Κατάλογος ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες επίσημες εμφανίσεις

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Αυτή είναι η λίστα των 10 ποδοσφαιριστών που έχουν παίξει τους περισσότερους επίσημους ποδοσφαιρικούς αγώνες σε όλα τα επίπεδα ηλικίας για τις διεθνείς εμφανίσεις και σε όλα τα επίσημα παιχνίδια ομάδων ανδρών, σύμφωνα με τις αρχές της RSSSF (Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation), καθώς είναι ο ευρύτερα αποδεκτός τρόπος στατιστικού υπολογισμού.

ΚατάταξηΕπεξεργασία

Κατάταξη με όλους τους παίκτεςΕπεξεργασία

Οι παίκτες με την έντονη γραφή είναι επί του παρόντος ενεργοί. Τα δεδομένα είναι ακριβή έως 21 Ιουνίου 2021.

Σειρά Ποδοσφαιριστής Θέση

Εμφανίσεις

Τέρματα Χρονιές Περίοδος Ομάδες
1   Πίτερ Σίλτον Τ 1.392 [1][2] 1 31 1966–1997 348 Λέστερ Σίτυ
121 Στόουκ Σίτι
272 Νότιγχαμ Φόρεστ
242 Σαουθάμπτον
211 Ντέρμπι Κάουντι
43 Πλίμουθ
2 Μπόλτον Ουόντερερς
3 Κόβεντρι Σίτι
2 Ουέστ Χαμ
10 Λέιτον Όριεντ

125 Εθνική Αγγλίας
13 Εθνική Αγγλίας K-23

2   Πολ Μπάστοκ Τ 1.284 [3][4][5] 0 33 1988–σήμερα 12 Κέιμπριτζ Γιουνάιτεντ
1 Μπαθ Σίτι
28 Φίσερ Αθλέτικ
27 Κέτερινγκ Τάουν
5 Έιλςμπουρι Γιουνάιτεντ
678 Μπόστον Γιουνάιτεντ[6]
1 Ντάγκενχαμ & Ρέντμπριτζ
315 Σεντ Όλμπανς Σίτι
22 Ράσντεν & Ντάιαμοντς
41 Ουόρκσοπ Τάουν
13 Ρόιστον Τάουν
39 Σεντ Νίοτς Τάουν
30 Ντάνστεϊμπλ Τάουν
25 Στάμφορντ
9 Κόρμπι Τάουν
35 Ουίζμπεκ Τάουν
2 Γκράντχαμ Τάουν
1 Κινγκς Λιν Τάουν
3   Ροζέριο Σένι Τ 1.276 [7] 132 25 1990–2015 20 Σίνοπ
1,238 Σάου Πάουλο

18 Εθνική Βραζιλίας

4   Ρομπέρτο Κάρλος Α 1.197 [8] 147 23 1990–2012, 2015 90 Ουνιάου Σάου Ζοάο
35 Κλούμπε Ατλέτικο Μινέιρο
162 Παλμέιρας
34 Ίντερ
527 Ρεάλ Μαδρίτης
104 Φενερμπαχτσέ
61 Κορίνθιανς
28 Ανζί
3 Ντέλι Ντάιναμος

125 Εθνική Βραζιλίας
23 Ολυμπιακή ομάδα Βραζιλίας
5 Εθνική Βραζιλίας Κ-20

5   Τσάβι Μ 1.136 [9] 139 22 1997–2019 61 Μπαρτσελόνα Β
767 Μπαρτσελόνα
117 Αλ Σαντ

133 Εθνική Ισπανίας
6 Εθνική Ισπανίας Κ-23
26 Εθνική Ισπανίας Κ-21
6 Εθνική Ισπανίας Κ-20
10 Εθνική Ισπανίας Κ-18
10 Εθνική Ισπανίας Κ-17

6   Τζιανλουίτζι Μπουφόν Τ 1.130 [10] 0 26 1995–σήμερα 220 Πάρμα
685 Γιουβέντους
25 Παρί Σεν Ζερμέν

176 Εθνική Ιταλίας
4 Εθνική Ιταλίας Κ-23
11 Εθνική Ιταλίας Κ-21
3 Εθνική Ιταλίας Κ-18
3 Εθνική Ιταλίας Κ-17
3 Εθνική Ιταλίας Κ-16

7   Φάμπιο Τ 1.129 [11] 0 24 1997– 23 Ουνιάο Μπαντειράντε
16 Ατλέτικο Παραναένσε
150 Βάσκο
927 Κρουζέιρο

5 Εθνική Βραζιλίας Κ-20
6 Βραζιλία Κ-17
2 Βραζιλία Κ-15

8   Ίκερ Κασίγιας Τ 1.119 [12] 0 22 1998–2020 26 Ρεάλ Μαδρίτης Γ
4 Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια
725 Ρεάλ Μαδρίτης
156 Πόρτο

167 Εθνική Ισπανίας
5 Εθνική Ισπανίας Κ-21
2 Εθνική Ισπανίας Κ-20
4 Εθνική Ισπανίας Κ-18
10 Εθνική Ισπανίας Κ-17
19 Εθνική Ισπανίας Κ-16
1 Εθνική Ισπανίας Κ-15

9   Ρέι Κλέμενς Τ 1.118 [13][14] 0 23 1965–1988 50+ Σκάνθορπ Γιουνάιτεντ
665 Λίβερπουλ[15]
337 Τότεναμ[16]

61 Εθνική Αγγλίας
4 Εθνική Αγγλίας Κ-23

10   Χαβιέρ Σανέτι Α 1.114 31 22 1992–2014 33 Ταγιέρες
66 Μπάνφιλντ
858 Ίντερ[17]

145 Εθνική Αργεντινής
12 Εθνική Αργεντινής Κ-23

Κατάταξη μόνο τερματοφυλάκωνΕπεξεργασία

Καθώς, κατά μέσο όρο, οι τερματοφύλακες καταπονούνται σωματικά λιγότερο από τους υπόλοιπους παίκτες, άρα και η καριέρα τους κρατάει περισσότερο σε διάρκεια (κατά μέσο όρο πάντα), οπότε και συμμετέχουν και σε περισσότερους αγώνες, είναι άξιο αναφοράς να υπάρχει ξεχωριστή λίστα που να περιλαμβάνει μόνο τους τερματοφύλακες.[18][19] Οι παίκτες με την έντονη γραφή είναι επί του παρόντος ενεργοί. Τα δεδομένα είναι ακριβή έως 21 Ιουνίου 2021.

Σειρά Ονοματεπώνυμο Εμφανίσεις Τέρματα Χρονιές Περίοδος Ομάδες
1   Πίτερ Σίλτον 1.392 [1][2] 1 31 1966–1997 348 Λέστερ Σίτυ
121 Στόουκ Σίτι
272 Νότιγχαμ Φόρεστ
242 Σαουθάμπτον
211 Ντέρμπι Κάουντι
43 Πλίμουθ
2 Μπόλτον Ουόντερερς
3 Κόβεντρι Σίτι
2 Ουέστ Χαμ
10 Λέιτον Όριεντ

125 Εθνική Αγγλίας
13 Εθνική Αγγλίας K-23

2   Πολ Μπάστοκ 1.284 [3][4][5] 0 33 1988–σήμερα 12 Κέιμπριτζ Γιουνάιτεντ
1 Μπαθ Σίτι
28 Φίσερ Αθλέτικ
27 Κέτερινγκ Τάουν
5 Έιλςμπουρι Γιουνάιτεντ
678 Μπόστον Γιουνάιτεντ[6]
1 Ντάγκενχαμ & Ρέντμπριτζ
315 Σεντ Όλμπανς Σίτι
22 Ράσντεν & Ντάιαμοντς
41 Ουόρκσοπ Τάουν
13 Ρόιστον Τάουν
39 Σεντ Νίοτς Τάουν
30 Ντάνστεϊμπλ Τάουν
25 Στάμφορντ
9 Κόρμπι Τάουν
35 Ουίζμπεκ Τάουν
2 Γκράντχαμ Τάουν
1 Κινγκς Λιν Τάουν
3   Ροζέριο Σένι 1.276[7] 132 25 1990–2015 20 Σίνοπ
1,238 Σάου Πάουλο

18 Εθνική Βραζιλίας

4   Τζιανλουίτζι Μπουφόν 1.130 [10] 0 26 1995–σήμερα 220 Πάρμα
685 Γιουβέντους
25 Παρί Σεν Ζερμέν

176 Εθνική Ιταλίας
4 Εθνική Ιταλίας Κ-23
11 Εθνική Ιταλίας Κ-21
3 Εθνική Ιταλίας Κ-18
3 Εθνική Ιταλίας Κ-17
3 Εθνική Ιταλίας Κ-16

5   Φάμπιο 1.129 [11] 0 24 1997– 23 Ουνιάο Μπαντειράντε
16 Ατλέτικο Παραναένσε
150 Βάσκο
927 Κρουζέιρο

5 Εθνική Βραζιλίας Κ-20
6 Βραζιλία Κ-17
2 Βραζιλία Κ-15

6   Ίκερ Κασίγιας 1.119 [12] 0 22 1998–2020 26 Ρεάλ Μαδρίτης Γ
4 Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια
725 Ρεάλ Μαδρίτης
156 Πόρτο

167 Εθνική Ισπανίας
5 Εθνική Ισπανίας Κ-21
2 Εθνική Ισπανίας Κ-20
4 Εθνική Ισπανίας Κ-18
10 Εθνική Ισπανίας Κ-17
19 Εθνική Ισπανίας Κ-16
1 Εθνική Ισπανίας Κ-15

7   Ρέι Κλέμενς 1.118[13][14] 0 23 1965–1988 50+ Σκάνθορπ Γιουνάιτεντ
665 Λίβερπουλ[15]
337 Τότεναμ[16]

61 Εθνική Αγγλίας
4 Εθνική Αγγλίας Κ-23

8   Πατ Τζένινγκς 1.096[20][21] 1 23 1963–1986 52 Ουότφορντ
596 Τότεναμ
327 Άρσεναλ[22]

119 Εθνική Βορείου Ιρλανδίας
1 Εθνική Βορείου Ιρλανδίας Κ-23[23]

9   Ντέιβιντ Σίμαν 1.046[24] 0 22 1982–2004 106 Πίτερμπορο Γιουνάιτεντ
84 Μπέρμινγχαμ Σίτι
175 Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς
564 Άρσεναλ[25]
26 Μάντσεστερ Σίτι

75 Εθνική Αγγλίας
6 Εθνική Αγγλίας Β
10 Εθνική Αγγλίας Κ-21

10   Ντέιβιντ Τζέιμς 1.023[26][27] 0 25 1989–2014 98 Ουότφορντ
277 Λίβερπουλ
85 Άστον Βίλα
102 Ουέστ Χαμ
100 Μάντσεστερ Σίτι
158 Πόρτσμουθ
84 Μπρίστολ Σίτι
19 Μπόρνμουθ
23 ΙΜΒ
12 Κεράλα Μπλάστερς

53 Εθνική Αγγλίας
2 Εθνική Αγγλίας Β
10 Εθνική Αγγλίας Κ-21

Κατάταξη παικτών εκτός τερματοφυλάκων (outfield players)Επεξεργασία

Καθώς, κατά μέσο όρο, οι τερματοφύλακες καταπονούνται σωματικά λιγότερο από τους υπόλοιπους παίκτες, άρα και η καριέρα τους κρατάει περισσότερο σε διάρκεια (κατά μέσο όρο πάντα), οπότε και συμμετέχουν και σε περισσότερους αγώνες, είναι άξιο αναφοράς να υπάρχει ξεχωριστή λίστα που να μην περιλαμβάνει τους τερματοφύλακες.[18][19] Οι παίκτες με την έντονη γραφή είναι επί του παρόντος ενεργοί. Τα δεδομένα είναι ακριβή έως 21 Ιουνίου 2021.

Σειρά Ποδοσφαιριστής Θέση

Εμφανίσεις

Τέρματα Χρονιές Περίοδος Ομάδες
1   Ρομπέρτο Κάρλος Α 1.197 [8] 147 23 1990–2012, 2015 90 Ουνιάου Σάου Ζοάο
35 Κλούμπε Ατλέτικο Μινέιρο
162 Παλμέιρας
34 Ίντερ
527 Ρεάλ Μαδρίτης
104 Φενερμπαχτσέ
61 Κορίνθιανς
28 Ανζί
3 Ντέλι Ντάιναμος

125 Εθνική Βραζιλίας
23 Ολυμπιακή ομάδα Βραζιλίας
5 Εθνική Βραζιλίας Κ-20

2   Τσάβι Μ 1.136 [9] 139 22 1997–2019 61 Μπαρτσελόνα Β
767 Μπαρτσελόνα
117 Αλ Σαντ

133 Εθνική Ισπανίας
6 Εθνική Ισπανίας Κ-23
26 Εθνική Ισπανίας Κ-21
6 Εθνική Ισπανίας Κ-20
10 Εθνική Ισπανίας Κ-18
10 Εθνική Ισπανίας Κ-17

3   Χαβιέρ Σανέτι Α/Μ 1.114 31 22 1992–2014 33 Ταγιέρες
66 Μπάνφιλντ
858 Ίντερ[17]

145 Εθνική Αργεντινής
12 Εθνική Αργεντινής Κ-23

4   Κριστιάνο Ρονάλντο Ε 1.107 [28][29] 799 19 2002– 2 Σπόρτινγκ Λισαβόνας Β[30]
438 Ρεάλ Μαδρίτης
292 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
133 Γιουβέντους
31 Σπόρτινγκ Λισαβόνας

177 Εθνική Πορτογαλίας[31]
3 Εθνική Πορτογαλίας Κ-23[31]
10 Εθνική Πορτογαλίας Κ-21[31]
5 Εθνική Πορτογαλίας Κ-20[31]
7 Εθνική Πορτογαλίας Κ-17[31]
9 Εθνική Πορτογαλίας Κ-15[31]

5   Τόνι Φορντ Α/Μ 1.082[32] 125 27 1975–2002 490 Γκρίμσμπι
9 Σάντερλαντ
135 Στόουκ Σίτι
128 Οουέστ Μπρομ
7 Μπράντφορντ Σίτι
91 Σκάνθορπ Γιουνάιτεντ
116 Μάνσφιλντ Τάουν
104 Ρότσντεϊλ

2 Εθνική Αγγλίας Β

6   Μαρσελίνο Παραίμπα Μ 1.079[33][34][35] 321+ 28 1992–2020 16 Καμπινένσε
34 Παραγκουανσούένσε
13 Σάντος
42 Ρίου Μπράνκου
201 Σάου Πάουλο
21 Μαρσέιγ
23 Γκρέμιου
193 Χέρτα
22 Τραμπζονσπόρ
57 Βόλφσμπουργκ
25 Φλαμένγκου
50 Κουριτίμπα
92 Σπορτ Ρεσίφι
19 Μπαρουέρι
45 Μπόα
44 Φορταλέζα
26 Ίντερ ντε Λάγες
30 Ζοϊνβίλι
13 Οέστι
4 Ιπιράνγκα
26 Πορτουγκέσα
54 Τρέζι
24 Περιλίμα

5 Εθνική Βραζιλίας

7   Γιασούχιτο Έντο Μ 1.071[36] 154 23 1998– 20 Γιοκοχάμα Φλούγκελς
64 Κιότο Περπλ Σάνγκα
790 Γκάμπα Οσάκα
27 Τζούμπιλο Ιβάτα

152 Εθνική Ιαπωνίας
7 Εθνική Ιαπωνίας Κ-23
11 Εθνική Ιαπωνίας Κ-20

8   Ντζάλμα Σάντος Α 1.065 44 23 1947–1970 434 Πορτουγκέσα
501 Παλμέιρας[37]
32 Ατλέτικο Παραναένσε

98 Εθνική Βραζιλίας

9   Ραούλ Ε 1.064[38] 462 21 1994–2015 9 Ρεάλ Μαδρίτης Γ
1 Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια
741 Ρεάλ Μαδρίτης
98 Σάλκε
61 Αλ Σαντ
32 Νιου Γιορκ Κόσμος

102 Εθνική Ισπανίας
4 Ολυμπιακή ομάδα Ισπανίας
9 Εθνική Ισπανίας Κ-21
5 Εθνική Ισπανίας Κ-20
2 Εθνική Ισπανίας Κ-18

10   Άλαν Μπολ Μ 1.053[39] 222 24 1960–1984 7 Άστον Γιουνάιτεντ
164 Μπλάκπουλ
251 Έβερτον[40]
217 Άρσεναλ[41]
4 Χελένικ
234 Σαουθάμπτον
33 Φιλαδέλφεια Φιούρι
31 Βανκούβερ Ουάιτκαπς
3 Φλόριατ Αθίνα
12 Ίστερν
17 Μπρίστολ Ρόβερς

72 Εθνική Αγγλίας
8 Εθνική Αγγλίας Κ-23

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 «Peter Shilton». footballdatabase.eu (στα Γαλλικά). 
  2. 2,0 2,1 «Peter Shilton». 11v11.com (στα Αγγλικά). 
  3. 3,0 3,1 «PAUL BASTOCK : Stamford» (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαρτίου 2017. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  4. 4,0 4,1 «Paul Bastock breaks Peter Shilton record in Wisbech's FA Vase victory». BBC.co.uk (στα Αγγλικά). 11 Νοεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 1 Ιουνίου 2021. 
  5. 5,0 5,1 «Non-League Icons: Paul Bastock – Crazy, but just so committed!». theNonLeagueFootballPaper.com (στα Αγγλικά). 16 Απριλίου 2020. Ανακτήθηκε στις 1 Ιουνίου 2021. 
  6. 6,0 6,1 «Boston United Roll Call». Bufc.drfox.org.uk (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  7. 7,0 7,1 «Rogério Ceni». footballdatabase.eu (στα Γαλλικά). 
  8. 8,0 8,1 «Roberto Carlos - South Melbourne». www.footballdatabase.eu (στα Γαλλικά). 
  9. 9,0 9,1 «Xavi H» (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 22 Μαρτίου 2020. 
  10. 10,0 10,1 «Gianluigi Buffon - libre». www.footballdatabase.eu (στα Γαλλικά). 
  11. 11,0 11,1 «Fábio Deivson Lopes Maciel». oGol.com (στα Πορτογαλικά). Ανακτήθηκε στις 9 Μαΐου 2021. 
  12. 12,0 12,1 «Iker Casillas - FC Porto». www.footballdatabase.eu (στα Γαλλικά). 
  13. 13,0 13,1 «Thousand Matches». RSSSF.com (στα Αγγλικά). 
  14. 14,0 14,1 «Ray Clemence - Angleterre Espoirs». www.footballdatabase.eu (στα Γαλλικά). 
  15. 15,0 15,1 LFChistory.net. «Liverpool career stats for Ray Clemence - LFChistory - Stats galore for Liverpool FC!». www.lfchistory.net (στα Αγγλικά). 
  16. 16,0 16,1 «Ray Clemence - tottenhamhotspur.com». www.tottenhamhotspur.com (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Δεκεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2020. 
  17. 17,0 17,1 «Javier Adelmar Zanetti» (στα Ιταλικά). inter.it. Ανακτήθηκε στις 17 Ιουλίου 2014. 
  18. 18,0 18,1 «4 Reasons Why Goalkeepers Retire Later» (στα Αγγλικά). Football Handbook. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  19. 19,0 19,1 «Why do the goalkeepers keep playing longer than the other positions? Do their skills grow later? - Quora discussion». Quora.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  20. «Pat Jennings». footballdatabase.eu (στα Γαλλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  21. «Watford players archive» (PDF) (στα Αγγλικά). watfordarchive.com. σελ. 16. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 2 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  22. «Pat Jennings» (στα Αγγλικά). arsenal.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Νοεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  23. «Northern Ireland Under-23 Internationals» (στα Αγγλικά). nifootball.blogspot.it. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  24. «David Seaman» (στα Αγγλικά). Soccerbase.com. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  25. «David Seaman» (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Νοεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  26. «David James - Football stats» (στα Αγγλικά). Soccerbase.com. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  27. «Inghilterra - D. James - Profile» (στα Αγγλικά). Soccerway.com. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  28. «Las máximas presencias en competiciones oficiales» (στα Ισπανικά). Lucas Persson. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  29. «Cristiano Ronaldo». worldfootball.net (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  30. «Sporting Lisboa B (02/03)». national-football-teams.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  31. 31,0 31,1 31,2 31,3 31,4 31,5 «Cristiano Ronaldo». Portuguese Football Federation (στα Πορτογαλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  32. «Tony Ford». SoccerBase.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  33. «Marcelinho Paraíba - Treze». FootballDatabase.eu (στα Γαλλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  34. «Brésil - Marcelinho Paraíba - Profile avec news, statistiques de carrières et historique - Soccerway». fr.SoccerWay.com (στα Γαλλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  35. «Marcelinho Paraíba :: Marcelo dos Santos :: Treze». oGol.com.br (στα Πορτογαλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  36. «Yasuhito Endo». www.footballdatabase.eu (στα Γαλλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  37. «Djalma Santos». Palmeiras.com.br (στα Πορτογαλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  38. «Raul». www.bdfutbol.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  39. «NASL Soccer - North American Soccer League Players-Alan Ball» (στα Αγγλικά). NASLJerseys.com. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  40. «Everton Results». EvertonResults.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  41. «Alan Ball» (στα Αγγλικά). Arsenal.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Ιανουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021.