε
16 Σάντος
42 Ρίο Μπράνκο
197 Σάο Πάολο
21 Μαρσέιγ
49 Γκρέμιο
193 Χέρτα
22 Τράμπζονσπορ
57 Βόλφσμπουργκ
25 Φλαμένγκο
40 Κοριτίμπα
92 Ρεσίφε
19 Γκρέμιο Μπαουέρι
45 Μπόα
44 Φορταλέζα
26 Ιντερνατσιονάλε ντε Λάγκες
30 Τζόινβιλ
13 Οέστε
4 Ιπιράγκα
26 Πορτουγκέσα
58 Τρέζε
17 Περιλίμα

5 Βραζιλία

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Peter Shilton». footballdatabase.eu. 
  2. «Peter Shilton». 11v11.com. 
  3. «Rogério Ceni». footballdatabase.eu. 
  4. «Xavi H».  Ανακτήθηκε 22 Μαρτίου 2020.
  5. «Roberto Carlos - South Melbourne». www.footballdatabase.eu. 
  6. «Iker Casillas - FC Porto». www.footballdatabase.eu. 
  7. «Ray Clemence - Angleterre Espoirs». www.footballdatabase.eu. 
  8. LFChistory.net. «Liverpool career stats for Ray Clemence - LFChistory - Stats galore for Liverpool FC!». www.lfchistory.net. 
  9. «Ray Clemence - tottenhamhotspur.com». www.tottenhamhotspur.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Δεκεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2020. 
  10. «Javier Adelmar Zanetti». inter.it. Ανακτήθηκε στις 17 Ιουλίου 2014. 
  11. «Gianluigi Buffon - libre». www.footballdatabase.eu. 
  12. «Watford players archive» (PDF). watfordarchive.com. σελ. 16. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 2 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2014. 
  13. «Pat Jennings». tottenhamhotspur.com. Ανακτήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2014. 
  14. «Pat Jennings». arsenal.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Νοεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2014. 
  15. «Northern Ireland Under-23 Internationals». nifootball.blogspot.it. Ανακτήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2014. 
  16. «Marcelinho Paraíba - Treze». www.footballdatabase.eu. 
  17. «Brésil - Marcelinho Paraíba - Profile avec news, statistiques de carrières et historique - Soccerway». fr.soccerway.com. 
  18. https://www.ogol.com.br/player.php?id=4620