Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος των προπονητών που βγήκαν νικητές στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Αγγλίας

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Αυτή είναι μια λίστα με τους προπονητές που βγήκαν πρωταθλητές στο αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Πίνακας περιεχομένων

Επιτυχημένοι προπονητέςΕπεξεργασία

Έτος Εθνικότητα Προπονητές Ομάδα Αναφορά[1]
1888–89   Αγγλία Ουίλιαμ Συντέλ Πρέστον Νορθ Εντ
1889–90   Αγγλία Ουίλιαμ Συντέλ Πρέστον Νορθ Εντ
1890–91   Αγγλία Ντικ Μόλινιου Έβερτον
1891–92   Αγγλία Τομ Ουάτσον Σάντερλαντ Ήταν ο πρώτος προπονητής που νίκησε το Αγγλικό πρωτάθλημα της Φερστ Ντιβίζιον.
1892–93   Αγγλία Τομ Ουάτσον Σάντερλαντ Ήταν ο πρώτος προπονητής που κέρδισε δύο τίτλους, και ο πρώτος προπονητής που έχει κερδίσει δύο διαδοχικούς τίτλους.
1893–94   Σκωτία Τζορτζ Ράμσεϊ Άστον Βίλα Ήταν ο πρώτος μη άγγλος προπονητής που έχει κερδίσει έναν αγγλικό τίτλο πρωταθλήματος.
1894–95   Αγγλία Τομ Ουάτσον Σάντερλαντ Ήταν ο πρώτος προπονητής που έχει κερδίσει τρεις τίτλους.
1895–96   Σκωτία Τζορτζ Ράμσεϊ Άστον Βίλα
1896–97   Σκωτία Τζορτζ Ράμσεϊ Άστον Βίλα Ήταν ο προπονητής που ισοφάρισε στους τρεις τίτλους μαζί με τον Τομ Ουάτσον.
1897–98   Αγγλία Τζόζεφ Γουόστινχολμ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
1898–99   Σκωτία Τζορτζ Ράμσεϊ Άστον Βίλα Ήταν ο πρώτος προπονητής που έχει κερδίσει τέσσερις τίτλους.
1899–1990   Σκωτία Τζορτζ Ράμσεϊ Άστον Βίλα Ήταν ο πρώτος προπονητής που έχει κερδίσει πέντε τίτλους.
1900–01   Αγγλία Τομ Ουάτσον Λίβερπουλ Ήταν ο πρώτος προπονητής που έχει κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλήματος με δύο διαφορετικούς συλλόγους.
1901–02   Σκωτία Άλεξ Μάκι Σάντερλαντ
1902–03   Αγγλία Άρθουρ Ντίκίνσον Σέφιλντ Γουένσντεϊ
1903–04   Αγγλία Άρθουρ Ντίκίνσον Σέφιλντ Γουένσντεϊ
1904–05   Σκωτία Φρανκ Ουάτ Νιούκασλ Γιουνάιτεντ
1905–06   Αγγλία Τομ Ουάτσον Λίβερπουλ Ήταν η πρώτη ομάδα που κέρδισε τον τίτλο άφου είχε βγει πρώτη από τη Σέκον Ντιβίσιον και είχε ισοφαρίσει τους τίτλους του Τζορτζ Ράμσεϊ.
1906–07   Σκωτία Φρανκ Ουάτ Νιούκασλ Γιουνάιτεντ
1907–08   Αγγλία Έρνεστ Μάνγκναλ Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ
1908–09   Σκωτία Φρανκ Ουάτ Νιούκασλ Γιουνάιτεντ
1909–10   Σκωτία Τζορτζ Ράμσεϊ Άστον Βίλα Ήταν ο πρώτος προπονητής που έχει κερδίσει έξι τίτλους.
1910–11   Αγγλία Έρνεστ Μάνγκναλ Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ
1911–12   Αγγλία Ρομπέρ Μίντλτον Μπλάκμπερν Ρόβερς
1912–13   Ιρλανδία Μπόμπ Κάιλ Σάντερλαντ
1913–14   Αγγλία Ρομπέρ Μίντλτον Μπλάκμπερν Ρόβερς
1914–15   Αγγλία Γουίλ Καφ Έβερτον
1915/16–1918/19 Το πρωτάθλημα αναβάλετε λόγω του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
1919–20   Αγγλία Φρεντ Έβερις Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον
1920–21   Αγγλία Τζον Χάουορτ Μπέρνλεϊ
1921–22   Αγγλία Ντέιβιντ Άσγουόρθ Λίβερπουλ
1922–23   Σκωτία Ματ Μσκουίν Λίβερπουλ
1923–24   Αγγλία Χέρμπερτ Τσάπμαν Χάντερσφιλντ Τάουν
1924–25   Αγγλία Χέρμπερτ Τσάπμαν Χάντερσφιλντ Τάουν
1925–26   Αγγλία Σέσιλ Πότρ Χάντερσφιλντ Τάουν
1926–27   Σκωτία Φρανκ Ουάτ Νιούκασλ Γιουνάιτεντ
1927–28   Αγγλία Τόμας Χ. Μάκιντοσ Έβερτον
1928–29   Αγγλία Ρόμπερτ Μπράουν Σέφιλντ Γουένσντεϊ
1929–30   Αγγλία Ρόμπερτ Μπράουν Σέφιλντ Γουένσντεϊ
1930–31   Αγγλία Χέρμπερτ Τσάπμαν Άρσεναλ
1931–32   Αγγλία Τόμας Χ. Μάκιντοσ Έβερτον
1932–33   Αγγλία Χέρμπερτ Τσάπμαν Άρσεναλ
1933–34   Αγγλία Τζόι Σο (αντικαταστάτης) Άρσεναλ O πρώτος αντικαταστάτης προπονητής που κέρδισε τον τίτλο του αγγλικού πρωταθλήματος.
1934–35   Αγγλία Τζορτζ Άλλισον Άρσεναλ
1935–36   Σκωτία Τζόννυ Κοκράν Σάντερλαντ
1936–37   Αγγλία Ουίλφ Ουάιλντ Μάντσεστερ Σίτι
1937–38   Αγγλία Τζορτζ Άλλισον Άρσεναλ
1938–39 Επιλογή επιτροπής Έβερτον
1939/40–1945/46 Το πρωτάθλημα αναβάλετε λόγω του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
1946–47   Αγγλία Τζορτζ Κέι Λίβερπουλ
1947–48   Αγγλία Τομ Ουίτκερ Άρσεναλ
1948–49   Αγγλία Μπόμπ Τζάκσον Πόρτσμουθ
1949–50   Αγγλία Μπόμπ Τζάκσον Πόρτσμουθ
1950–51   Αγγλία Άρθουρ Ρόου Τότεναμ
1951–52   Σκωτία Ματ Μπάσμπι Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ
1952–53   Αγγλία Τομ Ουίτκερ Άρσεναλ
1953–54   Αγγλία Σταν Κάλλις Γουλβερχάμπτον Γουόντερερς
1954–55   Αγγλία Τεντ Ντρέικ Τσέλσι Ήταν ο πρώτος προπονητής που κέρδισε τίτλο σαν παίκτης και σαν προπονητής.
1955–56   Σκωτία Ματ Μπάσμπι Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ
1956–57   Σκωτία Ματ Μπάσμπι Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ
1957–58   Αγγλία Σταν Κάλλις Γουλβερχάμπτον Γουόντερερς
1958–59   Αγγλία Σταν Κάλλις Γουλβερχάμπτον Γουόντερερς
1959–60   Αγγλία Χάρρυ Ποτς Μπέρνλεϊ
1960–61   Αγγλία Μπιλ Νίκολσον Τότεναμ
1961–62   Αγγλία Αλφ Ράμσεϊ Ίπσουιτς Τάουν
1962–63   Αγγλία Χάρι Κάττερικ Έβερτον
1963–64   Σκωτία Μπιλ Σάνκλι Λίβερπουλ
1964–65   Σκωτία Ματ Μπάσμπι Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ
1965–66   Σκωτία Μπιλ Σάνκλι Λίβερπουλ
1966–67   Σκωτία Ματ Μπάσμπι Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ
1967–68   Αγγλία Τζόι Μέρσερ Μάντσεστερ Σίτι
1968–69   Αγγλία Ντον Ρέβι Λιντς Γιουνάιντεντ
1969–70   Αγγλία Χάρι Κάττερικ Έβερτον
1970–71   Αγγλία Μπέρτι Μι Άρσεναλ
1971–72   Αγγλία Μπράιαν Κλαφ Ντέρμπι Κάουντι
1972–73   Σκωτία Μπιλ Σάνκλι Λίβερπουλ
1973–74   Αγγλία Ντον Ρέβι Λιντς Γιουνάιντεντ
1974–75   Σκωτία Ντέιβ Μάκει Ντέρμπι Κάουντι
1975–76   Αγγλία Μπόμπ Πέιζλι Λίβερπουλ
1976–77   Αγγλία Μπόμπ Πέιζλι Λίβερπουλ
1977–78   Αγγλία Μπράιαν Κλαφ Νότιγχαμ Φόρεστ
1978–79   Αγγλία Μπόμπ Πέιζλι Λίβερπουλ
1979–80   Αγγλία Μπόμπ Πέιζλι Λίβερπουλ
1980–81   Αγγλία Ρον Σόντερς Άστον Βίλα
1981–82   Αγγλία Μπόμπ Πέιζλι Λίβερπουλ
1982–83   Αγγλία Μπόμπ Πέιζλι Λίβερπουλ Ήταν ο προπονητής που ισοφάρισε στους έξι τίτλους μαζί με τον Τζορτζ Ράμσεϊ.
1983–84   Αγγλία Τζόι Φάγκάν Λίβερπουλ
1984–85   Αγγλία Χάουαρντ Κένταλ Έβερτον
1985–86   Σκωτία Κέννυ Νταλγκλίς Λίβερπουλ Ήταν ο πρώτος παίκτης-προπονητής που κατέκτησε τον τίτλο.
1986–87   Αγγλία Χάουαρντ Κένταλ Έβερτον
1987–88   Σκωτία Κέννυ Νταλγκλίς Λίβερπουλ
1988–89   Σκωτία Τζορτζ Γκράχαμ Άρσεναλ
1989–90   Σκωτία Κέννυ Νταλγκλίς Λίβερπουλ
1990–91   Σκωτία Τζορτζ Γκράχαμ Άρσεναλ
1991–92   Αγγλία Χάουαρντ Ουίλκινσον Λιντς Γιουνάιντεντ Ήταν ο τελευταίος Άγγλος προποντής που κατέκτησε τον τίτλο του αγγλικού πρωταθλήματος.
1992–93   Σκωτία Άλεξ Φέργκιουσον Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ Εδώ ξεκίνησε η ονομασία Πρέμιερ Λιγκ με νέες αλλαγές.
1993–94   Σκωτία Άλεξ Φέργκιουσον Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ
1994–95   Σκωτία Κέννυ Νταλγκλίς Μπλάκμπερν Ρόβερς
1995–96   Σκωτία Άλεξ Φέργκιουσον Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ
1996–97   Σκωτία Άλεξ Φέργκιουσον Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ
1997–98   Γαλλία Άρσέν Βενγκέρ Άρσεναλ Ήταν ο πρώτος προπονητής εκτός Βρετανίας ή Ιρλανδίας που κατέκτησε τον τίτλο.
1998–99   Σκωτία Άλεξ Φέργκιουσον Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ
1999–2000   Σκωτία Άλεξ Φέργκιουσον Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ Ισοφάρισε τα ρεκόρ των έξι πρωταθλημάτων του Τζορτζ Ράμσεϊ και του Μπόμπ Πέιζλι
2000–01   Σκωτία Άλεξ Φέργκιουσον Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ Ήταν ο πρώτος προπονητής που έχει κερδίσει εφτά τίτλους.
Ήταν ο πρώτος προπονητής που έχει κερδίσει τρεις συνεχόμενους τίτλους του πρωταθλήματος.
2001–02   Γαλλία Άρσέν Βενγκέρ Άρσεναλ
2002–03   Σκωτία Άλεξ Φέργκιουσον Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ Ήταν ο πρώτος προπονητής που έχει κερδίσει οχτώ τίτλους.
2003–04   Γαλλία Άρσέν Βενγκέρ Άρσεναλ Ήταν ο πρώτος προπονητής που έχει περάσει μια ολόκληρη σεζόν χωρίς πρωταθλήματα.
2004–05   Πορτογαλία Ζοζέ Μουρίνιο Τσέλσι Ήταν ο πρώτος προπονητής που έσπασε το ρεκόρ βαθμών της Πρέμιερ Λιγκ (95 πόντους).
2005–06   Πορτογαλία Ζοζέ Μουρίνιο Τσέλσι
2006–07   Σκωτία Άλεξ Φέργκιουσον Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ Ήταν ο πρώτος προπονητής που έχει κερδίσει εννιά τίτλους.
2007–08   Σκωτία Άλεξ Φέργκιουσον Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ Ήταν ο πρώτος προπονητής που έχει κερδίσει δέκα τίτλους.
2008–09   Σκωτία Άλεξ Φέργκιουσον Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ Ήταν ο πρώτος προπονητής που έχει κερδίσει έντεκα τίτλους.
2009–10   Ιταλία Κάρλο Αντσελότι Τσέλσι
2010–11   Σκωτία Άλεξ Φέργκιουσον Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ Ήταν ο πρώτος προπονητής που έχει κερδίσει δώδεκα τίτλους.
2011–12   Ιταλία Ρομπέρτο Μαντσίνι Μάντσεστερ Σίτι
2012–13   Σκωτία Άλεξ Φέργκιουσον Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ Ήταν ο πρώτος προπονητής που έχει κερδίσει δεκατρείς τίτλους, είναι ο τελευαίος τίτλος του Άλεξ Φέργκιουσον.
2013–14   Χιλή Μανουέλ Πελεγκρίνι Μάντσεστερ Σίτι Ήταν ο πρώτος προπονητής εκτός Ευρώπης που έχει κερδίσει τον τίτλο.
2014–15   Πορτογαλία Ζοζέ Μουρίνιο Τσέλσι
2015–16   Ιταλία Κλαούντιο Ρανιέρι Λέστερ Σίτι
2016–17   Ιταλία Αντόνιο Κόντε Τσέλσι Ήταν ο πρώτος προπονητής που έκανε 30 νίκες σε μια σέζον.
2017–18   Ισπανία Πεπ Γκουαρντιόλα Μάντσεστερ Σίτι Ήταν ο πρώτος προπονητής που έκανε 32 νίκες σε μια σέζον και έσπασε το ρεκόρ βαθμών της Πρέμιερ Λιγκ (100 πόντους).
2018–19   Ισπανία Πεπ Γκουαρντιόλα Μάντσεστερ Σίτι

Σύνολο τίτλωνΕπεξεργασία

Ανά σύλλογοΕπεξεργασία

Σύλλογος Τίτλοι Χρονιές
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
20
1908, 1911, 1952, 1956, 1957, 1965, 1967, 1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2007, 2008, 2009, 2011, 2013
Λίβερπουλ
18
1901, 1906, 1922, 1923, 1947, 1964, 1966, 1973, 1976, 1977, 1979, 1980, 1982, 1983, 1984, 1986, 1988, 1990
Άρσεναλ
13
1931, 1933, 1934, 1935, 1938, 1948, 1953, 1971, 1989, 1991, 1998, 2002, 2004
Έβερτον
9
1891, 1915, 1928, 1932, 1939, 1963, 1970, 1985, 1987
Άστον Βίλα
7
1894, 1896, 1897, 1899, 1900, 1910, 1981
Σάντερλαντ
6
1892, 1893, 1895, 1902, 1913, 1936
Τσέλσι
6
1955, 2005, 2006, 2010, 2015, 2017
Μάντσεστερ Σίτι
6
1937, 1968, 2012, 2014, 2018, 2019
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
4
1903, 1904, 1929, 1930
Νιούκασλ
4
1905, 1907, 1909, 1927
Μπλάκμπερν
3
1912, 1914, 1995
Χάντερσφιλντ
3
1924, 1925, 1926
Γούλβς
3
1954, 1958, 1959
Λιντς
3
1969, 1974, 1992
Πρέστον
2
1889, 1890
Μπέρνλεϊ
2
1921, 1960
Πόρτσμουθ
2
1949, 1950
Τότεναμ
2
1951, 1961
Ντέρμπι
2
1972, 1975
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
1
1898
Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον
1
1920
Ίπσουιτς
1
1962
Νότιγχαμ Φόρεστ
1
1978
Λέστερ
1
2016

Ανά πόληΕπεξεργασία

Πόλη Τίτλοι Νικητές σύλλογοι
Λίβερπουλ
27
Λίβερπουλ (18), Έβερτον (9)
Μάντσεστερ
26
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (20), Μάντσεστερ Σίτι (6)
Λονδίνο
21
Άρσεναλ (13), Τσέλσι (6), Τότεναμ Χότσπερ (2)
Μπέρμιγχαμ
7
Άστον Βίλα (7)
Σάντερλαντ
6
Σάντερλαντ (6)
Σέφιλντ
5
Σέφιλντ Γουένσντεϊ (4), Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (1)
Νιούκαστλ
4
Νιούκασλ Γιουνάιτεντ (4)
Χάντερσφιλντ
3
Χάντερσφιλντ Τάουν (3)
Γουλβερχάμπτον
3
Γούλβερχαμπτον Γουόντερερς (3)
Λιντς
3
Λιντς Γιουνάιτεντ (3)
Μπλάκμπερν
3
Μπλάκμπερν Ρόβερς (3)
Πρέστον
2
Πρέστον Νορθ Εντ (2)
Πόρτσμουθ
2
Πόρτσμουθ (2)
Μπέρνλεϊ
2
Μπέρνλεϊ (2)
Ντέρμπι
2
Ντέρμπι Κάουντι (2)
Γουέστ Μπρόμιτς
1
Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον (1)
Ίπσουιτς
1
Ίπσουιτς Τάουν (1)
Νότιγχαμ
1
Νότιγχαμ Φόρεστ (1)
Λέστερ
1
Λέστερ Σίτι (1)

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία